سبک زندگی

طرز تهیه شامی ترش خوش طعم و خوش عطر اصیل گیلانی

طرز تهیه شامی ترش گیلانی اصل خوشمزه و خاص

شامی ترش یک غذای خوشمزه و اصیل شمالی است که به روش‌های مختلفی پخته می‌شود و به نام‌‌های محلی دیگری نیز مثل: تورشه شامی و یا  تورشه آبه شناخته می‌شود.

همانطور که از نامش پیداست، این غذا مانند دیگر غذاهای شمالی دارای طعم ترشی می‌باشد و بایستی از طعم دهنده‌هایی که مزه ترش دارند، مثل: آبلیمو، رب انار و… در طبخ آن استفاده کرد.

شامی ترش را می‌توانید همراه با نان و یا برنج در وعده شام و ناهار، همراه با انواع سبزی و مخلفات دیگر برای عزیزانتان سرو کنید و از میل کردن این غذای بسیار لذید لذت ببرید. در ادامه با این مقاله از بخش طرز تهیه ماگرتا همراه باشید تا طرز تهیه‌ی شامی ترش یا تورشه شامی را برای شما دوستداران آشپزی، شرح دهیم.

طرز تهیه سالاد ماکارونی با کالباس و یا سینه مرغ به روش مخصوص

طرز تهیه شامی ترش گیلانی
طرز تهیه شامی ترش گیلانی

مواد لازم جهت تهیه‌ غذای شامی ترش برای ۴ نفر

  • گوشت چرخ کرده :۵۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • پیاز :  ۱ عدد درشت
  • رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی : ۲ قاشق غذاخوری
  • گشنیز :  ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری : ۱ قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک : ۱ قاشق چایخوری
  • آب نارنج : نصف لیوان
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
  • زردچوبه و روغن : به میزان لازم

 طرز تهیه شامی ترش خوشمزه گیلانی

این غذا با گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر به همراه آرد نخودچی و … پخته می‌شود. شامی ترش گیلانی با اینکه اصالت شمالی دارد اما در تمام ایران دارای طرفداران فراوانی است که عاشق طعم و عطر و رنگ این غذای بی نظیر هستند.

مرحله اول:
در ابتدا برای تهیه شامی ترش خوش طعم و خوش عطر، یک عدد پیاز درشت را رنده کنید و بعد از رنده زدن آن، به کمک دست، پیاز‌ها را فشار دهید تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود.

مرحله دوم
حالا پیاز‌ها را داخل یک ظرف تقریبا بزرگ و مناسب بریزید و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نمایید. پس از آن مقداری ،نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به آنها بزنید‌.

مرحله سوم:
در این مرحله گشنیز و جعفری را به صورت خیلی ریز خرد کنید و در ظرف حاوی گوشت اضافه کنید.

در ادامه نعناع خشک و آرد نخودچی را نیز به مواد شامی ترش اضافه کنید.

حالا مواد را کاملا باهم مخلوط کنید و به کمک دست حدود ۱۰ دقیقه آنرا ورز دهید تا کاملا بافت یکدست و چسبناکی را به خود بگیرد.

مرحله چهارم:
بعد از اینکه مواد گوشت را به خوبی ورز دادید، روی آنرا با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا یک ساعت در یخچال استراحت کند.

بعد از گذشت یک ساعت که مایه شامی ترش به خوبی در یخچال استراحت کرد، یک تابه را روی شعله حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.

مرحله پنجم:
سپس از مایه شامی به اندازه‌ای که می‌دانید، می‌تواند کافی باشد، بردارید. حالا به کمک کف دست به صورت گرد آن را پهن کنید و داخل روغن قرار دهید تا شروع به سرخ شدن کند. بعد از اینکه یک سمت شامی به خوبی سرخ شد، آنرا برگردانید تا طرف دیگر نیز به همان شکل سرخ شود.

مرحله ششم:
بعد از اینکه تمام مایه شامی ترش را به همین روش آماده کردید، در همان تابه‌ای که شامی ترش‌ها را سرخ کردید، مقداری روغن اضافه کنید و گوجه‌هایی که از قبل به صورت نگینی، خرد کرده بودید، داخل ماهیتابه بریزید. گوجه‌ها را خوب تفت دهید تا آب بیندازند و سرخ شوند.

طرز تهیه نان بربری خانگی سنتی با فر یا توستر به سبک بازاری

طرز تهیه شامی ترش با رب انار

مرحله هفتم:
بعد از اینکه گوجه‌ها خوب سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل سیاه و زردچوبه داخل تابه تفت دهید تا رب گوجه فرنگی از آن حالت خامی دربیاید و سرخ شود.

مرحله هشتم:
بعد از اینکه مطمئن شدید رب گوجه فرنگی کاملا سرخ شده، یک لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. در این مرحله بعد از اینکه مخلوط آب و رب، جوش آمد، شامی‌ها را داخل تابه بچینید و حرارت زیر تابه را روی ملایم قرار دهید تا شامی‌ها کاملا مغز پخت شود.

