مطلب پیشنهادی :
ad
+
الکترونیک و دیجیتالفناوری
موضوعات داغ

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X – یک میان رده همه فن حریف!

نقد و بررسی تخصصی گوشی هوشمند میان رده و اقصادی آنر 9 ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X ؛ اگر یادتان باشد چند روز گذشته برند آنر – Honor با برگزاری مراسمی در تهران، از گوشی هوشمند میان رده و اقتصادی جوان پرست خود با عنوان آنر ۹ ایکس ، Honor 9X رسما رونمایی کرد. آنر در این مراسم عنوان کرد که این گوشی یکی از قوی ترین گوشی های میان رده حال حاضر بازار می باشد. حال در این مقاله از بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا به نقد و بررسی این گوشی میان رده خوش ساخت بپردازیم. در ادامه با ماگرتا همراه باشید.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

Honor 9X در واقع نسل بعدی گوشی Honor 8X است که با فروش فعلی 15 میلیون دستگاه خود یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های شرکت آنر به شمار می‌رود. Honor 9X ظاهرا در مقایسه با مدل ۸X تغییرات قابل توجهی داشته است، شاهد استفاده از یک نمایشگر بزرگ‌تر بدون بریدگی، سیستم دوربین سه‌گانه جدید در پنل پشتی، یک باتری قدرتمندتر و البته طراحی شیشه‌ای جذاب هستیم که یک نسل دیگر رعایت شده است.

همچنین بخوانید: مقایسه و بررسی گوشی های گلکسی A20/A20s و A30/A30s


مشخصات اصلی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
#Honor 9X
ابعاد163.1 در 77.2 در 8.8 میلی‌متر
وزن206 گرم
سیم‌کارتتک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by))
جنس بدنهپشت و جلو از جنس شیشه، فریم آلومینیومی
فناوری شبکهGSM / HSPA / LTE
صفحه نمایش6.59 اینچی LTPS IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
رزولوشن1080 در 2340 پیکسل، 19.5:9 (~391 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
تراشه (چیپست)HiSilicon Kirin 710F (دوازده نانومتری)
پردازنده مرکزی8 هسته‌ای (چهار هسته‌ی 2.2 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هسته‌ی 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53)
پردازه گرافیکیMali-G51 MP4
حافظه داخلی و رم128 یا 64 گیگابایت، 6 یا 4 گیگابایت رم
دوربین اصلی48 مگاپیکسل (1/2 اینچ سایز سنسور، لنز واید، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز)
8 مگاپیکسل (لنز فوق‌عریض 13 میلی‌متری، f/2.4)
2 مگاپیکسل (f/2.4، سنسور تشخیص عمق تصویر)
دوربین سلفی16 مگاپیکسل (f/2.2، مکانیزم بالاجهنده)
باتری4000 میلی آمپر ساعت
سیستم عاملاندروید 9.0 (پای) ، EMUI 9.1
حسگرهاحسگر اثرانگشت (پشت گوشی)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
محدوده قیمتحدود 300 یورو

بررسی طراحی و ظاهر آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

شاید در نگاه اول از شیوه طراحی که آنر برای این محصولش برگزیده تعجب کنید زیرا در ظاهر جلویی آن هیچ اثری از ناچ نیست. بر این اساس، این قسمت تماماً نمایشگر بوده و بریدگی در آن به چشم نمی‌خورد. چنین نکته‌ای حتی در میان بسیاری از گوشی‌های پرچمدار نیز خیلی کم اتفاق می‌افتد چه برسد به محصولات میان‌رده. دوربین سلفی، حالا در یک موتور جهنده و درون Honor 9X جای گرفته است. سرعت بالا و پایین رفتن این موتور اندکی کم به نظر میرسد ولی محکم به نظر میرسد و اگر دستگاه از دست بیافتد به صورت خودکار به درون دستگاه برمیگردد.

