سبک زندگی

برای داشتن یک زندگی شاد کافیست این کارها را انجام بدهید

هرچه دارید و ندارید، بپوشید و برقصید و بخندید!

داشتن یک زندگی شاد چیزی نیست که برای آینده اتخاذ کنید در واقع همین چیزی است که برای حال حاضر طراحی می کنید . شاد بودن در درون ماست و فقط نیاز به روشن شدن برخی از المان ها برای رسیدن به آن می باشد.
در ادامه در ماگرتا به بررسی این موارد می پردازیم.

اگر می‌خواهید آرامش داشته باشید و شاد باشید باید کمی ساده بگیرید، بی‌خیالی را تمرین کنید و البته به برخی چیزها فکر نکنید. رهایی از دغدغه‌های ذهنی که کمکی به بهبود کارها و شرایط نمی‌کنند، در سبک‌کردن فشار ذهنی نقش مهمی دارد. وقتی باور داشته باشید شادی‌تان در گرو رخداد ویژه‌ای است، درحال انتظار برای آن رخداد، شادی را از خودتان می‌گیرید. لحظه‌های زندگی را هدر ندهید؛ دم را غنیمت بشمارید و کمتر به آنچه در آینده‌ مایه‌ی شادی‌تان می‌شود، فکر کنید. تصمیم بگیرید که همین حالا شاد باشید! مقصد مایه‌ی خوشحالی نیست، سفر و مسیر آن مهم است.

دوری از آدم‌های بدبین و منفی‌باف

بدبینی درست مانند سرماخوردگی، واگیر دارد. ما انسان‌ها موجودات اجتماعی هستیم و ناخودآگاه خود را با عادات و ارزش‌های آنهایی که به ما نزدیک هستند وفق می‌دهیم. بهتر است در حلقه‌ی افراد خوشبین قرار بگیرید، افرادی که با نشاط، با انگیزه، حامی و مشوق هستند. البته عملا امکان پذیر نیست که تمام افراد بدبین و منفی باف دور و برمان را حذف کنیم، اما همین که زمان کمتری را با این افراد غرغرو و ناخوش احوال سپری کنیم و نسبت به هیجانات و احساسات خودمان آگاه‌تر باشیم برای داشتن زندگی شاد کافیست.

زندگی شاد -  آدم‌های بدبین و منفی‌باف
زندگی شاد – آدم‌های بدبین و منفی‌باف

و نکته دیگر اینکه اصلا مهم نیست دیوانه به‌چشم بیایید، کاری را که باید انجام دهید، انجام دهید و اینکه «مردم چی می‌گن؟» را دور بریزید و اهمیت ندادن به حرف مردم را یاد بگیرید. این زندگی شماست، انتخاب‌های شما و تصمیم‌ شماست که زندگی شاد را انتخاب کنید . مردم ازقضاوت کردن و نظر دادن لذت می‌برند، شما چرا باید به این موضوع اهمیت بدهید؟ شما خودتان می‌دانید که هستید و چه می‌کنید؛ اگر دیگران فکر می‌کنند افکار و حرف‌هایشان تعریف هویت شماست، بگذارید به حال خودشان باشند. اگر خیلی به آنچه دیگران فکر می‌کنند و می‌گویند اهمیت بدهید باید برای آنها زندگی کنید نه برای خودتان.

اینقدر سعی نکنید کامل باشید

ما خیلی ساده باور می‌کنیم که به‌اندازه‌ی کافی شایستگی نداریم. ما در دنیایی رقابتی زندگی می‌کنیم. خوب است که به‌دنبال رشد و پیشرفت باشیم. اما وقتی پیوسته به خودمان تشر بزنیم که به‌اندازه‌ی کافی خوب نیستیم، دیگر تأثیر مثبتی ندارد. این طرز تفکر به‌هیچ‌وجه خوب نیست. چه معیاری برای تعیین اندازه‌ی شایستگی وجود دارد؟ کافی است از خودتان، جایی که هستید و پیشرفت‌هایتان راضی باشید؛ همین یک عامل مهم در داشتن زندگی شاد است.

البته مجاز نیستید با سهل انگاری کارتان را اشتباه انجام دهید یا کوتاهی کنید، بلکه نکته اینجاست که نباید انتظار داشته باشید در هر کاری صد در صد باشید. این کاملا غیرواقعی است و آنهایی که از خودشان توقع بی‌عیب و نقص بودن را دارند، خودشان موانع سنگین و طاقت فرسایی در مسیر زندگی‌شان قرار می‌دهند که در نهایت نه می‌توانند شاد باشند و نه موفق.

