بررسیفناوری

سیستم عامل اندروید یا آی او اس – بهتر است کدام یک را انتخاب کنیم ؟

android یا ios - کدام یک بهتر است؟

کدام سیستم عامل بهتر است ؟ اندروید یا آی او اس ؟ اندروید سرعت بیشتری دارد یا آی او اس ؟ از کدام یک را بخریم ؟

این ها سوالاتی است که هر روزه پرسیده می شود و بسیاری می توانند جواب دهند و ولی یکسری خیر .

امروزه کمتر کسی است که گوشی هوشمند نداشته باشد و از آن ها برای برنامه و یا بازی ها استفاده نکرده باشد ،الانم که الانه یکسری افراد هستند که هنوز هم هنگام خرید گوشی بین این دو ابر قدرت سیستم عامل گوشی ها سردرگم مانده اند و نمی دانند کدام را بخرند .

دو سیستم عامل قدرتمند در بازار وجود دارند به نام اندروید از کمپانی گوگل و آی او اس از کمپانی اپل ، البته یکسری از سیستم عامل های دیگر وجود دارند اعم از ویندوز فون ها و بلک بری و… که نسبت به این دو سیستم عاملی که گفتیم طرفدار کمتری دارند .

اندروید یا آی او اس - android یا ios
اندروید یا آی او اس – android یا ios

طرفدارای اندروید رقیب خود آی او اس را در محدودیت برنامه ها و انحصاری بودنش محکوم می کنند و طرف دیگر یعنی آی او اس نیز رقیب را به کپی کاری و تقلید از خودشان محکوم می کنند .

در این مقاله ابتدا به معرفی مختصر این دو سیستم عامل پرطرفدار میپردازیم و در ادامه به مقایسه آنها میپردازیم. با ماگرتا همراه باشید.

اندروید – Adroid

اندروید - Android
اندروید – Android

اندروید یک سیستم عامل تلفن همراه (OS) است که برای اولین بار توسط یک شرکت سیلیکون ولی به نام (  Android Inc ) توسعه یافته است . البته شرکت بزرگ گوگل آنرا در سال ۲۰۰۵ خرید و نیز در سال ۲۰۰۷ با این شرکت همکاری کرد که باعث ایجاد یک مجموعه نرم افزاری برای اندروید شد. زبان برنامه نویسی توسعه اندروید به طور عمده جاوا میباشد. اندروید توسط گروهی از افراد اندی رابین و ریچ ماینرز و نیک سیرز و کریس وایت ( چقدر زیاد !! ) پایه گذاری شد. که مدیریت آن نیز بر عهده اندی رابین می باشد.

آی او اس – IOS

آی او اس - ios
آی او اس – ios

iOS سیستم عامل تلفن همراه است که بر روی دستگاه های تلفن همراه اپل، یعنی iPhones و iPads ها اجرا می شود. که مدیریت آن هم بر عهده استیو جابز میباشد. این نرم افزار اصلی است که به شما اجازه می دهد تا با گوشی اپل یا مک بوک خود ارتباط برقرار کنید. این دومین سیستم عامل محبوب تلفن همراه در جهان پس از اندروید است. ios بوسیله زبان سی و سی پلاس پلاس توسعه یافته است.

مقایسه اندروید و آی او اس – Android و iOS

اندروید یا آی او اس - android یا iOS
اندروید یا آی او اس – android یا iOS

اپلیکشین

بیایید با نگاهی به اعداد و ارقام شروع کنیم. این اعداد تعداد تقریبی برنامه‌هایی است که در فروشگاه گوگل پلی و اپل استور پیدا می‌کنید:

  • اپلیکیشن‌های اندرویدی: ۲.۸ میلیون
  • اپلیکیشن‌های آی او اس: ۲.۲ میلیون

اگر بخواهیم صادق باشیم اعداد بهترین معیار مقایسه نیستند، زیرا اکثر ما تنها از چندین برنامه استفاده می‌کنیم و محبوب‌ترین آنها در هر دو سیستم عامل موجود است. به طور سنتی، iOS همیشه به عنوان یک پلتفرم سودآور برای توسعه دهندگان بوده است، بنابراین تمایل به برنامه‌های جدید برای اولین بار در آن ظاهر می شود، اما این وضعیت با رشد روزافزون سهم بازار اندروید در حال تغییر است. در ایالات متحده هنوز آی او اس در صدر است، اما توسعه دهندگان به طور فزاینده‌ای در حال کار روی اندروید هستند.