مقاله مرتبط: نقد و بررسی ردمی نوت 8 پرو شیائومی – Redmi Note 8 Pro

Honor 9X درست مثل پدرش و بیشتر دستگاه های این روز های بازار، از یک فریم آلومینیومی و پنل های شیشه ای بهره میبرد. البته هیچ اطلاعاتی از نوع شیشه به کار رفته در دستگاه منتشر نشده ولی هواوی در استفاده از شیشه Gorilla Glass در دستگاه و اعلام نکردن آن، سابقه دارد، بنابراین احتمال این که این پنل ها محصول شرکت Corning باشند وجود دارد.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

در بخش جلویی، فقط نمایشگر است که توجه کاربر را جلب میکند. پنل IPS و 6.6 اینچی این دستگاه تقریبا تمام بخش جلویی دستگاه را پوشانده است و فقط حاشیه ای باریک در بخش پایینی باقی گذاشته است. گوشه های نمایشگر گرد است و همچنین شرکت سازنده علاوه بر شیشه نمایشگر یک لایه محافظ نیز روی آن قرار داده است. بلندگوی تماس (earpiece) نیز در بخش جلویی و بالای نمایشگر جای گرفته و گفته میشود که به عنوان اسپیکر دوم هم به کار میرود. همچنین هیچ چراغ LED اعلانی هم زیر آن قرار نگرفته که نکته عجیبی است.

جذاب‌ترین نمونه رنگی این محصول آنر، آبی می‌باشد زیرا در قاب پشتی آن چیزی شبیه حرف انگلیسی X به چشم می‌خورد که در مواجهه با نور تغییر می‌کند. واقعاً باید کمپانی چینی را به خاطر چنین شیوه طراحی جذابی تحسین کنیم چرا که کمتر پیش می‌آید یک دستگاه میان‌رده ظاهر منحصربفردی داشته باشد. ضمن اینکه یک نسخه مشکی رنگ هم تولید شده تا اگر به حالت نورپردازی X در قاب پشتی علاقه‌ای ندارید سراغ آن بروید.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

شیشه پشتی از طرف کناره های راست و چپ خمیده است که آرگونومی بهتر و ظاهر زیباتری را ایجاد میکند. به لطف الگوی X مانند در بخش پشتی نسخه آبی رنگ، اثر انگشت و خط و خراش کمتر نمایان میشود ولی هنوز هم وجود دارد و گهگاهی نیاز به تمیز کردن دارد. در قاب پشتی یک ماژول سه‌گانه برای دوربین عقب قرار گرفته و اتفاقاً کمی هم برآمدگی دارد بنابراین وقتی این دستگاه را روی سطح صافی می‌گذارید لرزش‌های خفیفی احساس خواهد شد. لنز بالایی 8 مگاپیکسلی اولترا واید، لنز بعدی 48 مگاپیکسلی اصلی و لنز آخری هم 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق بوده و همراهی‌کننده این سنسورها نیز یک چراغ فلاش LED است.

سنسور اسکنر انگشت هم در بخش پشتی قرار گرفته و مثل همیشه کاملا سریع و دقیق کار میکند. این سنسور همچنین برای برخی از شست های سیستمی هم به کار میرود. فریم قرار گرفته میان پنل‌های جلویی و عقبی احتمالاً آلومینیومی است و رنگ آن نیز همان پوشش رنگی می‌باشد که هنگام خرید آنر 9 ایکس انتخاب می‌کنید. رویه این چارچوب درخشان است تا به زیبایی دستگاه بیفزاید هرچند آلودگی‌ها را راحت‌تر به سمت خودش جذب خواهد کرد. پایین قاب هم تقریباً گرد است تا کمتر لغزندگی داشته باشد.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

Honor 9X در چهار طرف خود اجزای زیادی دارد: در بالای دستگاه، موتور جهنده دوربین سلفی، میکروفون دوم و شیار سیمکارت و کارت حافظه قرار دارد. دکمه های صدا و پاور در سمت راست هستند و بخش زیرین دستگاه نیز محل قرارگیری پورت USB-C، جک هدفون، میکروفون تماس و اسپیکر قرار دارد. طول، عرض و ارتفاع این محصول آنر به ترتیب 163.177.28.8 میلی‌متر است تا از این نظر فرقی با مدل پی اسمارت زد نداشته باشد. وزن آن هم احتمالاً به خاطر دوربین عقب سه‌گانه به 206 گرم می‌رسد و این یعنی تقریباً 11 گرم از گوشی نامبرده سنگین‌تر می‌باشد.