تخقیقات هم نشان داده که کمال‌گرا بودن می‌تواند موجب اضطراب‌های بیشتر در زمینه‌های اجتماعی بشود و جلوی تجربیات جدید را بگیرد. اگر سعی کنید کامل باشید، نمی‌توانید روابط بلند مدت با دیگران برقرار کنید. شک و تردید داشتن به خود و یا به عبارتی مطمئن نبودن نسبت به توانایی‌های خود، احساس بی‌ارزش بودن را به فرد القا می‌کند. همین که خوب باشید کافیست، اگر فکر می کنید این خوب بودن برای شما کافی نیست و مدام در جستجوی کامل بودن و توجه وسواس گونه به این تمایل هستید، بهتر است تحت رفتار درمانی قرار بگیرید.

افسوس‌ ها را به خود یادآوری نکنید


واژه‌ی «ترسناک» نباید همیشه ترس به دل‌تان بیندازد. برخورد با شکست بستگی به نوع نگرش‌تان دارد. اگر شکست را نشانه‌ی ناشایستگی و کامل نبودن بدانید، همیشه احساس بیچارگی می‌کنید. معنای واقعی شکست دست برداشتن از تلاش است. اگر دست از تلاش برنداشتید پس شکست نخورده‌اید. شکست را ابزاری برای یادگیری بدانید؛ یک فرایند آزمون و خطا. شکست دوست شماست، تا خودتان اجازه ندهید مشکل‌ساز نخواهد بود.

زندگی شاد - دوری از افسوس‌ ها
زندگی شاد – دوری از افسوس‌ ها

تخمین زده شده که ما هر دقیقه تقریبا ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه با خودما حرف می‌زنیم! و این خودش بهترین نشانه است که ثابت می‌کند مخرب‌ترین نیروی جهان برای ما، خودمان هستیم. وقتی مشکلی برای‌مان پیش می‌آید به راحتی ممکن است در دام گفتگوی درونی بیفتیم. اما گفتگوی منفی درونی می‌تواند اثرات واقعا ویرانگری داشته باشد که هم جسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هم روح و روان را که در نهایت ما را از داشتن زندگی شاد محرومی کند.

چیزهایی که به خودمان می‌گوییم می‌تواند فرصت شاد بود را از ما بگیرد. به جای غوطه ور شدن در عادت گفتگوهای غم‌انگیز با خود، گفتگوی مثبت و انگیزه بخش را با خودتان تمرین کرده و جملات مثبت را پیش خود تکرار کنید. مثلا اگر در محل کار دچار استرس شدید، بیرون از اتاق کارتان قدم بزنید و به خودتان یادآوری کنید که همه چیز روبراه است و شما می‌توانید موقعیت پیش‌رو را مدیریت کنید. با خودتان با اشتیاق حرف بزنید و بهترین دوست خودتان باشید.

ترس از ردشدن

خیلی از ما چنان از رد‌شدن و پذیرفته‌نشدن می‌ترسیم که هیچ تلاشی برای بیرون آمدن از دایره‌ی امن‌مان نمی‌کنیم. دل را به دریا بزنید و از ناراحت شدن و دل‌شکستگی نترسید. هرچه از ترس‌تان فرار کنید، بزرگ‌تر می‌شود. شما باید تواناییابراز احساسات خود را داشته باشید و با پیامدهای آن کنار بیایید. این چنین است که بر ترس از ردشدن غلبه می‌کنید و بی‌پرواتر می‌شوید. حتی اگر به نتیجه‌ی موردانتظارتان نرسیدید، خیلی زود می‌فهمید اوضاع به آن بدی که فکرش را می‌کردید نیست و می‌توانید با آن کنار بیایید. پوست‌تان را کلف کنید، جسور باشید و زندگی شاد را مانند یک ماجراجویی شگفت‌انگیز ببینید.

ریچارد برانسون، کارآفرین مولتی میلیاردر انگلیسی می‌گوید: «فرصت‌ها مانند اتوبوس‌ها هستند؛ همیشه یکی دیگر در راه است!» آیا از آن دست افرادی هستید که مدام ترس ِ از دست دادن چیزی را دارید؟ اگر اینطور است پس نمی‌توانید یک زندگی شاد باشید، چون مدام می‌خواهید همه چیز را کنترل کنید تا مبادا اتفاق بدی بیفتد و این دلشوره و استرس، جایی برای شاد بودن باقی نمی‌گذارد. شما باید بدانید که منابع و زمان محدودی در اختیار دارید و نمی‌توانید تمام وقت، با تمام انرژی‌تان مشغول نگرانی و ترس باشید. اگر فرصتی را از دست دادید دلیل نمی‌شود بترسید و فکر کنید همیشه اینطور خواهد بود، همین ترس باعث از دست دادن فرصت بعدی‌تان خواهد شد. پس با احساس ترس، خودتان را محدود و غمگین و گناهکار نکنید.

