سبک زندگی

جواب فعالیت در منزل صفحه ۶۳ تفکر هشتم درس دیو و کیک

پاسخ فعالیت در منزل صفحه 63 تفکر و سبک زندگی کلاس هشتم متوسطه اول ، مغالطه به چه معنی است و انواع آن چیست؟

جواب فعالیت در منزل صفحه ۶۳ تفکر و سبک زندگی هشتم ؛ امروز قصد داریم تا در این مقاله از بخش آموزش و پرورش ماگرتا به جواب و پاسخ های فعالیت در منزل صفحه 63 درس دیو و کیک تفکر و سبک زندگی پایه هشتم که در مورد مغالطه کردن و معنای آن است، بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

بعدی: جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۴ تفکر هشتم درس خط کشی

جواب فعالیت در منزل صفحه ۶۳ تفکر هشتم درس دیو و کیک

پاسخ فعالیت در منزل صفحه 63 تفکر و سبک زندگی هشتم

۱) در فیلم دیو و کیک ما با موجودی مواجه می شویم که در ابتدا خشن به نظر می رسد، اما در ادامه فیلم دیدیم که او قلب مهربانی دارد. اگر مبنای قضاوت را پیش قرض های خود قرار دهد و آنها را ملاک قبول یا رد حقایق و واقعیت ها بداند، ممکن است مرتکب نوعی خطا شود که به آن «مغالطه رها کردن پیش قرض» می گویند. اکنون جملات زیر را بخوانید و بنویسید که در هر یک از جملات زیر چه مغالطه ای وجود دارد؟

  • همه موجودات زشت، خشن و بدند.
  • همه معلم ها دانش آموزانی را دوست دارند که آرام در یک گوشه بنشینند.
  • من دیگر پیر شده ام، این چیزها از من گذشته است.
  • پسر که گریه نمی کند.

جواب مغالطه همه موجودات زشت، خشن و بدند : این جمله کاملا اشتباه است، زیرا مهم این است که انسان باطنی پاک داشته باشد و هرگز نمیتوان کسی یا چیزی را از روی ظاهر آن قضاوت کرد.

جواب مغالطه همه معلم ها دانش آموزانی را دوست دارند که آرام در یک گوشه بنشینند : این جمله نیز اشتباه است، زیرا معلم ها دوست دارند دانش آموزانی پرشور و پر انرژی داشته باشند و در کنار کنار درس خوان و پرتلاش هم باشند.

جواب مغالطه من دیگر پیر شده ام، این چیزها از من گذشته است : این جمله هم اشتباه است، زیرا انسان هر چه قدر هم پیر شده باشد، اگر روحیه ای شاد و زنده ای داشته باشد، می تواند کار های زیادی را انجام دهد.

جواب مغالطه پسر که گریه نمی کند : پسرها نیز مانند همه موجودات غم هایی درز زندگی دارند و گاهی برای سبک کردن خودشان رو به گریه کردن و اشک ریختن می آورند، که این روش مناسبی برای بهتر شدن حال انسان می باشد و مذکر و مونـث هم ندارد.

پاسخ دیگر: مغالطه‌های موجود در جملات:

  • همه موجودات زشت، خشن و بدند.
    • مغالطه: تعمیم نادرست. این جمله به طور کلی همه موجودات را به یک ویژگی منفی نسبت می‌دهد بدون اینکه شواهد کافی وجود داشته باشد.
  • همه معلم‌ها دانش‌آموزانی را دوست دارند که آرام در یک گوشه بنشینند.
    • مغالطه: تعمیم نادرست. این جمله فرض می‌کند که همه معلم‌ها فقط دانش‌آموزان آرام را دوست دارند و این یک واقعیت نیست.
  • من دیگر پیر شده‌ام، این چیزها از من گذشته است.
    • مغالطه: مغالطه سن. این جمله فرض می‌کند که به دلیل سن، فرد نمی‌تواند به چیزهای جدید علاقه‌مند باشد یا آنها را تجربه کند.
  • پسر که گریه نمی‌کند.
    • مغالطه: کلیشه. این جمله بر اساس یک کلیشه نادرست درباره پسران بیان شده که آنها نباید گریه کنند، در حالی که احساسات انسانی هیچ‌گونه محدودیتی ندارد.

۲) شما چه مثال هایی می توانید برای نوع مغاله بنوسید.