در دست نگه داشتن Honor 9X لذت بخش است و فریم فلزی آن حس استحکام یک دستگاه پریمیوم را تداعی میکند. طراحی دستگاه (مخصوصا طرح های بخش پشتی) زیبا و چشم نواز است و نمایشگر بزرگ و بدون بریدگی آن توجه زیادی را به خود جلب میکند. در مجموع باید این دستگاه را موبایل خوش‌دستی بدانیم که با شیوه طراحی پرچمدار مانند خود از نمایشگری مدرن، باکیفیت و واضح بهره می‌برد هرچند امکان دارد در روزهای اول پس از خرید آنر 9 ایکس احساس کنید کمی لغزنده است.


بررسی صفحه نمایش آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

گوشی آنر 9X به عنوان یک گوشی هوشمند و مقرون‌به‌صرفه، دارای صفحه‌نمایشی بزرگ است. این صفحه‌نمایش از نمونه 6.6 اینچی می‌باشد که کمی در گروه گوشی‌های بزرگ هوشمند قرار گرفته است. بنابراین اگر دست‌های نسبتاً بزرگی ندارید و یا کار کردن با گوشی‌های بزرگ برای شما مشکل می‌باشد لذا به سراغ این گوشی‌همراه نروید. رزولوشن صفحه نمایش 1080 در 2340 پیکسل است و نسبت تصویر 19.5:9 و تراکم پیکسلی 391 پیکسل در هر اینچ دارد..

مقاله مرتبط: بررسی گوشی سامسونگ گلکسی ای 30 اس – Galaxy A30s

با توجه به این وضوح، شما صفحه‌نمایش کاملاً تیزی دارید اما ممکن است وجود یک صفحه‌نمایش ال‌سی‌دی برای برخی از مردم قابل توجه نباشد. صفحه‌نمایش‌های ال‌سی‌دی عموماً کیفیت پایین‌تری نسبت به نمایشگرهای مبتنی بر او‌ال‌ای‌دی دارا هستند، چرا که تولید رنگ سیاه در آن‌ها کیفیت پایینی دارد و رنگ‌ها در آن، در مقایسه با صفحه‌نمایش‌های OLED شادابی کمتری دارد.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

هوآوی به نوع شیشه محافظ نمایشگر اشاره نکرده است ولی با نگاه به پیشینه این شرکت و آنر حدس می‌زنیم ساخت شرکت کورنینگ باشد. در تست‌های ما، نمایشگر گوشی Honor 9X به حداکثر میزان روشنایی 464 نیت و نسبت کنتراست 1285:1 رسید ولی شاهد عملکرد بهتر گوشی‌های دیگر موجود در این بخش از بازار بودیم. همچنین حداقل میزان روشنایی عدد عالی 1.8 نیت بود.

حالا به دقت رنگ می‌رسیم که گوشی Honor 9X در نشان دادن فضای رنگی sRGB بسیار دقیق است. زمان تنظیم نمایشگر در حالت Normal +، این گوشی متوسط مقدار DeltaE 2.6 با حداکثر انحراف 6.5 را ثبت می‌کند. اگر می‌خواهید حتی با تنظیمات دستی می‌توانید این عدد را بهینه‌تر کنید.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

گرچه باید بگوییم حالت پیش‌فرض نمایشگر Vivid + است و رنگ‌های شفاف‌تر و زنده‌تری را تولید می‌کند و البته در کنار آن باید انتظار ته مایه‌های رنگ آبی و سفید را نیز داشته باشید. این حالت برای فضای رنگی DCI-P3 تنظیم شده است و مقدار متوسط DeltaE در این حالت 7.2 و حداکثر انحراف آن 12.4 است.

