اخبارعلمی

پاسخ فصل ۶ ششم علوم هشتم ☑️ درس تنظیم هورمونی

گام به گام جواب و حل پرسش های فکر کنید ، اطلاعات جمع آوری کنید و گفت و گو کنید صفحه 48 ، 49 ، 52 و 54 درس فصل 6 ششم علوم هشتم

پاسخ فصل 6 ششم علوم هشتم ؛ در این مطلب با جواب و پاسخ سوالات متن و اطلاعات جمع آوری کنید و گفت و گو کنید و فکر کنید صفحه ۴۸ ، ۴۹ ، ۵۲ و ۵۴ درس فصل ۶ ششم تنظیم هورمونی کتاب علوم هشتم متوسطه اول آشنا می شوید. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

بعدی: جواب فصل ۷ علوم هشتم

پاسخ فصل ۶ ششم علوم هشتم

پاسخ سوال متن صفحه ۴۸ فصل ۶ علوم هشتم

به شکل ۱ نگاه کنید. چرا بعضی از افراد رشد غیرطبیعی دارند؟ چه عواملی در آن مؤثرند؟

پاسخ سوال متن صفحه ۴۸ فصل ۶ علوم هشتم

پاسخ: چرا بعضی از افراد رشد غیرطبیعی دارند؟

رشد انسان یک فرایند پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. گاهی اوقات، این عوامل باعث می‌شوند که فرد رشد غیرطبیعی داشته باشد. یعنی قد او از حد متوسط کوتاه‌تر یا بلندتر شود.

چه عواملی در رشد غیرطبیعی مؤثرند؟

دلایل رشد غیرطبیعی خیلی زیاد است و می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ژنتیک: ژن‌هایی که از والدین به ما به ارث می‌رسند، نقش مهمی در تعیین قد ما دارند.
  • هورمون‌ها: هورمون رشد، یکی از مهم‌ترین هورمون‌هایی است که بر رشد تأثیر می‌گذارد. کمبود یا زیاد بودن این هورمون می‌تواند باعث کوتاه‌قدی یا بلندقدی شود.
  • تغذیه: تغذیه نامناسب و کمبود برخی از مواد مغذی، مثل کلسیم و ویتامین D، می‌تواند بر رشد استخوان‌ها تأثیر بگذارد.
  • بیماری‌ها: برخی بیماری‌ها مثل بیماری‌های غدد درون‌ریز، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های روده‌ای می‌توانند باعث اختلال در رشد شوند.
  • عوامل محیطی: عواملی مثل آلودگی هوا، استرس و کمبود خواب هم می‌توانند بر رشد تأثیر بگذارند.

به طور خلاصه: رشد غیرطبیعی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از عوامل ژنتیکی و هورمونی گرفته تا تغذیه و بیماری‌ها، همه می‌توانند در این موضوع نقش داشته باشند.

جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۴۹ فصل ششم علوم هشتم

پزشکان سفارش می‌کنند که برای جلوگیری از ناهنجاری‌های تیروئیدی بیشتر از نمک یددار استفاده کنید. ید موجود در نمک، ناپایدار است و به مرور کاهش می‌یابد. بررسی کنید که آیا نمک موجود در خانۀ شما یددار است؟ برای جلوگیری از کاهش ید در نمک یددار چه روش‌هایی را باید اجرا کرد؟

پاسخ: بله نمک مصرفی داخل خانه ما یددار می باشد.

روش های جلوگیری از کاهش ید در نمک یددار: برای حفظ ید در نمک، نمک را باید دور از نور و رطوبت و در ظرف در شیشه ای پلاستیکی، چوبی، سفالی یا تیره نگه داشت و برای افزودن آن به غذا در هنگام پخت، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.

فقط نمک های قابل مصرف و دارای شماره پروانه ساخت در بسته بندی، مجاز هستند. دقت کنید روی بسته بندی نمک عبارت «نمک یددار تصفیه شده» نوشته شده باشد و از نمکی به نام «صادرات صنعتی» که خوراکی نیست یا «نمک دریا» که ید کافی ندارد استفاده نکنید.

نگهداری و ذخیره نمک یددار بیش از یک سال،. موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود.

نمک یددار تصفیه شده نمکی است که در آن ناخالصی های نامحلول مانند فلزات سنگین، آهک، شن و ماسه در یک فرآیند کارخانه حذف شده و ید به آن اضافه می شود.

جواب گفت و گو کنید صفحه ۵۲ فصل ۵ علوم هشتم

قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی‌های عصبی برای بدن خطرناک است؛ چرا؟ در این باره با اعضای گروه خود گفت‌وگو کنید.

پاسخ: زمانی که بدن در شرایط سخت روحی و عصبی مانند اضطراب یا استرس قرار می گیرد، مانند کشوری که در حال جنگ است، نیرو و انرژی خود را مصرف می کند، در نتیجه ذخایر آن تحلیل می رود و عوارضی مانند اافزایش استرس، اضطراب، افسردگی، خستگی، سر درد، عصبانیت، وسواس، پیری زودرس، سوزش معده، سکته قلبی، میگرن و… ایجاد می‌کند.

جواب فکر کنید صفحه ۵۴ فصل ششم علوم هشتم

با توجه به مطالبی که دربارهٔ تنظیم عصبی و هورمونی آموخته‌اید، جدول زیر را کامل کنید.

نوع تنظیمسرعتماهیتماندگاری
عصبیزیادالکتریکیکم
هورمونیکم (تدریجی)شیمیاییزیاد

قبلی: جواب فصل ۵ پنجم علوم هشتم

توجه: شما دانش آموزان عزیز اگر می خواهید به راحتی به جواب فعالیت های کتاب علوم هشتم دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب فصل مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.

در این مقاله جواب و پاسخ همه سوالات فعالیت های درس فصل 6 ششم تنظیم هورمونی علوم هشتم متوسطه اول را به صورت کامل بررسی کردیم، شما دانش آموزان عزیز می توانید از قسمت دیدگاه، نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. 😊

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 7 =