پلی استور همچنان دارای درصد بالاتری از برنامه‌های رایگان نسبت به اپ استور است. اما بهترین بازی‌های موبایل هنوز ابتدا برای iOS ارائه می‌شوند و همیشه برای اندروید ارائه نمی‌شوند. در نهایت، کیفیت، کمیت را شکست می‌دهد و بنابراین این یک برد کوچک برای آی او اس است.

برنده‌: iOS

اپلیکشین
اپلیکشین

فروشگاه‌های جایگزین و انتقال اپلیکشین‌ها

اندروید به شما اجازه می‌دهد روی دستگاه اندرویدی به ساده‌ترین شکل به برنامه‌ها دسترسی داشته و ‌آن‌ها را دانلود کنید. کافی است پس از دانلود برنامه‌‌ها از فروشگاه‌های ثالث تیک امنیتی مربوط را فعال کرده تا بتوانید APK دانلود شده را نصب کنید. در نتیجه شما برای دانلود برنامه‌های کاربردی محدود به پلی‌استور نیستید، البته همین مسئله احتمال آلودگی بدافزاری را نیز افزایش می‌دهد. اپل در ارتباط با فروشگاه‌های ثالث استراتژی متضادی را دنبال می‌کند. اگر به دنبال آن هستید تا در زمینه دانلود و به‌کارگیری برنامه‌ها آزادی عمل بیشتری داشته باشید، انتخاب روشن است. 

برنده: اندروید

فروشگاه
فروشگاه

دوربین

در ارتباط با ماژول سخت‌افزاری دوربین به‌سختی می‌توانیم اظهارنظر کنیم. درگذشته استدلال ما این بود که اپل در زمینه نورپردازی، رنگ‌آمیز و پرداختن به سایر جزییاتی که در عکاسی وجود دارد، عملکرد منحصربه‌فردی دارد. اما جدیدترین گوشی‌های اندرویدی نشان دادند، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال که گوگل به‌تازگی از آن‌ها رونمایی کرده، نه‌تنها در زمینه عکاسی، بلکه در زمینه به‌کارگیری الگوریتم‌های هوشمند به‌منظور ضبط بهترین و باکیفیت‌ترین تصاویر حرف اول را می‌زنند. درحالی‌که کیفیت دوربین گوشی‌های میان رده به‌خوبی آیفون‌ها نیست،

اما در خصوص پرچمداران اوضاع فرق می‌کند. برنامه‌های دوربین عرضه‌شده برای هر دو پلتفرم خیلی خوب بوده و سریع هستند. البته سهولت استفاده و دریافت بهترین نتایج بدون نیاز به تدوین آن‌ها برگ برنده iOS است. در پلتفرم اندروید تولیدکنندگان گوشی‌ها قابلیت‌های خوبی به برنامه‌های دوربین اضافه کرده‌اند. بر همین اساس ما با احتیاط و احترام به پرچمداران اندرویدی، امتیاز را به iOS می‌دهیم. 

برنده: iOS

دوربین
دوربین

هزینه استفاده

ios : تنها دیوایس هایی که از سیستم عام IOS استفاده میکنند ، محصولات خود اپل هستند که نسبتا نیز قیمتشان بالاست . همچنین بدلیل محدودیت نصب برنامه و بازی ، معمولا شما باید هزینه ی زیادی را هم در این زمینه خرج کنید ، مگر اینکه دیوایس خود را جیلبریک کنید و از برنامه ها و بازی های کرک شده استفاده کنید .

android : در این زمینه اندروید کاملا برتر است . شما برای خرید یک دیوایس اندرویدی ، انتخابهای بسیار گسترده ای خواهید داشت و میتوانید مناسب با بودجه ی خودتان ، یک دیوایس را خریداری کنید  و برنامه و بازی ها را هم به طور رایگان بر روی آن نصب کنید.

