مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

طرز تهیه نان بربری خانگی سنتی با فر یا توستر به سبک بازاری

طرز تهیه نان بربری خوشمزه در خانه به کمک فر یا توستر به روش سنتی

طرز تهیه نان بربری، یکی از پرطرفدار‌ترین نان‌های ایرانی است که پخت آن به دو روش سنتی و صنعتی از روزگاران قدیم رواج داشته است. جالب است که بدانید، نام این نان از ایل بربر که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی می‌کردند، گرفته شده است.

پخت این نان از اواخر دوران قاجار رواج پیدا کرده است. از این نان در صبحانه،عصرانه و میان وعده‌ها می‌توان استفاده کرد. در حال حاضر، بیشتر خانوار‌ها تمایل به پخت خوراکی‌ها به روش خانگی دارند، ماهم در این مقاله سایت ماگرتا تصمیم گرفیتم که روش پخت خانگی این نان را به شما آموزش دهیم. با دستور پخت ماگرتا همراه باشید.

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

طرز تهیه نان بربری
طرز تهیه نان بربری

خواص نان بربری چیست؟

نان بربری ۵۰ تا ۴۰ درصد انرژی دریافتی و ۴۵ درصد پروتئین مصرفی بدن را تامین می‌کند. این نان به دلیل،اهمیت غلات، به عنوان غذای پایه شناخته می‌شود و مصرف آن در روز واجب است. جالب است که بدانید، نان در مقایسه با گوشت یا شیر، انرژی بیشتری دارد.

برای مثال هر ۱۰۰ گرم نان، ۲۴۷ کالری دارد، درحالی که برای تامین این مقدار کالری باید ۴ برابر شیر و ۲ برابر آن گوش خورد. نکته دیگری که می‌توان در نظر گرفت، دریافت بالای برخی از ریزمغذی‌ها ازجمله، آهن، کلسیم، روی و تیامین است.

طرز تهیه‌ نان بربری

مواد لازم برای خمیر بربری

  • سیصد تا سیصد و بیست گرم آرد
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • یک قاشق چای‌خوری شکر
  •  پانزده گرم خمیر مایع خیس یا یک گرم خمیر مایع خشک فوری
  • دویست و بیست میلی‌لیتر یا لیوان  آب ولرم

مواد لازم برای روی نان

  • سی گرم یا دو قاشق غذاخوری آرد
  • بیست و پنج میلی‌لیتر یا سه قاشق غذاخوری آب ولرم
  • پنجاه میلی‌لیتر آب جوش
  • یک قاشق چای‌خوری شیره انگور
  • کنجد  به مقدار لازم
  • سیاه دانه  به مقدار لازم

اگر خمیر مایه شما معمولی است، با شکر و آب ولرم ترکیب کنید و ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند و‌فعال شود. در نظر داشته باشید که خمیر مایه فوری و خیس، به استراحت نیاز ندارد.

طرز تهیه سوپ ورمیشل

طرز تهیه نان بربری بازاری

آموزش گام به گام طرز پخت نان بربری

مرحله اول
 برای تهیه خمیر  ابتدا آب ولرم، خمیر مایع، نمک و شکر را باهم ترکیب کرده و آرد را با کنترل و کم کم اضافه کنید و آنقدر ورز دهید تا خمیری به دست آورید که کمی به دست بچسبد. سپس روی خمیر را ‌پوشانده و مهلت دهید که ۴۰ تا ۴۵ دقیقه استراحت کند.

مرحله دوم
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را روی میز کاری که از قبل آرد پاشی کردید بگزارید و کمی ورز دهید تا هوای اضافی آن خارج شود. خمیر را به شکل چانه در آورید و روی آن را کمی آرد بپاشید و به مدت نیم ساعت روی خمیر را پوشانده و اجازه دهید تا استراحت کند.

مرحله سوم  
برای روی نان، آرد را با آب ولرم مخلوط کنید، سپس، آب جوش و شیره انگور را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس، مواد را کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله چهارم
 
خمیر را روی میز کار بگذارید و دو تا سه قاشق غذا‌خوری از مخلوط آردی و شیره انگور را روی خمیر بریزید و با انگشتان خود خمیر را باز کنید و به خمیر شکل دهید. سپس، خمیر را با دست کمی باز و پهن کنید و داخل سینی فر که از قبل کاغذ روغنی روی آن انداخته‌اید، قرار دهید و روی خمیر، کنجد و سیاه دانه بپاشید. بعد از این کار اجازه دهید تا نان بیست دقیقه دیگر در سینی فر باشد تا استراحت کند.

مرحله پنجم
ظرفی پر از آب را در کف فر از قبل گرم شده با دمای ۲۳۰ درجه ( و با تنظیم شعله بالا و پایین) قرار دهید. (توجه داشته باشید که، برای فر‌هایی که دریچه بخار خروجی دارند، سطح سه را انتخاب کنید.) خمیر را داخل فر انداخته و حدود ۱۹ تا۱۷  دقیقه تا زمانی که سطح نان طلایی شود، آن را بپزید.

نکات تکمیلی در رابطه با پخت نان بربری

  1. برای پف بهتر نان بربری، بهتر است که این نان را به خوبی استراحت دهیم، تا کامل پف کند.
  2. نان بربری را یکی یکی و به نوبت در فر قرار دهید تا بهتر پخت شود. هرگز تمام نان‌هارا یکدفعه و باهم قرار ندهید.
  3. دقت کنید که فر شما از قبل باید داغ شده باشد.

طرز تهیه ترشی کلم قرمز خوشمزه و خوشرنگ + فوت و فن ثابت ماندن رنگ

طرز تهیه نان بربری دونفره

طرز تهیه نان بربری بدون فر

اگر در منزل فر یا توستر ندارید، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید :

پس از تهیه خمیر نان، خمیر را در ماهیتابه‌ای به مدت بیست دقیقه در شعله کم گاز قرار دهید. در ماهیتابه را با دم کنی پوشانده و اجازه دهید با شعله کم، بپزد.

نکته ۱ : اگر شعله کم باشد، به شعله پخش کن هم نیازی ندارید.

نکته ۲ : اگر تمایل به طلایی بودن نان دارید، نان را برگردانده و حدود سه دقیقه در شعله قرار داده و اجازه دهید طلایی شود.

طرز تهیه مربای انجیر

نان بربری خودتان را آماده کنید

نان بربری یکی از مغذی‌ترین و بهترین نان‌ها است که شما می‌توانید با استفاده از آموزش این مقاله سایت ماگرتا آن را آماده کنید و در وعده‌های مختلف خودتان میل نمایید و از طعم لذت فراوان ببرید. در قسمت نظرات به ما بگویید که آیا نان بربری دوست دارید یا خیر؟

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − چهار =