سبک زندگی

جواب درس سوم دین و زندگی یازدهم انسانی صفحه ۳۳ و ۳۵

گام به گام پاسخ و حل پرسش های دانش تکمیلی و اندیشه و تحقیق صفحه 33 و 35 درس 3 سوم دینی یازدهم علوم انسانی

جواب درس سوم دینی یازدهم انسانی ؛ در این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب سوالات دانش تکمیلی صفحه ۳۳ و اندیشه و تحقیق صفحه ۳۵ درس ۳ سوم آخرین پیامبر کتاب دین و زندگی ۲ پایه یازدهم ادبیات و علوم انسانی آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.

بعدی: جواب درس چهارم دین و زندگی یازدهم انسانی

جواب درس سوم دین و زندگی یازدهم انسانی

جواب دانش تکمیلی صفحه ۳۳ درس ۳ دینی یازدهم انسانی

برای کسب دانش بیشتر در خصوص چگونگی محاسبهٔ اعمال افراد غیرمسلمان در جهان آخرت متن زیر را بخوانید.

پاسخ: دین حق و خاتمیت پیامبر اسلام

دین حق در هر زمان تنها یکی است و با توجه به خاتمیت پیامبر اسلام، هیچ دینی غیر از اسلام نمی‌تواند مورد قبول خداوند باشد. تمامی ادیان الهی تا زمانی که دین جدیدی نیامده، به عنوان دین حق شناخته می‌شوند. افرادی که قبل از ظهور حضرت مسیح (ع) به دین حقیقی موسی (ع) ایمان داشته و به آموزه‌های وحیانی آن عمل کرده‌اند، از نظر قرآن مؤمن محسوب می‌شوند. همچنین مسیحیانی که قبل از بعثت پیامبر اسلام (ص) به دین عیسی (ع) ایمان آورده و طبق دستورات او عمل کرده‌اند، مؤمن و رستگارند. این افراد از نظر درجه با مؤمنان سایر ادیان در زمان حقانیت دین خود تفاوتی ندارند؛ ملاک ایمان و تقوا، عمل صالح و پیروی از دین حق است.

اسلام با کسانی که از حقیقت دور هستند، مدارا می‌کند. افرادی که به دین اسلام ایمان نیاورده‌اند، به دو گروه تقسیم می‌شوند:

۱. جاهل مقصر

این گروه به عنوان جاهل مقصر یا کافر معاند شناخته می‌شوند. این افراد به حقانیت اسلام آگاهند اما با لجاجت و سرکشی حاضر به پذیرش آن نیستند. این افراد کافر معاندند و مستحق عذاب دوزخ خواهند بود، زیرا حقیقت را شناخته‌اند و با علم و عمد با آن مخالفت می‌کنند. حتی اگر در دنیا اعمال صالحی انجام دهند، چون بر اساس ایمان واقعی نبوده و در راستای اهداف دنیایی یا فریب مردم بوده، برایشان مفید نخواهد بود.

۲. جاهل قاصر

این گروه به عنوان جاهل قاصر شناخته می‌شوند؛ یعنی یا پیام اسلام به آن‌ها نرسیده یا ناقص و غیرواقعی به آن‌ها ارائه شده است. این افراد ممکن است اسلام را در ردیف ادیان دیگر تصور کنند. این گروه در عدم ایمان خود مقصر نیستند و بنابراین عذاب جهنم شامل حالشان نمی‌شود؛ زیرا عذاب مختص گناهکاران مقصر است.

شهید مطهری در کتاب «عدل الهی» می‌گوید: «اگر کسی دارای صفت تسلیم باشد و به عللی حقیقت اسلام بر او مکتوم مانده باشد، او بی‌تقصیر است و خداوند او را معذب نمی‌سازد؛ او اهل نجات از دوزخ است.»

این افراد به دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند. مسلمانان رسمی همان مسلمانانی هستند که ما می‌شناسیم، اما مسلمان غیررسمی کسی است که خدا را قبول دارد، یگانگی او را باور دارد و فرستادگان خدا را احترام می‌کند. اگر این فرد بداند که شخصی به نام محمد (ص) پیامبر خداست و نبوّت او برایش ثابت شود، حتماً ایمان خواهد آورد. چنین کسی را مسلمان غیررسمی می‌نامیم زیرا روح مسلمانی در او وجود دارد و اگر حق به او برسد، آن را می‌پذیرد.

ورود به بهشت

امام صادق (ع) فرمود: «علی (ع) گفت: بهشت هشت در دارد؛ دری که پیامبران و صدیقان وارد می‌شوند، دری که شهداء و صالحان از آن وارد می‌شوند، پنج دری برای شیعیان و دوستان ما وجود دارد و یک در هم برای سایر مسلمانان است که بر وحدانیت خدا گواهی دهند و ذرّه‌ای بغض ما را در دل نداشته باشند.» این گروه آخر شامل مسلمانان غیررسمی و برخی اهل سنت می‌شود.

در میان تازه مسلمان‌های اروپایی نیز افرادی وجود دارند که پس از ایمان آوردن اذعان کرده‌اند که در زمان غیرمسلمان بودن نیز مانند مسلمانان فکر می‌کرده‌اند. این افراد از ادیان باطل بیزار بوده‌اند و بر اساس فطرت و عقل خود به اصولی اعتقاد داشته‌اند که بعدها در اسلام یافته‌اند. برعکس، برخی دیگر که مسلمان زاده‌اند، ممکن است تحت تأثیر نفس خود چنان فکر کنند که کفار فکر می‌کنند؛ لذا وقتی با عقاید کفار آشنا شوند، به راحتی جذب آن‌ها خواهند شد.

پاسخ اندیشه و تحقیق صفحه ۳۵ درس سوم دینی یازدهم انسانی

به نظر شما آیا این امکان وجود داشت که خداوند برنامهٔ سعادت بشر را یک بار برای همیشه در زمان حضرت آدم (ع) برای مردم بفرستد؟ چرا؟

پاسخ: خیر در این صورت به دلیل عدم آمادگی مردم از جهت بلوغ فکری و عدم فهم دین، دین رها شده و متروک می‌گردید و زمینه‌های انحراف در آن پدید می‌آمد و تعلیمات دین هیچ‌گاه به طرز صحیح به نسل بعد انتقال پیدا نمی‌کرد و آنها از داشتن دین صحیح و شناخت خداوند و زندگی سالم محروم می‌ماندند.

قبلی: جواب درس دوم دین و زندگی یازدهم انسانی

توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه یازدهم انسانی متوسطه دوم اگر می خواهید به راحتی به تمام مطالب آموزشی کتاب دین و زندگی (۲) پایه یازدهم رشته علوم انسانی دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله حل فعالیت های درس سوم کتاب دین و زندگی پایه یازدهم انسانی متوسطه دوم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − سه =