برنده: اندروید

هزینه
هزینه

امنیت

به لحاظ ظاهری اندروید آسیب‌پذیرتر از iOS به نظر می‌رسد، اما تهدیدات بدافزاری غافل‌گیرکننده هستند. در واقع بیشتر مردم تا زمانی که از پلی‌استور خارج نشوند، با مشکل جدی روبه‌رو نمی‌شوند. در این میان تولیدکنندگان خاصی همچون سامسونگ تلاش‌های فراوانی انجام داده‌اند تا امنیت دستگاه‌های اندرویدی را بهبود بخشند؛ عرضه مرتب وصله‌های امنیتی از جمله این موارد است. امروزه، سرعت عرضه به‌روزرسانی‌ها حائز اهمیت است، به دلیل این‌که رخنه‌های امنیتی تقریبا جدی هستند. البته یک مشکل نیز وجود دارد؛ در حال حاضر، میلیون‌ها گوشی اندرویدی وجود دارد که نرم‌افزارهای قدیمی آسیب‌پذیر را اجرا می‌کنند که تهدیدات خطرناکی همچون Heartbreed و Stagefright را متوجه آن‌ها ساخته است. در نقطه مقابل اپل خود را ملزم می‌داند به بهترین شکل امنیت دستگاه‌های مصرف‌کنندگان را تامین کند. ارائه ویژگی‌هایی همچون تاچ‌آی، فیس‌آیدی در آی‌فون ایکس از جمله این موارد است.

نظارت دقیق اپل روی برنامه‌های کاربردی، عرضه به‌روزرسانی‌ها در کوتاه‌ترین زمان از ویژگی‌های مثبت iOS است. اپل، حریم خصوصی کاربر را در اولویت قرار می‌دهد و به بهترین شکل از داده‌های شخصی محافظت می‌کند. رمزگذاری داده‌ها از جمله این موارد است. اندروید نیز برخی از داده‌ها را رمزگذاری کرده، اما از حریم خصوصی کمتر محافظت می‌کند. جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربران به‌منظور ارائه به ناشران تبلیغات و همچنین تحلیل داده‌ها برای آموزش هوش مصنوعی از نقاط ضعف اندروید است. با این تفاسیر، باید بگوییم iOS ایمن‌ترین پلتفرم و بهترین پلتفرمی است که از حریم خصوصی کاربران محافظت می‌کند. 

برنده: iOS

امنیت
امنیت

پردازش بازی

طیف گسترده ای از بازی ها برای هر دو سیستم عامل اندروید و ios وجود دارد. اما مشکل عمده ای که گوشی های اندرویدی با آن در هنگام اجرای بازی مواجه هستند لگ زدن هنگام بازی می باشد. با این حال اندروید همچنان یک پلتفرم جذاب برای انجام  بازی می باشد. علاوه بر این می توان با گوشی های قدرتمند و با صفحه نمایش بزرگ بازی های فراموش نشدنی و شگفت انگیزی را انتخاب نمود.

نتیجه : مساوی

پردازش بازی
پردازش بازی

راحتی استفاده و کاربری راحت

ios : در این زمینه ، iOS کمی از رقیب خود عقب است . شما برای جیلبریک کردن دیوایس ، نصب برنامه و یا انجام عملیات هایی نظیر ریستور و آپدیت ، شاید کمی به دردسر بیفتید و مجبور به تغییر کامل سیستم عامل شوید . در کشور ما نیز به دلیل دانش کمتر کاربران و همچنین عدم پشتیبانی و خدمات فیزیکی اپل ، این مشکل بیشتر جلوه میکند . البته کابران خود آی او اس این قضیه را کمتر قبول دارند و قدرت سیستم عامل خودشون رو به راحتی استفاده از اندروید ترجیح میدهند !

android : در اندروید اوضاع فرق میکند ، شما میتوانید براحتی کارهایی نظیر آپدیت و یا تغییر سیستم عامل را انجام دهید . نصب برنامه ها و بازی ها نیز بسیار آسان است و میتوان از طریق خود دیوایس ، این کار را انجام داد . البته ضعف اندروید در این زمینه ، مشکلات مربوط به هنگ کردن و باگهای عملکردی است که در iOS کمتر به چشم می آید.

