سبک زندگی

جواب پاسخ دهید صفحه ۲۰ زمین شناسی یازدهم

پاسخ و حل سوالات پاسخ دهید صفحه 20 فصل 1 کتاب زمین شناسی پایه یازدهم متوسطه دوم

برای آشنایی با پاسخ و جواب سوال های پاسخ دهید صفحه ۲۰ فصل اول آفرینش کیهان و تکوین زمین کتاب زمین شناسی پایه یازدهم رشته های ریاضی فیزیک و علوم تجربی ، با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: جواب یادآوری صفحه ۱۸ زمین شناسی یازدهم

جواب پاسخ دهید صفحه ۲۰ زمین شناسی یازدهم
جواب پاسخ دهید صفحه ۲۰ زمین شناسی یازدهم

پاسخ سوالات پاسخ دهید صفحه ۲۰ زمین شناسی یازدهم

۱- عامل باز و بسته شدن اقیانوس‌ها چیست؟

پاسخ: فشار ماگما

۲- چرا با وجود گسترش بستر اقیانوس‌ها، وسعت سطح زمین افزایش نمی‌یابد؟

پاسخ: در محل برخوردها (همگرایی) ورقه‌هایی به زیر دیگر ورقه‌ها کشانده می‌شوند و به همان اندازه که باز شدن داریم به همان نسبت هم نزدیک شدن یا همگرایی ورقه‌ها را داریم که باعث می‌شود که مساحت زمین تغییر نکند.

پاسخ دیگر: با وجود گسترش بستر اقیانوس‌ها، وسعت سطح زمین افزایش نمی‌یابد زیرا وقتی پوسته جدیدی تشکیل می‌شود، در محل دراز گودال‌ها پوسته اقیانوسی قدیمی‌تر به دلیل فشار و دمای بالای زمین، به داخل پوسته جدید فشرده می‌شود و به همین دلیل وسعت سطح زمین تغییر نمی‌کند. به عبارت دیگر، گسترش بستر اقیانوس‌ها تنها باعث فشرده شدن پوسته اقیانوسی قدیمی‌تر و نه افزایش وسعت سطح زمین می‌شود.

۳- علت فرورانش ورقه اقیانوسی چیست؟

پاسخ: بیشتر بودن چگالی ورقه‌ی اقیانوسی نسبت به ورقه قاره‌ای است.

پاسخ کامل تر: علت فرورانش ورقه اقیانوسی به زیر ورقه قاره‌ای به عوامل ژئودینامیکی و ژئوشیمیایی مرتبط با پوسته زمین برمی‌گردد. ورقه‌های اقیانوسی به دلیل چگالی بیشتر نسبت به ورقه‌های قاره‌ای به زیر ورقه‌های قاره‌ای فرو می‌روند. این فرورانش و تعامل بین ورقه‌های زمین باعث ایجاد پدیده‌هایی همچون زمین‌لرزه و آتشفشانی می‌شود. ورقه‌های اقیانوسی به دلیل چگالی بیشتر، به زیر ورقه‌های قاره‌ای فرو می‌روند و این فرآیند باعث ایجاد گودال‌ها و رشته‌کوه‌های آتشفشانی می‌شود. این تعاملات ژئودینامیکی و ژئوشیمیایی باعث شکل‌گیری و تغییرات زمین‌شناسی در سطح زمین می‌شود

۴- نتیجه فرورانش ورقه اقیانوسی – قاره‌ای و اقیانوسی – اقیانوسی چیست؟

پاسخ: وقتی ورقه اقیانوسی به ورقه قاره‌ای برخورد می‌کند ورقه اقیانوسی که چگالی بیشتری دارد به زیر ورقه قاره‌ای می‌رود و گودال تشکیل می‌شود. ایجاد زلزله و تشکیل رشته کوه‌های آتشفشانی هم نتیجه این فرورانش است. در اثر برخورد دو ورقه اقیانوسی، ورقه‌ای که چگالی بیشتری دارد به زیر ورقه دیگر می‌رود و جزایر آتشفشانی (جزایر قوسی) تشکیل می‌شود.

پاسخ دیگر: نتیجه فرورانش ورقه اقیانوسی به زیر ورقه قاره‌ای و همچنین فرورانش ورقه اقیانوسی به زیر ورقه اقیانوسی، به وجود آمدن پدیده‌های زمین‌شناسی مهمی مانند زمین‌لرزه و آتشفشانی است. ورقه‌های اقیانوسی به دلیل چگالی بیشتر نسبت به ورقه‌های قاره‌ای به زیر ورقه‌های قاره‌ای فرو می‌روند و این فرورانش و تعامل بین ورقه‌های زمین باعث ایجاد گودال‌ها و رشته‌کوه‌های آتشفشانی می‌شود. این پدیده‌ها نقش مهمی در شکل‌گیری زمین‌شناسی و تغییرات سطح زمین ایفا می‌کنند.

همچنین بخوانید: جواب یادآوری و پیوند با ریاضی صفحه ۱۶ زمین شناسی یازدهم

توجه: شما دانش آموز پایه دهم متوسطه دوم می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب پرسش‌های دروس کتاب زمین شناسی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوال های پاسخ دهید صفحه ۲۰ فصل ۱ زمین شناسی یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =