سبک زندگی

جواب درس نهم جامعه شناسی یازدهم انسانی ☀️ جهان دو قطبی

پاسخ و حل مطالعه کنید ، گفت و گو کنید ، با هم تکمیل کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید درس 9 نه کتاب جامعه شناسی 2 پایه یازدهم انسانی

جواب درس نهم جامعه شناسی یازدهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات مطالعه کنید ، گفت و گو کنید ، با هم تکمیل کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید صفحه ۷۵ ، ۷۸ ، ۸۱ و ۸۲ درس ۹ نهم «جهان دو قطبی» کتاب جامعه شناسی ۲ پایه یازدهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

بعدی: جواب درس ۱۰ دهم جامعه شناسی یازدهم انسانی

جواب درس نهم جامعه شناسی یازدهم انسانی

پاسخ سوال بخش چالش فقر و غنا صفحه ۷۵ درس ۹ جامعه شناسی یازدهم

آیا می‌دانید اولین چالشی که در جوامع صنعتی پدید آمد، چه بود و چگونه پدید آمد؟

پاسخ: چالش فقر و غنا

پاسخ کامل‌تر: اولین چالشی که در جوامع صنعتی پدید آمد، «مسائل اجتماعی ناشی از صنعتی شدن» بود. با شروع انقلاب صنعتی، جمعیت‌ها به‌سرعت به شهرها مهاجرت کردند تا در کارخانه‌ها مشغول به کار شوند. این تغییرات باعث بروز مشکلاتی مانند شرایط کار نامناسب، ساعات طولانی کار، فقر شهری، و افزایش بیکاری شد. همچنین، جدایی خانواده‌ها و تضعیف ارزش‌های سنتی نیز از عواقب این تحول به‌شمار می‌رفت. این چالش‌ها در نهایت منجر به شکل‌گیری جنبش‌های کارگری و مطالبات اجتماعی برای بهبود شرایط زندگی و کار شد.

جواب مطالعه کنید صفحه ۷۸ درس ۹ جامعه شناسی یازدهم

اندیشمندان علوم اجتماعی و سیاسی در نقد لیبرالیسم اولیه، از دو مفهوم آزادی مثبت و منفی سخن گفته‌اند. نظرات آیزایا برلین در مورد این دو مفهوم را مطالعه کنید و نتیجه را به کلاس ارائه نمایید.

پاسخ: در تاریخ بشر تقریبا همه اخلاقیون آزادی را ستودند. نویسندگان تاریخ عقاید بیش از ۲۰۰ معنی گوناگون را برای کلمه آزادی ضبط کرده اند، از آن میان «آیزایا برلین» دو معنی جدی را مد نظر قرار داده است.

آزادی منفی: به معنی تحمیل نشدن مانع و محدودیت از طرف دیگران
آزادی مثبت: به معنای توان تعقیب و رسیدن به هدف و از سوی دیگر به معنی استقلال و خود فرمانی در مقابل دیگران است.

پاسخ دیگر: آیزایا برلین در نوشته‌ای به‌نام «دو مفهوم آزادی» در سال ۱۹۵۸، میان آزادی منفی و مثبت تفاوت می‌‌گذارد. طبق تعریف برلین، آزادی منفی به معنای تحمیل نکردن مانع و محدودیت از طرف دیگران و آزادی مثبت به‌ معنای استقلال در مقابل وابستگی به دیگران است. برلین آزادی منفی را به مکتب سنتی لیبرال مربوط می‌داند؛ اما آزادی مثبت از نگاه او، هم مفهومی مبهم است و هم دستخوش تحریف شده است.

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۸۱ درس نهم جامعه شناسی یازدهم

در دوران تقسیم جهان به دو قطب بلوک شرق و غرب، هر یک از کشورهای منطقه خاورمیانه به کدام یک از دو قطب تعلق داشت؟

پاسخ: بلوک شرق: افغانستان، سوریه، عراق، مصر
بلوک غرب: ترکیه، ایران، مصر، عربستان

حل با هم تکمیل کنید صفحه ۸۱ درس ۹ جامعه شناسی یازدهم

چالش جهان دوقطبی (بلوک شرق و غرب)

نوع چالشتوضیحات
منطقه‌ای یا فرامنطقه‌ای؟منطقه‌ای: جنبش های ضد استعماری مثل جنبش الجزایر، ویتنام
فرا منطقه‌ای: بحران زیست محیطی، چالش بلوک شرق و غرب
درون فرهنگی یا بین فرهنگی؟درون فرهنگی: تقابل لیبرالیسم با سوسیالیسم
بین فرهنگی: غرب با اسلام
خرد یا کلان؟خرد: بحران های سیاسی و اقتصادی کشورهای هم پیمان غرب، اختلافات ژاپن با چین
کلان: فقر و غنا، شمال و جنوب
مقطعی یا مستمرمقطعی: بحران های اقتصادی، بیکاری، رکود
مستمر: فقر و غنا

جواب مفاهیم اساسی صفحه ۸۲ درس نهم جامعه شناسی یازدهم

جهان دو قطبی، ….