برنده: اندروید

کاربری راحت
کاربری راحت

تنوع

زمانی که از تنوع صحبت می شود فاصله زیادی بین این دو سیستم عامل وجود دارد. اپل به عنوان تنها شرکت سازنده گوشی های آیفون می باشد بنابراین می تواند سازگاری سخت افزار و نرم افزار را بسیار به هم نزدیک نماید. بسیاری از شرکت ها  مانند Samsung, HTC, LG, Sony, Lenovo, Huawei, Motorola و .. از سیستم عامل اندروید در دستگاه های خود استفاده می کنند به همین دلیل می توان طیف گسترده ای از دستگاه های اندرویدی را با قیمت ، کیفیت و طراحی مختلف را مشاهده نمود. برای مثال می توان دو دستگاه اندرویدی با قیمت پایین تر از آیفون با کیفیت های بد و بسیار عالی پیدا نمود.

برنده: اندروید

تنوع
تنوع

صفحه نمایش

تا پیش از عرضه گوشی iPhone 6S Plus برنده این بخش بدون شک اندروید بوده است . اما در حال حاضر می توان گفت صفحه نمایش گوشی های اندرویدی با آیفون تقریبا مشابه می باشد. صفحه نمایش برای تماشای ویدیو انجام بازی بسیار مهم می باشد.

نتیجه : مساوی

صفحه نمایش
صفحه نمایش

به‌روزرسانی

iOS اپل به‌طور منظم به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و وصله‌های امنیتی را دریافت می‌کند. اگر می‌خواهید همین تجربه را در اندروید داشته باشید باید به سراغ پیکسل گوگل بروید. تقریبا 90 درصد دستگاه‌های iOS از جدیدترین نسخه ارائه شده استفاده می‌کنند. در مقابل تنها نیم درصد از دستگاه‌های اندرویدی توانسته‌اند نسخه بتا اندروید Q را دریافت کنند. اگر به دنبال آن هستید تا جدیدترین ویژگی‌ها و وصله‌های امنیتی را دریافت کنید، باید به سراغ iOS بروید.

برنده: iOS

بروزرسانی
بروزرسانی

جمع بندی مقایسه Android و iOS

[su_note]در کل میتوان با تمام این نکات ، سیستم عامل اندروید و آی او اس را تقریبا هم رده دانست . هر دوی آنها با قدرت درحال فاصله گرفتن از رقبا هستند و دامنه ی انتخابهای ما را کاملا به خودشان محدود کرده اند . با توجه به این موضوع ، شما باید در هنگام خرید به این نکات توجه کنید و مناسبترین خرید را انجام دهید . سیستم عامل اندروید ، ارزانتر و راحت تر است و برای خرید نیز ، لیست گزینه های زیادی برای شما وجود دارند ، اما درعوض باگها ، هنگ کردن های بی موقع و عدم نوآوری و زیبایی نیز در آن به چشم می آید . دیوایس های iOS همگی جزو گرانقیمت ترین محصولات بازار هستند ، برای نصب برنامه محدودیت دارند ، ظرفیت ذخیره سازی آنها ثابت است و قابل افزایش نیست ، اما در مقابل کیفیت فوق العاده بالایی در طراحی و کارایی دارند و ابزارها و برنامه هایی هستند که تنها برای آنها عرضه شده است . [/su_note]
اندروید یا آی او اس - android یا ios
اندروید یا آی او اس – android یا ios

انتخاب شما کدام سیستم عامل است؟ نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید.😊

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =