سبک زندگیسلامت

6 روش معجزه کننده برای درمان جوش صورت

روش های از بین بردن آکنه و جوش های قرمز روی گونه و صورت

به وجود آمدن جوش و آکنه روی پوست، همه ما را ناراحت می‌کند و درمان‌های قدیمی و معمول هم گاهی‌اوقات، افاقه نمی‌کنند و باعث خشک شدن و آزردگی پوست می‌شوند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال روش‌های طبیعی درمان سریع جوش صورت باشند. در ادامه به چند روش طبیعی برای درمان سریع جوش صورت در ماگرتا آشنا شوید.

 رفع جوش و آکنه با آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا گیاهی استوایی با برگ‌هایی حاوی ژِلی شفاف و پرخاصیت است. ژل آلوئه‌ورا جای زخم را بهبود می‌دهد و از التهاب هم می‌کاهد. به همین دلیل از آن برای رفع مشکلات پوستی مختلفی مانند سوختگی، بریدگی، قرمزی و پسوریازیس استفاده می‌شود. هنوز به طور علمی مشخص نشده که قطعا آلوئه‌ورا برای رفع جوش مفید است اما تحقیقاتی در این‌باره صورت گرفته و به نظر می‌رسد، آلوئه‌ورا به رفع جوش کمک می‌کند.

این گیاه با وجود سالیسیلیک اسید، فنول‌ها، نیتروژن اوره، سینامیک اسید، لوپئول و تمام مواد ضدمیکروبی دیگری که دارد، مانع از جوش زدن می‌شود. در پژوهشی، مقادیر مختلفی آلوئه‌ورا به لوسیون روغن میخک-ریحان اضافه شد. هر چقدر میزان آلوئه‌ورایی که به ترکیب اضافه شده بود، افزایش پیدا می‌کرد، اثرات روغن در درمان سریع جوش صورت هم بیشتر می‌شد.

در مطالعه‌ای دیگر هم مشخص شد، استفاده از ژل آلوئه‌ورای ۵۰ درصد همراه با کرم ترتینوئین باعث سریع‌تر شدن بهبودی جوش‌ها می‌شود. ترتینوئین از جمله مشتقات ویتامین A است که برای رفع جوش استفاده می‌شود. در واقع، شاید آلوئه‌ورا به‌تنهایی برای درمان جوش مؤثر عمل نکند، اما استفاده از آن همراه با داروهای دیگر و روغن‌های مفید، می‌تواند روند درمان را بهبود ببخشد.

شیوه استفاده

  • ژل موجود در برگ‌های آلوئه‌ورا را با قاشق خارج کنید.
  • برای استفاده از آلوئه‌ورا می‌توانید آن را با داروهایی که برای پوست استفاده می‌کنید، ترکیب کرده یا ابتدا دارو را روی پوست بمالید و بعد از آن، ژل آلوئه‌ورا را روی داروهایی که بر سطح پوست هستند، بمالید.
  • این کار را یک تا دو بار یا به دفعات دلخواه در طول روز انجام بدهید.

استفاده از مکمل روغن ماهی

روغن‌های ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است. براساس پژوهش‌ها، EPA می‌تواند میزان چربی پوست را کنترل کرده و آن را به اندازه مناسب و کافی آب‌رسانی کند. این مواد می‌توانند در کاهش التهاب و در نتیجه کاهش امکان جوش زدن هم مؤثر باشند. استفاده از این مکمل‌ها از سوی ۴۵ نفر به مدت ۱۰ هفته در یک آزمایش باعث شد جوش‌های صورت‌شان به شکلی معجزه آسا کاهش یابد.

اسیدهای چرب امگا ۳ در مواد طبیعی مانند گردو، دانه چیا، تخم کتان آسیاشده، ماهی سالمون، ساردین و ماهی کولی هم وجود دارد. منابع گیاهی حاوی اسیدهای چرب امگا۳ (ALA) دارند اما (EPA) و (DHA) اندکی دارند. بعضی موارد هم فاقد این دو نوع اسید چرب هستند. هر چقدر اسیدهای چرب امگا۳ بیشتری در مکمل باشد، (DHA) و (EPA) بیشتری به بدن وارد می‌شود و امکان بهبود جوش‌ها هم افزایش پیدا خواهد کرد.

درمان سریع جوش صورت با روغن درخت چای

روغن درخت چای از درخت مِلالوکا آلتِرنیفولیا (Melaleuca alternifolia) که در استرالیا می‌روید تهیه می شود .

این روغن خواص ضدمیکروبی دارد و التهاب پوست را کاهش می‌دهد. استافیلوکوک اپیدرمیدیس و کوتی‌باکتریومدو نوع جوش رایجی هستند که روی پوست صورت ایجاد می‌شوند و به کمک روغن چای به خوبی می‌توان به مقابله با آنها پرداخت. در یک پژوهش که روی دو گروه از افراد صورت گرفت، مشخص گردید اثرگذاری ژِل روغن درخت چای پنج درصد در از بین بردن جای جوش تقریبا چهار برابر دارونماست. ضمن اینکه در کاهش شدت آکنه‌های پوستی هم شِش برابر دارونما اثرگذار است.

