طرز تهیه باسلوق گردویی راحت الحلقوم مخصوص شب یلدایی 🤤
دستور پخت باسلوق شب یلدایی شیرینی بی نظیر و راحت الحلقوم
طرز تهیه باسلوق : باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است که در این شهرها تولید می شود. برای تهیه این شیرینی معمولا از نشاسته و گلاب و همچنین مغز بادام یا گردو استفاده می گردد.
این شیرینی در کشور ما طرفداران بسیار زیادی دارد و معمولا برای جشن شب یلدا تهیه و در کنار خوراکی های دیگر خورده می شود. همچنین انواع میوه ای باسلوق با طعم های متنوع تهیه می گردد که طرفداران خاص خود را دارد و معمولا همراه با چای سرو می گردد. با دستور پخت ماگرتا همراه باشید .
همچنین بخوانید : طرز تهیه چیز کیک انار مناسب شب یلدا
فیلم آموزش طرز تهیه راحت الحلقوم گردویی یلدا
مواد لازم برای تهیه باسلوق گردویی شب یلدایی
پودر ژله | یک بسته توت فرنگی یا آلبالو یا… ( ترجیحا قرمز رنگ) |
نشاسته | نصف لیوان |
پودر نارگیل | مقداری برای غلطاندن |
گلاب | دو سوم لیوان |
آب | یک و نیم لیوان |
شکر | یک لیوان |
وانیل | اندکی برای عطر بهتر |
دستور پخت باسلوق (راحت الحلقوم) شب یلدا
برای تهیه راحت الحلقوم یا باسلوق ابتدا نشاسته را در ۲ فنجان آب سرد حل کرده ، می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم و بقیه را در قابلمه می ریزیم.
۳ فنجان آب به نشاسته اضافه کرده و با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرتب آن را به هم می زنیم تا مایع بپزد، طوریکه از دیواره ی قابلمه جدا شود و مثل توپ در وسط ظرف قرار گیرد.
در قالب کم عمقی کمی پودر نارگیل ریخته و مایع راحت الحقوم را روی آن می ریزیم و بقیه پودر نارگیل را روی مایع می ریزیم .
طرز تهیه ژله گل انار مخصوص شب یلدا
سپس با دست آن را در کف قالب پهن می کنیم و می گذاریم تا کاملاً خنک شود. سپس با قیچی آن را به صورت مربع یا مستطیل یا لوزی برش داده و برش ها را در بقیه پودر نارگیل می غلتانیم .
راحت الحلقوم ها را در ظرفی چیده و روی آنها پودر پسته می پاشیم. در صورت تمایل می توانید به جای پودر نارگیل از آرد استفاده کنید.
برای معطر کردن باسلوق ها می توانید از کمی گلاب استفاده کنید. برای رنگی کردن راحت الحلقوم می توانید از زعفران و یا رنگ های غذایی مجاز دیگر استفاده نمایید.
در انتها در پودر نارگیل بغلطانید و در ظرف بچینید. می توانید در بین آن از مغز گردو نیز استفاده کنید. نوش جان
نکات طلایی طرز تهیه راحت الحلقوم یلدایی
- جوهر لیمو قابل حذف میباشد.
- گلوکز سبب ارتقاء کشسانی راحت الحلقوم می گردد.
- برای نگهداری طولانی، راحت الحلقوم گردویی را درون یک کاسه دربسته قرار دهید و تا ۱ ماه در یخچال میتوانید نگه دارید.
- میتوانید راحت الحلقوم را درون قالب سیلیکونی نیز تهیه و تنظیم نمایید.
- از آرد نیز برای کاور کردن میتوانید به کارگیری نمایید.