همچنین در آنر 9 ایکس تنها یک اسپیکر قرار گرفته که آن هم در پایین جای‌گیری کرده است. در آزمایش‌های انجام شده، امتیاز به دست آمده قابل قبول است. در واقع پخش فیلم از یوتیوب و اجرا کردن فایل‌های صوتی توسط اپلیکیشن پیش‌فرض باعث خواهد شد صداها کاهش شوند. خروجی صدا نیز معمولی بوده و در صورت پخش فایل‌های مختلف با بیشترین یا کمترین شدت صوت، فرکانس آن کاهش می‌یابد.


بررسی دوربین اصلی و سلفی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

دوربین سه لنزی این گوشی‌همراه درست در کنار سنسور اثرانگشت قرار گرفته است. این ماژول دوربین حالتی برآمده دارد که ممکن است افراد را درخصوص خط و خش نگران کند اما شما نباید نگران این موضوع باشید چرا که آنر یک محافظ حرفه‌ای را برای آن در نظر گرفته است. دوربین ارائه شده برای این گوشی‌همراه در مقایسه با دیگر دوربین‌های گوشی‌های هم‌رده کمی ضعیف‌تر است و شما نباید انتظار تجربه چندان خوشایندی از تست دوربین آن داشته باشید. دوربین جلوی Honor 9X کاملا مناسب طراحی شده است.

طراحی مربعی‌شکل آن کاملا مرسوم است و یک سیستم مناسب را برای Honor 9X به ارمغان می‌آورد. سیستم ردیابی ساخته شده در داخل تلفن‌همراه در هنگام سقوط تلفن، به طور خودکار دوربین بازشونده را جمع می‌کند که این اتفاق، از آسیب رسیدن به این دوربین پاپ‌آپ جلوگیری خواهد کرد. البته این امکان وجود دارد که اگر گوشی شما از ارتفاع پایین‌تری رها شود دوربین پاپ‌آپ خراب شود.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

این گوشی میان رده سیستم دوربین سه‌گانه مشابه با گوشی P30 Lite هوآوی دارد. یعنی از یک لنز اصلی 48 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8 و فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی در کنار یک لنز فوق عریض 8 مگاپیکسل فوکوس ثابت با ضریب اف f/2.4 و یک حسگر عمق‌سنج 2 مگاپیکسل فوکوس ثابت استفاده شده است.

اگر به تازگی گوشی از هوآوی خریده باشید اپلیکیشن دوربین Honor 9X برایتان آشنا است یعنی مانند همیشه شلوغ و آشفته. حالت عکاسی حرفه‌ای در بخش انتخاب حالت عکاسی وجود دارد و می‌توانید پارامترهایی مانند ایزو (50 تا 3200)، سرعت شاتر (4000/1 ثانیه تا 30 ثانیه)، جبران نوردهی 4- تا +4EV در گام‌های افزایشی 3/1) و تعادل سفید (پیش‌فرض و دمای رنگ) را تغییر دهید.

قابلیت دیگر دوربین حالت عکاسی پرتره و یک حالت Aperture است. در حالت دوم می‌توانید گشادگی دریچه دیافراگم را از f/0.95 تا f/16 شبیه‌سازی کنید. پس از ثبت تصاویر، می‌توانید از داخل اپلیکیشن گالری ضریب اف و نقطه فوکوس را تغییر دهید. در حالت عکاسی پرتره می‌توانید محو شدن پس‌زمینه را فعال یا غیر فعال کنید، نورپردازی شبیه‌سازی شده را تغییر دهید و همچنین از مقیاس ۰ تا ۱۰ از عناصر زیبایی‌سازی تصویر استفاده کنید.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

همان‌طور که گفتیم، لنز اصلی دوربین عقب 48 مگاپیکسلی بوده و IMX582 سونی نام دارد و از تکنولوژی ترکیب پیکسلی استفاده می‌کند. نتایجی که این سنسور می‌گیرد، 12 مگاپیکسلی هستند و نویز کمتری هم دارند. البته امکان عکسبرداری با کیفیت 48 مگاپیکسلی نیز فراهم است و اگر در شرایطی که نورپردازی مناسب انجام می‌شود تصویربرداری کنید، عکس‌هایی خواهید داشت که واقعاً 48 مگاپیکسل کیفیت دارند هرچند انجام این کار با کاهش دقت رنگ‌ها انجام خواهد شد.