این ماده به عنوان یکی از داروهای رایج برای درمان آکنه و جوش صورت شناخته می‌شود. روغن درخت چای عوارض کمتری هم نسبت به این دارو دارد. لازم است بدانید، مصرف روغن درخت چای به طور مستقیم روی پوست، باعث قرمزی و حساسیت می‌شود. چون این ماده بسیار قوی است. به همین خاطر، بهتر است آن را با آب یا روغن‌های گیاهی رقیق کنید.

شیوه استفاده

  • یک واحد از روغن درخت چای را با نُه واحد آب مخلوط کنید؛
  • یک عدد گوش پاک‌کُن را درون مخلوط فرو ببرید و سپس آن را مستقیما روی جوش‌ها بکشید؛
  • این حرکت را یک تا دو بار در روز تکرار کنید.
  • در صورت لزوم از مرطوب کننده استفاده کنید.

درمان جوش با چای سبز

یکی از هزار مزایای چای سبز، درمان سریع جوش صورت است. وجود تانین و زردینه در این چای باعث شده دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی باشد. علاوه بر اینها، وجود آنتی اکسیدان اپی‌گالوکتشین گالاتدر آن به کاهش التهاب و ترشحات چربی از غدد چربی می‌انجامد. در نتیجه مانع از به وجود آمدن جوش‌های کوتی‌باکتریومی می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف عصاره چای سبز، دو تا سه درصد به کاهش چربی و جوش صورت کمک می‌کند.

شیوه استفاده

  • برگ چای سبز را به مدت سه تا چهار دقیقه در آب جوش دم کنید؛
  • بگذارید تا چای سرد شود؛
  • چای را با گوش‌پاک‌کن یا یک اسپری روی پوست قرار بدهید؛
  • اجازه بدهید که چای به مدت ۱۰ دقیقه یا در طول شب روی پوست‌تان بماند. سپس آن را با آب بشویید؛
  • این کار را یک تا دو بار در طول روز انجام بدهید. می‌توانید چای سبز را تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.

مصرف مکمل روی (زینک)

روی در از بین بردن جای زخم و برای کاهش التهاب مفید است. به همین خاطر، این ماده از نظر درمان جوش هم آزمایش شده و دانشمندان دریافته‌اند، افرادی که روی پوست خود جوش دارند، مقدار روی کمتری در خون‌شان وجود دارد.

براساس مطالعات متعدد، مصرف ۳۵ تا ۴۰ گرم روی در روز مانع از بروز جوش و آکنه روی پوست می‌شود. در تحقیقی، به ۴۸ نفر، سه بار در روز مکمل‌های روی یا همان زینک داده می‌شد. بعد از ۳۸ هفته، ۸۰ تا ۱۰۰ درصد آنها شاهد کاهش جوش صورت بودند.

مکمل‌های روی به شکل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود. فارغ از اینکه کدام شکل از مکمل‌های روی را مصرف می‌کنید باید به خاطر داشته باشید که حداکثر مقدار مجاز مصرف این مکمل در طول روز ۴۰ میلی‌گرم می باشد . مصرف بیش از حد روی می‌تواند مشکلاتی مانند درد در ناحیه روده و معده به وجود بیاورد.

روش‌های دیگر بهبود و درمان جوش

روش‌هایی که در ادامه می‌آید شاید برای درمان سریع جوش صورت مناسب باشند اما از نظر علمی روی آنها تحقیقاتی انجام نشده است:

  • سرکه سیب: اسید ارگانیک موجود در سرکه سیب می‌تواند باعث از بین رفتن باکتری‌های جوش‌زا و بهبود جای جوش‌ها می‌شود.
  • فندق افسونگر:  میکروب‌ها می‌جنگد و خواص ضدالتهاب دارد و به همین خاطر در رفع جوش مؤثر واقع می‌شود.
  • کاهش استرس:استرس زیاد باعث بروز جوش و آکنه روی صورت می‌شود. از متخصصان درباره روش‌ها و تکنیک‌هایی برای کسب آرامش بیشتر کمک بگیرید.
  • کاهش مصرف لبنیات:  مصرف زیاد شیر و لبنیات دیگر باعث جوش زدن پوست می‌شود. البته این فرضیه نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.
  • ماسک دارچین و عسل: ماسک دارچین و عسل خواص ضدمیکروبی، ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد و می‌تواند در درمانی سریع جوش صورت مفید باشد.

در آخر
درمان سریع جوش صورت را باید با مصرف درمان‌های خانگی گیاهی پیگیری کنید. استفاده از مکمل‌ها هم مفید است ولی کمی زمان می‌برد. استفاده از داروهای سنتی باعث می‌شود تا پوست آزرده و ملتهب شود. در هر حال، اگر وضعیت جوش‌های‌تان وخیم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

هشدار !
برای استفاده از هرنوع ماده‌ای برای درمان و مراقبت خانگی پوست، ابتدا ماده موردنظر را روی قسمت کوچکی از پوست امتحان و بعد درصورت نداشتن آلرژی، آن را روی سطح گسترده‌تری از پوست استفاده کنید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 3 =