پاسخ: مثال اول: رئیس یک کارخانه در حالی که تلاش شایان توجهی برای رفع مشکلات معیشتی کارگران خود نکرده است، می‌گوید: من به قدری تلاش کردم که مشکلات معیشتی شما حل شود.

مثال دوم: من می‌روم در حیاط می‌ایستم، اگر تلفن با من کار داشت بگو در خانه نیستم.

مثال سوم: پول‌هات را بگذار در جیبت و اگر از تو پولی خواست، بگو متأسفانه کیف پولم را همراه خود نیاورده‌ام.

مثال چهارم: مطالبی که تا اینجا گفته شد مطالبی بدیهی بود و نیازی به اثبات آنها دیده نمی‌شود.

مثال پنجم: ما به طور جدی به مساله بخت و شانس معتقدیم، زیرا علی‌رغم همه مخالفت‌ها تا کنون هیچ دلیلی بر ردّ این مسأله ارائه نشده است.

پاسخ دیگر: مثال‌هایی برای نوع مغالطه:

  • همه ثروتمندان فقط به پول فکر می‌کنند.
    • مغالطه: تعمیم نادرست. این جمله همه ثروتمندان را به یک ویژگی منفی نسبت می‌دهد.
  • اگر من در امتحان قبول نشوم، پس هیچ‌کس نمی‌تواند در این امتحان قبول شود.
    • مغالطه: تعمیم نادرست. این جمله فرض می‌کند که تجربه شخصی می‌تواند برای همه صادق باشد.
  • من در یک مهمانی بد رفتار کردم، بنابراین من همیشه آدم بدی هستم.
    • مغالطه: مغالطه وضعیت. این جمله یک رفتار نادرست را به شخصیت کلی فرد نسبت می‌دهد.
  • اگر شما به من کمک نکنید، پس شما هیچ‌وقت دوست من نبوده‌اید.
    • مغالطه: مغالطه سیاه و سفید. این جمله فقط دو گزینه را ارائه می‌دهد و دیگر گزینه‌ها را نادیده می‌گیرد.

مغالطه چیست؟

مغالطه چیست تفکر هشتم

مُغالِطِه یا مَغلَطِه که به آن سَفسَطه نیز گفته می شود، دلیل آوردن اشتباه یا غیرمجاز برای استدلال است که از نظر علم منطق به یکی از دلایل زیر نادرست باشد:

  • اول اینکه دست ‌کم یکی از مقدمات گزاره نادرست باشد.
  • دوم اینکه مقدمات گزاره، متضمن نتیجهٔ گزاره نباشد.

مغالطه جزئی از برهان است که به ‌طور قابل اثباتی در منطق آن ایراد وجود دارد و بنابراین کلِ برهان را نامعتبر می‌سازد. همچنین مغالطه ممکن است برای وارونه کردنِ حقیقت(ها) به کار رود.

پس می توان به عنوان در تعریف کوتاه مغالطه به این صورت گفت: «اشتباهات مختلف در فرآیند استدلال که باعث می‌شوند نتیجه‌گیری نهایی غلط باشد».

مغالطه‌گر کسی است که از روی استدلال نادرست به یک نتیجهٔ درست یا نادرست رسیده‌است و ممکن است آن نتیجه را برای نتیجه‌گیری‌های دیگری هم به کار گیرد.

توجه: برای مشاهده پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۶۲ درس دیو و کیک، وارد لینک «جواب گفت و گو کنید صفحه ۶۲ تفکر هشتم» و برای مشاهده فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۶۲ درس دیو و کیک، پاسخ «جواب فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۶۲ تفکر هشتم» شوید.

قبلی: جواب فعالیت در منزل صفحه ۵۹ تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس رفتار پرخطر چیست تفکر هشتم
جواب فعالیت در منزل صفحه ۵۰ تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس خویشتن داری صفحه ۴۸ و ۴۹ تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس مهارت های تصمیم گیری تفکر هشتم

توجه: شما دانش آموز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب سوالات فعالیت های کتاب تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل سرچ کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب های فعالیت در منزل صفحه ۶۳ تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول در مورد مغالطه برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید. در آخر شما هم میتوانید جواب های دیگر خود را نیز در بخش دیدگاه با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫88 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 5 =