اخبارعلمی

جواب تمرین و فعالیت صفحه ۱۰۰ فیزیک یازدهم ریاضی

توضیح و تدریس تمرین و فعالیت صفحه 100 فصل سوم فیزیک یازدهم رشته ریاضی و فیزیک

جواب تمرین و فعالیت صفحه ۱۰۰ فیزیک پایه یازدهم رشته ریاضی و فیزیک از فصل ۳ سوم مغناطیس قسمت ۳-۵ میدان مغناطیسی حاصل از جریان الکتریکی ؛ برای مشاهده گام به گام این بخش در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.

پاسخ صفحه بعدی: جواب فعالیت صفحه ۱۰۱ فیزیک یازدهم ریاضی

جواب تمرین و فعالیت صفحه ۱۰۰ فیزیک یازدهم ریاضی

جواب تمرین ۳-۵ صفحه ۱۰۰ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

سیملوله‌ای آرمانی به طول ۴۰/۰cm چنان طراحی شده است که جریان بیشینه‌ای به شدّت ۱/۲A می‌تواند از آن بگذرد. با عبور این جریان از سیملوله، اندازهٔ میدان مغناطیسی درون آن و دور از لبه‌ها ۲۷۰G می‌شود. تعداد دورهای سیملوله چقدر باید باشد؟

پاسخ: مطابق تصویر زیر، تعداد دورهای سیملوله چقدر باید حدود ۷۱۶۵ دور باشد.

جواب تمرین ۳-۵ صفحه ۱۰۰ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

پاسخ فعالیت ۳-۵ صفحه ۱۰۰ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

آزمایشی را طراحی و اجرا کنید که به کمک آن بتوان با استفاده از برادهٔ آهن، طرح خط‌های میدان مغناطیسی را در اطراف یک سیم بلند (شکل الف)، یک حلقهٔ دایره‌ای (شکل ب) و یک سیملولهٔ حامل جریان (شکل پ) ایجاد کرد.

شکل فعالیت ۳-۵ صفحه ۱۰۰ فیزیک پایه یازدهم ریاضی

پاسخ: سیم بلند، حلقه‌ی دایره‌ای و سیملوله را از میان یک ورق مقوایی عبور می‌دهیم و دو سر هر یک از سیم‌ها را به باتری متصل کرده و یک مدار ساده ایجاد می‌کنیم. پس از بستن کلید مدار، براده‌های آهن را روی ورق مقوایی می‌پاشیم. در این حالت، ذرات براده‌ی آهن در جهت خطوط میدان مغناطیسی هر مورد قرار می‌گیرند.

پاسخ دیگر: تعدادی عقربه‌ی مغناطیسی (یا براده‌های آهن) را در اطراف یک سیم مستقیم حامل جریان الکتریکی قرار می‌دهیم. مشاهده می‌شود که این عقربه‌ها (یا براده‌های آهن) در اطراف سیم روی مسیرهای دایره‌ای جهت‌گیری می‌کنند.

یک مقوای دایره‌ای حامل جریان را از وسط حلقه عبور می‌دهیم و سپس تعدادی عقربه‌ی مغناطیسی را طبق شکل در اطراف حلقه قرار می‌دهیم. در این حالت، جهت عقربه‌ها در داخل و خارج حلقه مخالف هم خواهد بود.

در داخل سیم لوله، براده‌های آهن به‌صورت خط‌های موازی ردیف شده و میدان یکنواختی را نشان می‌دهند. این تجمع بیشتر براده‌ها در داخل سیم لوله نسبت به خارج آن، نشان‌دهنده‌ی میدان مغناطیسی قوی در درون سیم لوله است.

⭕️ تذکر: دانش‌آموز عزیز، لطفاً توجه کنید که مطالب درسی در این وب‌سایت صرفاً به منظور کمک و آموزش قرار داده شده‌اند و نباید از آن ها به‌طور نادرست استفاده کنید. لذا، پیش از مشاهده پاسخ‌ها، لطفاً یکبار دیگر خودتان به سوالات پاسخ دهید و در صورت بروز مشکلات، از این پاسخ‌ها کمک بگیرید.

پاسخ صفحه قبلی: جواب تمرین صفحه ۹۹ فیزیک یازدهم ریاضی

✅ به پایان جواب تمرین و فعالیت صفحه 100 فیزیک 2 پایه یازدهم ریاضی رسیدیم، جهت مشاهده گام به گام سایر کتاب های درسی‌تان کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو فرمایید. همچنین اگر سوالی داشتید حتما آن را از بخش دیدگاه بپرسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هشت =