دست از زیاده خواهی بردارید

بعضی از افراد ظاهرا به هیچ اندازه‌ای قانع نیستند و رویکردشان نسبت به هر چیزی در زندگی، زیاده خواهیست. این جور افراد معمولا با حسادت ورزی دست و پنجه نرم می‌کنند و قدرت بخشش ندارند و از موفقیت دیگران، ناراحت می‌شوند، طبیعتا حسود بودن و فداکار نبودن برای شاد نبودن واقعا کافیست! هر کسی که این توانایی را دارد تا از شادی و کامیابی دیگران شاد شود، مطمئنا در سایر زمینه‌ها هم می‌تواند راحت‌تر به شادی و رضایت دست پیدا کند.

 زیاده خواه نبودن
زیاده خواه نبودن

نکته دیگر اینکه انسان به‌طور طبیعی کمبود را نقص می‌داند، اما چنین باوری نسبت به فراوانی ندارد؛ این مانعی برای بی‌خیالی و ساده‌گیری است. ما با تمرکز بر نداشته‌هایمان، احساس کمبود می‌کنیم. خُب این چه فایده‌ای دارد؟ خوب است که به نکته‌های مثبت داشته‌هایتان و نکته‌های منفی نداشته‌هایتان فکر کنید. چرا فکر کردن به نداشته‌هایتان باید مایه‌ی عذاب‌تان شود؟ این طرز تفکر هیچ کمکی به بهره‌وری و کارایی شما نمی‌کند. فهرستی از چیزهایی که در زندگی برای‌تان ارزشمند هستند تهیه کنید. همیشه عده‌ای از شما داراترند و عده‌ای از شما ندارتر. باور کنید آنچه دارید کافی است .

پس دیدتان را تغییر دهید و نسبت به دیگران، احساسات مثبت‌تری از خود بروز دهید و از شادی‌شان لذت ببرید تا همین انرژی و احساس به شما برگردد و یک زندگی شاد تر داشته باشید .

ورزش کنید

ورزش کردن
ورزش کردن

چه پیاده‌روی و دوی صبحگاهی داشته باشد و چه ورزش‌های حرفه‌ای را در باشگاه دنبال کنید، ورزش کردن یکی از راههای زندگی شاد است و نقش بسیار زیادی در شادی بیشتر و حس بهتر دارد. ورزش کردن و حرکات فیزیکی اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد، بدنتان را قدردان شما می‌کند و باعث آزاد شدن اندورفین از مغز می‌شود. هورمون اندورفین احساس شادی و آرامش را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود از استرس و نگرانی دور شوید.

قوانین را بشکنید

قوانین - rules
قوانین – rules

دستیابی به اهداف بزرگ زندگی نیاز به زمان زیادی دارد و به همین دلیل ندیدن نتیجه‌ای که مد نظر داریم، به راحتی احساس نامیدی به ما می‌دهد. هر از گاهی به خود پاداش دهید و به دوری کردن از برنامه بلند مدت یکنواخت خود، به خودتان فرصتی برای استراحت و آرامش بدهید. چند روزی به مسافرت بروید یا تفریحاتی که دوست دارید را انجام دهید. اگر این کارها باعث می‌شود برنامه غذایی سالم خود را بشکنید یا ورزش کردن را برای مدتی کنار بگذارید، نگران نباشید بعد از بازگشت به زندگی روزمره، مجدد آنها را پیش بگیرید.

تجربه‌های جدید داشته باشید

پول خوشحالی نمی‌آورد ولی می‌توانید با آن خاطره‌های شادی بسازید. به جای اینکه مبلغ زیادی را بابت گجت‌ها و لباس‌های جدید هزینه کنید، به سفر یک روزه بروید، بلیط کنسرت بخرید یا یک سرگرمی جدید را تجربه کنید. احساسی که از تجربه‌های جدید به دست می‌آورید، شاید کوتاه‌مدت باشند ولی تأثیر خود را در خاطر شما می‌گذارد و افکار شاد و مثبت را در ذهنتان تقویت می‌کند. اگر می‌خواهید جزو افراد شاد باشید از تلفن همراه دور شوید.

و در آخر اخم را از صورتتان بردارید

اگر احساس افسردگی می‌کنید، به خاطرات خوشایند و خوش زندگی‌تان فکر کنید و مثبت اندیش باشید. اخم را از بین ببرید و لبخند بزنید. خندیدن ساده است و همین کار ساده می‌تواند شادی را حتی برای مدت کوتاه به شما بازگرداند و احساسات منفی را دور کند.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =