تحقیق درباره هنر قالی بافی برای کلاس دوم ابتدایی ؛ قالی بافی یکی از صنایع دستی مهم کشور ایران است. برای مشاهده اطلاعاتی مفید در این مورد در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره فرهنگ و جامعه
تاریخچه قالی بافی
در مورد تاریخ پیدایش قالی باقی اطلاعات تاریخی زیادی وجود ندارد اما با توجه به آثار باستانی هنرهایی مانند سبد بافی، نمد بافی، گلیم بافی مقدمهای برای پیدایش هنر قالی بافی بوده اند.
فرشهای نخستین دارای طرحهای ساده بودند که تنها جنبه استفاده روزمره را داشته اند اما با پیدایش اولین فرش به نام پازیریک میتوان گفت که مهد قالی بافی به کشور ایران باز میگردد. قالی دستبافی است که با دستگاهی به نام دار بافته میشود، قالی بافی هنر بافت فرش بر روی دار به وسیله پشم و ابریشم است.
مواد اولیه قالی الیاف، پشم، نخ، کرک و ابریشم با مواد طبیعی یا شیمیایی رنگرزی میباشد، رنگهای طبیعی مانند روناس، نیل، اسپرک و.. نقش موثری در اصالت و دوام و ارزش قالی دارند، رنگهای شیمیایی از ترکیب مواد مختلف تهیه میشود. نقشه قالی نقش مهمی در زیبایی قالی دارد که معمولا به وسیله طراحان بر روی کاغذ شطرنجی رسم میشود.
قالی بافی در دوران صفویه
اوج هنر قالی بافی دوره صفویه بوده است زیرا شاه طهماسب علاقه زیادی به هنر داشت و از طراحان بزرگ فرش در دوران خود بوده است او هنرمندان بزرگ را در تبریز گرد آورد.
در زمان شاه عباس این هنر به اعلاء درجه خود رسید شاه عباس در اصفهان یک کارگاه دایر کرد که در این کارگاه به تولید فرشهای نفیس پرداختند، سپس او دستور داد در شهرهای همچون کاشان، مشهد، شیروان و… نیز کارگاه قالی بافی دایر شود.
ابزار و وسایل قالی بافی
- اسلاید با عکس
- کتب آموزشی
- الیاف طبیعی که شامل پشم، پنبه، ابریشم میشود.
- الیاف مصنوعی
- ترازوی دقیق
- رنگهای طبیعی
- رنگهای مصنوعی
- دار مناسب برای بافت فرش
- مواد اولیه که شامل گرههای قالی، پود گذاری، نقشه قالی میشود.
- روپوش کار
- ماسک دهان
- سانتی متر
- کپسول آتش نشانی
- جدول تناسب مواد اولیه با رجشمار
- جعبه کمکهای اولیه
- تصویر نقشههای متدوال قالی
- نقشه قالی
- نخ مناسب جهت چله کشی
- تصاویر آموزشی ایمنی و بهداشت
مراحل بافت قالی
اولین مرحله بافت قالی چله کشی است که نخ پنبهای یا پشمی را به صورت عمود از بالا به پایین وصل میکنند که در اصطلاح به ان تار میگویند.
پس از چله کشی باید به نقشه قالی توجه کنیم تا بدانیم از کجا کار را شروع کنیم سپس به وسیله کرک یا پشمهای رنگی بافتن را آغاز میکنیم و بعد از هر ردیف باید یک گره زده شود.
در واقع فرش از یک گوشه بافته میشود و عرض آن تکمیل میشود که در اصطلاح به ان رج میگویند، بعد از پایان هر رج به روی هر یک از تارها باید گره زده شود و با دفعه بر روی آن میکوبند تا این گره محکم شود این کار باید تا پایان بافت فرش ادامه بدهیم.
هنگامی که فرش به اندازه چهار انگشتی رسید باید با قیچی مخصوص پرزهای اضافی گرفته شود و پرزها جلوی گرههای جدید را نگیرد.
مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره ثبت اختراع
و
تحقیق در مورد نقاشی آبرنگ
⭕️ به پایان تحقیق درباره قالی بافی کلاس دوم رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.