گزینه عکسبرداری با استفاده از هوش مصنوعی هوآوی نیز وجود دارد و می‌توان آن را با استفاده از دکمه موجود در قسمت منظره‌یاب دوربین به سرعت خاموش یا روشن کرد. این تکنولوژی توانایی این را دارد در یک لحظه 22 منظره را تشخیص دهد و تمامی عناصر تصویر را تنظیم کند هرچند افکت معمولی و طبیعی موجود در حالت معمولی بهترین گزینه برای مشخص کردن میزان کنتراست و دقت رنگ‌ها می‌باشد.

عکس های ثبت شده با دوربین اصلی آنر9 اکس کیفیت خوبی دارند ولی با بهترین کیفیتی که در رنج قیمت این دستگاه دیده ایم، فاصله زیادی دارد. جزئیات تصویر در حد متوسط است، درست مثل کنتراست تصویر و محدوده داینامیک آن. سپس نشانه های غیر قابل انکاری از تیزی بیش از حد تصویر هم به چشم میخورد. البته سطح نویز تصویر کم است و تراز سفیدی و رنگ بندی تصویر دقیق ثبت شده است.راستش را بخواهید انتظار میرفت عکس های خروجی 12 مگاپیکسلی، جزئیات بیشتری داشته باشند، مخصوصا به این خاطر که با یک سنسور 48 مگاپیکسلی ساخت سونی طرف هستیم.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

وقتی عکس های ثبت شده در شب با دوربین اصلی نگاه میکنیم، با تصاویر خوبی روبرو میشویم که رنگ بندی و نوردهی خوبی دارند، اگرچه بیشتر هایلایت ها بریده میشوند. البته سطح جزئیات تصویر با حیرت انگیز فاصله زیادی دارد و حتی بعد از به کار گیری الگوریتم های کاهش نویز، مقدار نویز قابل توجهی به چشم میخورد.

گزینه عکسبرداری در شب هوآوی موسوم به Night Mode نیز در دسترس قرار گرفته و در مجموع تصاویر خوبی به ثبت می‌رساند ولی طبیعتاً محدودیت‌های خاص خودش را نیز دارد. این آپشن نورپردازی را به مدت طولانی‌تری انجام می‌دهد و از یک سوژه چند عکس می‌گیرد و در نهایت بهترین تصویر را در اختیار افراد قرار خواهد داد.

برای بهره‌مندی از این قابلیت، باید گوشی را حداقل به مدت 4 ثانیه روی سوژه متمرکز کنید در غیر این صورت تصاویری خواهید گرفت که تار هستند. نکته‌ای که برای استفاده از این گزینه باید در نظر بگیرید این است که دستتان لرزش زیادی نداشته باشد تا عکس‌هایی به ثبت برسد که کیفیت بالایی دارند. این حالت دقت رنگ‌ها را نیز تا حدودی افزایش می‌دهد حال آن‌که در نمونه‌های موجود در محصولات سایر گوشی‌ها رنگ‌ها معمولاً کیفیت خود را از دست می‌دهند.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

دوربین سلفی به کار رفته در موتور جهنده Honor 9X، کیفیت 16 مگاپیکسلی با درجه دیافراگم f/2.2 دارد که مثل همیشه فوکوس ثابتی دارد. اگر فاصله درست را پیدا کنید و نور محیط هم کافی باشد، میتوانید سلفی هایی ثبت کنید که جزئیات خوبی دارند، رنگ بندی آن ها دقیقا است و کنتراست تصویر هم در سطح خوبی است. حالت پرتره هم در دوربین سلفی قرار دارد که عملکرد چندان خوبی ندارد. جداسازی سوژه از پس زمینه در این حالت چندان مناسب نیست و به طور کلی نمیتوان استفاده از آن را توصیه کرد.