مرحله نهم:
در آخرین دقایق پخت شامی‌ها، آب نارنج را به آنها اضافه کنید و نیز گوجه فرنگی‌هایی که از قبل سرخ کرده بودید را به مواد شامی، اضافه کنید.
و اجازه بدهید تا حدود ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و بعد از ۱۰ دقیقه شامی ترش شما آماده است و می‌توانید به همراه برنج سرو کنید.

همچنین اگر علاقه داشته باشید می‌توانید، در کنار شامی‌ها سیب زمینی سرخ شده نیز قرار دهید و به همراه مخلفات و ترشی‌هایی که مایلید، این غذای خوشمزه را میل نمائید و در کنار عزیزانتان از آن لذت ببرید.

تهیه شامی ترش به یک روش خوشمزه دیگر

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده مخلوط                ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی                        ۵ قاشق غذا خوری
سیر                                        یک حبه رنده شده
جعفری خرد شده                      یک قاشق غذا خوری
سبزی چوچاق یا سبزی انار بیجه(دلخواه)  یک قاشق غذا خوری
آرد برنج                               یک قاشق مرباخوری
تخم مرغ                               یک عدد
رب انار ترش                        یک قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده غلیظ              یک قاشق مربا خوری
پیاز رنده شده                        یک عدد بزرگ
سیب زمینی                         یک عدد کوچک
آبغوره یا آب نارنج                نصفه لیوان فرانسوی
آب جوش                           ۲ لیوان فرانسوی
گلپر                               نصف قاشق چایخوری
نمک، زردچوبه و فلفل          به میزان لازم

طرز تهیه شامی ترشه
طرز تهیه شامی ترشه

طرز تهیه شامی ترش به روش دوم

مرحله اول:
برای شروع کار، در ابتدا بایستی شامی‌ها را آماده کنید.
برای این کار، پیاز‌ را رنده بزنید و سپس به کمک دست، آب آن را کاملا بگیرید. سپس سیب زمینی‌ها را هم رنده کنید و آب آنها را هم با دست کاملا بگیرید.

مرحله دوم:
در این مرحله گوشت چرخ کرده، سیر رنده شده، زعفران، تخم مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز را با یکدیگر کاملا مخلوط کنید و هم بزنید.

سپس جعفری خرد شده، گلپر و در صورت تمایل چوچاق را به مواد اضافه کنید و بار دیگر هم بزنید و به خوبی مواد را ورز دهید تا بافتش یکدست شود و حالت چسبندگی به خود بگیرد.

مرحله سوم:
در این مرحله مایه شامی را کنار بگذارید و شروع به درست کردن سس شامی ترش کنید.
برای این کار ابتدا یک تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید.
سپس رب گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید، مقداری رب را تفت دهید تا از حالت و طعم خامی خارج شود و سرخ شود.

مرحله چهارم:
وقت آن است که آب نارنج و یا آبغوره را به همراه ۲ لیوان آب جوش به آن بیفزایید. سپس اجازه دهید تا سس شما روی حرارت ملایم به خوبی بپزد و غلیظ شود.

مرحله پنجم:
حالا سراغ مایه شامی می‌رویم تا شروع به سرخ کردن آنها کنیم. برای این کار داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود.

سپس از مایه خمیر مقداری بردارید و آن را به شکل گرد کتلتی و یا به کمک دست، مایه شامی را پهن کنید و سپس داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.

مرحله ششم:
بعد از اینکه دو طرف هر عدد از شامی‌ها به خوبی سرخ شد، آن‌ها را داخل سسی که از قبل آماده کرده بودید بیندازید و اجازه دهید چند دقیقه به همراه سس بپزد تا طعم و مواد سس به خورد شامی ترش برود.

 بعد از آن شامی ترش شما آماده است و می‌توانید آن را به همراه نان و یا برنج سرو کنید و در کنار مخلفات و ترشی‌های محلی مختلف، به همراه عزیزانتان نوش جان کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه سوپ ورمیشل رشته فرنگی ساده فوری رژیمی

شامی ترشه لذیذ خود را درست کنید

شامی ترش یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ شمالی است که در این مقاله ماگرتا، دستور پخت کامل آن را به صورت گام به گام و با دو روش مختلف برای شما عزیزان آماده کردیم.اگر تمام مراحل و نکات ارائه شده را، به ترتیب و با دقت بالا، انجام دهید هیچ مشکلی در طبخ و تهیه این غذا نخواهید داشت و در آخر یک شامی ترش بسیار خوشمزه را خواهید پخت که می‌توانید آن را تزیین و سرو کنید و در کنار عزیزان‌تان از این غذای شمالی، لذت ببرید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 9 =