سبک زندگی

طرز تهیه حمص ( هوموس ) با نخود پیش غذای لبنانی

دستور پخت حمّص با نخود و ارده غذای لبنانی خوشمزه،

طرز تهیه حمص : حمص یا نخود – ارده یکی از خوراکی های مدیترانه ای – عربی است که در خاورمیانه هم خیلی محبوب است و در بیشتر سینی های پیش غذا به عنوان مزه سرو می‌شود. حمص به خاطر داشتن ارده و نخود خیلی پرانرژی و البته مغذی می‌باشد. حمّص یکی از پیش غذاهای پرطرفدار و خوشمزه‌ لبنانی است که بیشتر افراد با یک بار امتحان کردن از طرفداران پروپاقرص آن می‌شوند. با دستور پخت ماگرتا همراه باشید.

  • یک‌ و نیم پیمانه نخود پخته (یا یک قوطی کنسرو نخود) آبکشی و آبگیری‌ شده
  • قاشق غذاخوری ارده
  • ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • ۱ حبه سیر له‌شده
  • یک‌چهارم قاشق غذاخوری نمک (می‌تواند بیشتر هم باشد)
  • برای تزئین: روغن زیتون بکر و بودار، سماق، پاپریکا، جعفری ریز‌شده یا دیگر سبزیجات و چند عدد نخود پخته‌شده‌ی کامل
  • ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری آب (یا اگر لازم شد بیشتر)
مواد لازم برای تهیه حمص
مواد لازم برای تهیه حمص

دستور پخت حمص نخود – ارده

  1. آبلیمو و ارده را در غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید.
  2. یکی دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و برای چند ثانیه آن‌ها را مخلوط کنید.
  3. سیر و نمک را به نخود‌های پخته اضافه کنید و آن را با آبلیمو و ارده مخلوط کنید.
  4. مخلوط‌کردن را تا نرم و پوره‌ای‌شدن مایه ادامه دهید.
  5. پوره‌ را با قاشق از جداره‌های مخلوط‌کن به‌سمت تیغه بتراشید و یکی‌دو بار دیگر روند مخلوط‌کردن را تکرار کنید.
  6. وقتی مخلوط‌کن روشن است قاشق‌قاشق آب را به مخلوط اضافه کنید. این کار را تا وقتی ادامه دهید نرمی و بافت مطابق میل‌تان شود. معمولاً ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کفایت می‌کند. سرجمع مایه باید چند دقیقه در مخلوط‌کن هم زده‌ شود.
  7. حمص را بچشید و مقدار نمک و آبلیموی آن را به‌ذائقه‌ی خود اصلاح کنید.
  8. حمص را در کاسه‌ای بریزید و برای سرو روی آن روغن زیتون بریزید و آن را تزئین کنید.
حمص لبنانی
حمص لبنانی

نکات طلایی تهیه حمص عربی

  • برای پخت نخود خشک، از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید. نخودها را مقداری بیش از حد معمول بپزید که حسابی نرم شوند. برای تهیه‌ی حمص نرم و خامه‌ای پخت بیشتر نخودها حیاتی‌است.
  • اگر از کنسرو نخود استفاده می‌کنید، قبل از اضافه‌کردن آن‌ها به مخلوط‌کن بگذارید برای پنج تا ۱۰ دقیقه قل بزنند که حسابی پخته و نرم شوند.
  • اگر فرصت نکردید شب قبل نخودها را بخیسانید، آن‌ها را چند بار بجوشانید. حتماً بعد از هر بار جوشاندن آب آن را عوض کنید.
  • لازم نیست پوست تک تک نخود‌ها را جدا کنید. این کار بیشتر به ذائقه‌تان بستگی دارد.
  • برای رسیدن به نتیجه‌ی بهتر پوست نخودها را بگیرد. برای این کار قبل از آن که نخودها را از روی شعله بردارید با سرعت و شدت نخودها را هم بزنید که پوست اکثرشان جدا شود و سپس آن‌ها آبکشی و آبگیری کنید.
  • بسیاری از افراد در طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده از کنسرو نخود استفاده می‌کنند،‌ اما تفاوت استفاده از نخود تازه با نخود کنسرو شده از زمین تا آسمان است؛ بااین‌همه اگر وقت یا حوصله‌ی کافی ندارید، می‌توانید از نخود کنسرو شده استفاده کنید.
  • اگر از طعم سیر خوش‌تان نمی‌آید، می‌توانید سیر را بپزید و سپس آن را با نمک و فلفل و روغن کنجد مخلوط کنید.
  • می‌توانید به‌جای آب شیر از آبی استفاده کنید که نخود را در آن پخته‌اید و آن را به مخلوط‌کن اضافه کنید.
  • به‌جای آب می‌توانید از ماست نیز برای نرم و لطیف‌کردن این غذا استفاده کنید.
  • برای تزئین می‌توانید از زیتون استفاده کنید.
  • در بعضی از دستورهای تهیه، روغن زیتون را هنگام مخلوط‌کردن به حمص اضافه می‌کنند.

جدول ارزش غذایی حمص سنتی هم به شرح زیر است:

۱۳۲ کالریکالری حاصل از چربی ۴۵
۵ گرم چربی کلیارزش غذایی ۸ درصد
۳۷۶ میلی‌گرم سدیمارزش غذایی ۱۶ درصد
۱۸۳ میلی‌گرم پتاسیمارزش غذایی ۵ درصد
۱۵ گرم کربوهیدرات کلیارزش غذایی ۵ درصد
۳ گرم فیبر رژیمیارزش غذایی ۱۲ درصد
۵گرم پروتئینارزش غذایی ۱۰ درصد
۲ گرم شکر
ویتامین Aارزش غذایی ۰.۳ درصد
ویتامین Cارزش غذایی ۴.۲ درصد
کلسیمارزش غذایی ۳.۸ درصد
آهن۱۰ درصد

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − دو =