مقاله مرتبط: بررسی گوشی هواوی وای 9 2019 ، Y9 2019 – پرچمدار میان رده ها


بررسی سخت افزار و عملکرد آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

Honor 9X توسط چیپست میان رده ساخت هواوی، کایرین 710F قدرت میگیرد. این پردازنده 12 نانومتری از هشت CPU تشکیل شده که چهار هسته آن از نوع Cortex-A73 با سرعت 2.2 گیگاهرتز و چهار هسته دیگر آن از نوع Cortex-A53 با سرعت 1.7 گیگاهرتز میباشد. پردازنده گرافیکی این چیپست هم Mali-G51 MP4 میباشد. که نسخه بین المللی Honor 9X با 6 گیگابایت رم عرضه خواهد شد.

از نظر مشخصات فنی، کایرین 710F با مدل استاندارد کایرین 710 تفاوتی ندارد. حرف F در این نامگذاری مخفف FCCSP یا Flip-Chip Chip Scale Package است و این یعنی کایرین 710F، پکیج مجتمع متفاوتی نسبت به کایرین 710 دارد. ولی از نظر عملکرد و مشخصات فنی، این دو دستگاه کاملا با هم یکسان هستند.

هوآوی در بخش تنظیمات باتری گزینه‌ای به اسم حالت پرفورمنس قرار داده است که اندکی قدرت گوشی را (اکثرا قدرت خام پردازنده) در بعضی شرایط افزایش می‌دهد.همین ابتدا باید بگوییم زمان تست این گوشی با بنچمارک‌ها، شاهد گرم شدن آن نبودیم. امتیازها در تمامی دست‌ها زمان استفاده از دو حالت پرفورمنس و متعادل مشابه بودند. به عبارت دیگر می‌توانید گوشی را در حالت متعادل قرار دهید و در زمان نیاز همان حداکثر قدرت را تجربه کنید.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

امروزه عملکرد تک هسته کورتکس A73 دیگر چشم‌گیر نیست و با آن که به اندازه کافی برای یک تجربه روان قدرت پردازش دارد ولی سایر گوشی‌های مجهز به پردازنده‌هایی با هسته‌های بهتر هستند.

در بخش آزمایش چند هسته‌ای هم امتیازات به دست آمده توسط پردازنده آنر 9 ایکس با کایرین 710 موجود در آنر 8 ایکس فرقی ندارد بنابراین دو گوشی متعلق به سال‌های 2018 و 2019 از این نظر با یک‌دیگر همسان هستند. با این وجود، پردازنده گرافیکی هنوز همان سرعت بالای خودش را حفظ کرده است.

مطمئناً این پردازنده در مقایسه با نمونه‌های به کار رفته در محصولات جدید شیائومی و Realme حرفی برای گفتن ندارد اما باید اذعان کنیم که سرعت این قطعه برای انجام بسیاری از کارها کفایت خواهد کرد. در آزمایش ترکیبی AnTuTu هم امتیاز مناسبی به دست آمد هرچند چندان حیرت‌انگیز نبود.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

همانطور که از بنچمارک ها پیداست، Honor 9X جزو قدرتمند ترین اسمارت فون های این رده نیست. قدرت پردازش این دستگاه تقریبا با Honor 8X قبلی برابر است و تجربه کاربری بدون لگ و بدون تاخیری را هنگام بازی یا کارهای روزانه به ارمغان خواهد آورد. البته این به معنای مواجه نشدن با تاخیر های گهگاهی نیست، ولی با اینحال به ندرت با آن ها مواجه خواهد شد. لازم به ذکر است که در این محصول آنر یک سیستم خنک‌کننده به کار رفته که البته به خاطر اینکه این موبایل داغ نمی‌کند، احتمال استفاده از آن بسیار پایین خواهد بود.

اما به طور که اگر انجام بازی در گوشی های هوشمند هستید آنر 9 ایکس این امر به خوبی انجام می دهد و کمی کاستی در آن دیده نمی شود، همچنین به لطف صفحه نمایش یک دست آن، تجربه بازی کردن و تماشای فیلم لذت خاص خودش را دارد.

