سبک زندگی

جواب درس پنجم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم 🌈 در مسیر هدایت و اعتماد به خدا

گام به گام پاسخ و حل پرسش های صفحه 16 درس 5 پنجم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) ویژه اهل سنت پایه هشتم متوسطه اول

جواب درس پنجم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم ؛ در این مقاله به جواب و حل سوال های تمرین با همسالان صفحه ۱۶ درس ۵ پنجم در مسیر هدایت و اعتماد به خدا کتاب ضمیمه از من تا خدا تربیت دینی ویژه اهل سنت پایه هشتم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: گام به گام کتاب از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم

جواب درس پنجم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم

جواب تمرین با همسالان صفحه ۱۶ درس ۵ ضمیمه از من تا خدا اهل سنت هشتم

به کمک همدیگر و در حضور معلم محترمتان، قرائت نماز را تمرین کنید.

پاسخ: این تمرین یک فعالیت عملی و کارگاهی است که هدف آن تلفظ صحیح مخارج حروف عربی و صحیح‌خوانی اذکار و سوره‌های نماز (به‌ویژه سورهٔ حمد و توحید) است؛ چراکه طبق متن درس، خواندن سورهٔ حمد در مذهب شافعی «رکن» و در مذهب حنفی «واجب» است و اشتباه در تلفظ حروف، معنای کلمات را تغییر می‌دهد.

برای اجرای درست این تمرین در کلاس و با دوستان خود، مراحل و نکات زیر را رعایت و یادداشت می‌کنیم:

۱. تکبیرة‌الاحرام

  • متن: «اللّٰهُ أَكْبَرُ»
  • نکتهٔ قرائت: تلفظ حرف «هـ» در انتهای نام خدا و ادای روان فتحه و ضمه‌ها بدون کشیدن بیش از حد الف «اکبر».

۲. سورهٔ مبارکهٔ حمد (الفاتحة)

قرائت خط‌به‌خط همراه با رعایت مخارج حروف ویژه:

  1. «بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ»(دقت در تلفظ نرم و گلویی حرف «ح» در الرحمن و الرحیم)
  2. «الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ»(دقت در ادای حرف «ع» از میان حلق)
  3. «الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ»
  4. «مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ»(خواندن کسرهٔ زیر «ک» به‌صورت کوتاه)
  5. «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ»(ادای تشدید حرف «ی» در ایّاک و دقت در صدای حرف «ع»)
  6. «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ»(تلفظ پرحجم و درشت «ص» و «ط» در الصراط، و نازک ادا کردن «س» و «ت» در المستقیم)
  7. «صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ»(دقت ویژه در تلفظ «غ» در غیر و المغضوب، و ادای حرف «ض» از کنارهٔ زبان به دندان‌های آسیا و کشش مد ۶ حرکتی در «الضّالّین»)

۳. سورهٔ مبارکهٔ اخلاص (توحید)

طبق تأکید درس، تلفظ نادرست حرف «ص» در این سوره معنا را تغییر می‌دهد:

  1. «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ»(تلفظ «ق» از انتهای زبان کوچک و «ح» گلویی)
  2. «اللّٰهُ الصَّمَدُ»(«ص» با صدای درشت و متمایز از «س» و «ث» تلفظ شود تا معنای آن که «بی‌نیاز» است دگرگون نگردد)
  3. «لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ»(ساکن کردن دال‌ها)
  4. «وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ»

۴. اذکار رکوع و سجود

  • رکوع: «سُبْحَانَ رَبِّيَ الْعَظِيمِ وَبِحَمْدِهِ» (دقت در حرف «ظ»)
  • برخاستن از رکوع: «سَمِعَ اللّٰهُ لِمَنْ حَمِدَهُ، رَبَّنَا وَلَكَ الْحَمْدُ»
  • سجود: «سُبْحَانَ رَبِّيَ الْأَعْلَىٰ وَبِحَمْدِهِ» (ادای دقیق «ع»)

۵. تشهد و صلوات (التحیات)

  • «التَّحِيَّاتُ الْمُبَارَكَاتُ الصَّلَوَاتُ الطَّيِّبَاتُ لِلّٰهِ، السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا النَّبِيُّ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ، السَّلَامُ عَلَيْنَا وَعَلَىٰ عِبَادِ اللّٰهِ الصَّالِحِينَ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللّٰهِ.»
  • به همراه صلوات ابراهیمی: «اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَعَلَىٰ آلِ مُحَمَّدٍ…»

شیوهٔ پاسخ در دفتر کار دانش‌آموز:
«ما در گروه کلاسی دونفره، هر کدام به‌نوبت در برابر یکدیگر و با راهنمایی و نظارت معلم گرامی، اذکار و سوره‌های حمد و اخلاص را با دقت در تلفظ مخارج حروف سخت (مانند ص، ض، ط، ظ، ع، ح، ق) قرائت کردیم و اشتباهات تلفظی یکدیگر را طبق آموزش تجوید اصلاح نمودیم.»

توجه: شما دانش آموز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به معنی مطالب آموزشی و جواب سوالات درس های کتاب ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) ویژه اهل سنت پایه هشتم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

پاسخ درس بعدی: جواب درس ششم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم

پاسخ درس قبلی: جواب درس چهارم ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) اهل سنت هشتم

📝 در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات تمرین های درس ۵ پنجم کتاب ضمیمه از من تا خدا (تربیت دینی) ویژه اهل سنت هشتم متوسطه اول، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − دوازده =