پاسخ: لیبرالیسم متقدم، چالش فقر و غنا، چالش بلوک شرق و غرب، جریان راست و جریان چپ و …

پاسخ صفحه ۸۲ درس ۹ جامعه شناسی یازدهم

– چالش بلوک شرق و غرب از چالش‌های درون تمدن جهان غرب است.

پاسخ: – لیبرالیسم متقدم به لیبرالیسم قرن هجدهم و نوزدهم گفته می‌شود.
– فرهنگ جدید غرب برای حل چالش‌های پیشین خود، مسیر درستی را طی نکرد و نتوانست پاسخگوی نیازهای مادی و معنوی آدمیان باشد به همین دلیل موجب ایجاد چالش‌های جدید شد.
– چالش فقر و غنا در اثر اشاعهٔ نظریات مربوط به لیبرالیسم متقدم در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ به‌ وجود آمد که معتقد به یک نظام اقتصادی فردی بود که در آن افراد یا می‌بایست دارای ثروت به ارث رسیده باشند و یا کاری ارائه دهند که مورد نیاز جامعه باشد وگرنه حذف می‌شوند و معتقدند دولت نباید در امور اقتصادی دخالت یا به مستمدان کمک کند.
– چالش بلوک شرق و غرب که تبدیل به یک چالش جهانی شد و جهان را به دو قطب تقسیم کرد، پس از ظهور آن نظریات مارکسیستی به‌ وجود آمد که معتقد به دخالت دولت و از بین بردن مالکیت خصوصی بود و در مقابل نظریات لیبرالیستی قرار گرفت.
– نظریه‌ پردازان لیبرال، آزادی فعالیت صاحبان سرمایه را ضامن پیشرفت جامعه می‌دانستند و مخالف هر نوع مداخله دولت بودند.

جواب آنچه از این درس آموختیم صفحه ۸۲ درس ۹ جامعه شناسی یازدهم

پاسخ: در درس ۹ جامعه‌شناسی یازدهم، با چالش‌های جدید جوامع صنعتی و به‌ویژه چالش فقر و غنا آشنا شدیم. این چالش‌ها در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به وجود آمدند و به صورت‌های مختلفی مانند منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، خرد و کلان، و درون فرهنگی و بین فرهنگی ظهور کردند.

با گذار از نظام ارباب-رعیتی به لیبرالیسم اقتصادی، کشاورزان به کارگران صنعتی تبدیل شدند که تحت شرایط سخت کار می‌کردند. این وضعیت باعث بهره‌کشی از طبقات پایین و افزایش فقر شد. نظریه‌پردازان لیبرال مانند مالتوس و ریکاردو، بر عدم دخالت دولت در اقتصاد تأکید داشتند و وضعیت بحرانی فقر را نادیده گرفتند.

انتقادات به لیبرالیسم موجب ظهور نظریه‌های جدیدی مانند مارکسیسم شد که به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی و رفع مشکلات ناشی از سرمایه‌داری بود. تقسیم جهان به بلوک شرق و غرب، به‌عنوان واکنشی به این چالش‌ها، شکل گرفت و این دو بلوک به‌طور مستمر با یکدیگر در تضاد بودند. در نهایت، این درس بر اهمیت درک چالش‌های اجتماعی و اقتصادی جدید تأکید می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه این چالش‌ها می‌توانند درون یک فرهنگ پدید آیند.

قبلی: جواب درس هشتم جامعه شناسی یازدهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب جامعه شناسی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات درس ۹ نهم کتاب جامعه شناسی پایه یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💖

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۵ دیدگاه

  1. باهم تکمیل کنید صفحه ۸۱.
    ۱:
    منطقه ای = جنبش های ضد استعماری مانند جنبش الجزایر _ ویتنام‌
    فرامنطقه‌ای = بحران زیست محیطی _ چالش بلو شرق و غرب
    ۲:
    دورن فرهنگی = تقابل بین لیبرالیسم و سوسیالیسم‌
    بین فرهنگی= تقابل غرب با اسلام
    ۳:
    خرد= اختلاف ژاپن با چین
    کلان = فقر و غنا _ شمال و جنوب‌
    ۴:
    مقطعی = بحران های اقتصادی _بیکاری_رکود‌
    مستمر= فقر و غنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + بیست =