انتقال گرما به روش همرفت علوم هفتم : گرما به سه روش همرفت، رسانایی و تابش از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شود. در روش انتقال همرفت بخشی از ماده که گرم شده است با حرکت به سمت بالا جای قسمت های اطراف ماده که گرم نشده است را می گیرد. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی : قانون پایستگی انرژی چیست
توضیح انتقال گرما به روش همرفت علوم هفتم
وقتی ماده ای گرم می شود ، منبسط می شود ، یعنی فاصله بین مولکول های آن افزایش می یابد. در نتیجه ، چگالی آن کاهش می یابد. به همین دلیل است که وقتی بخشی از مایع را گرم می کنیم ، چگالی آن قسمت از مایع کاهش می یابد و آن قسمت به سمت بالا حرکت می کند. در این زمان ، مایع اطراف آن را پر می کند. این روند ادامه دارد و به تدریج کل مایع گرم می شود.
برای ایجاد جریان همرفتی سه شرط لازم است که عبارتند از :
1- ماده مایع یا گاز باشد (در جامدات فاصله بین ذرات کم است و نمی توانند جا به جا شوند).
2– بین دو نقطه اختلاف دما وجود داشته باشد.
3– قسمت گرم پایین تر از قسمت سرد باشد.
یک مثال خوب برای جریان همرفتی طولانی ماندن بالون هوای گرم در هوا می باشد. شیوه کار به این صورت است که به هوای داخل بالون به طور مداوم گرما داده می شود که در نتیجه آن باعث افزایش دمای آن می شود. این هوای گرم بالا می رود و بالون را نیز با خود بالا می برد. پس از پایان این نوشته حتما مقاله منبع انرژی تجدید پذیر و تجدید ناپذیر را برای فهم بیشتر مطالعه نمایید.
✅ اگر شما نیز دیدگاهی درباره انتقال گرما به روش همرفت دارید آن را از قسمت نظرات برای سایر دانش آموزان به اشتراک گذارید. همچنین شما می توانید با اضافه کردن کلمه ماگرتا در آخر سرچ های درسی تان به بهترین پاسخ ها دسترسی پیدا کنید.
خیلی خیلی ممنون
من با این مثال انتقال گرما به روش همرفت را کامل یاد گرفتم
عالی