مقاله مرتبط: بررسی گوشی هواوی پی اسمارت 2019 – Huawei P Smart 2019


بررسی نرم افزار و رابط کاربری آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

در آنر 9 ایکس نسخه 9.1 رابط کاربری EMUI بر پایه اندروید 9 وظیفه اجرای نرم‌افزارها را بر عهده خواهند داشت. خوش‌بختانه در این دستگاه تمامی سرویس‌های گوگل وجود دارند و امکان دانلود برنامه از گوگل پلی استور نیز فراهم است. حالا از آن جایی که گوشی هوآوی پی اسمارت زد مجوز آپدیت شدن به اندروید 10 و EMUI 10 را دریافت کرده می‌توانیم با خیالی راحت بگوییم که در این موبایل هم به زودی جدیدترین ورژن محبوب‌ترین سیستم عامل دنیا نصب خواهد شد.

صفحه اصلی رابط کاربری هواوی، ظاهر ساده ای دارد و به طور پیش فرض، تمامی اپلیکیشن ها همانند ios در این صفحه چیده شده اند؛ اما یک گزینه دیگر برای فعال کردن منوی اپلیکیشن ها وجود دارد. با این حال منوی اپلیکیشن های این رابط کاربری کمی قدیمی به نظر می رسد و همچنان ژست معروف بالا کشیدن صفحه برای دسترسی به این منو، در دسترس نبوده که باعث می شود برای استفاده از آن، مجبور به زدن دکمه اپلیکیشن ها باشیم.

رابط کاربری هواوی، هیچگونه فریمی برای یکنواخت شدن ظاهر آیکون ها در نظر نمی گیرد که می تواند طرفداران و مخالفان خاص خود را داشته باشد. همچنین با نگه داشتن طولانی مدت انگشت روی آیکون برخی اپلیکیشن ها، می توان از میانبرهای مفیدی استفاده کرد. پنل اعلانات به صورت پیش فرض، ظاهر تیره دارد، با این حال در برخی تم های دیگر، ظاهری روشن تر به خود می گیرد. با کشیدن انگشت به سمت پایین، منوی جست و جو در اختیار گذاشته می شود و برای دسترسی آسان تر به پنل نوتیفیکیشن ها، می توان از سنسور اثر انگشت کمک گرفت.

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

یکی از روش‌های بیومتریکی بازگشایی قفل صفحه نمایش سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در قاب پشتی است که از نظر سرعت و دقت یکی از بهترین حسگرهای بازار به شمار می‌رود. لازم به ذکر است که در برخی از مدل‌های آنر 9 ایکس تکنولوژی باز کردن قفل نمایشگر با استفاده از فناوری تشخیص چهره وجود ندارد.

درست مانند اکثر دستگاه‌هایی که رابط کاربری EMUI دارند، شما می‌توانید در این محصول آنر نیز از قفل صفحه نمایش بخصوصی بهره ببرید تا هر بار که نمایشگر را روشن می‌کنید تصویر پس‌زمینه آن تغییر کرده باشد. در این قسمت، با کشیدن انگشت به سمت بالا می‌توانید به میانبرهای سریع و اپلیکیشن‌های بیشتر استفاده شده دسترسی داشته باشید. وجود چنین آپشنی هم کاربردی است و هم آزاردهنده زیرا بعضاً کاربران فقط می‌خواهند قفل نمایشگر را باز کنند اما به جای آن منو اجرا می‌شود.


بررسی باتری و شارژدهی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

این محصول آنر توسط یک باتری 4000 میلی‌آمپر بر ساعت تغذیه می‌شود و در صورت پایان ظرفیت این منبع نیرو، کاربران می‌توانند آن را با یک شارژر نسبتاً سریع 10 واتی پر کنند. این آداپتور تقریباً در عرض 30 دقیقه توانایی شارژ 27 درصد باتری را دارد.

باتری این دستگاه با دوام 99 ساعتی خود یکی از بهترین منابع نیرو به شمار می‌رود زیرا در اکثر آزمایش‌ها نظیر برقراری تماس بیش از 24 ساعت و در وبگردی و تماشای فیلم هم حداقل نصف روز دوام می‌آورد.

مقاله مرتبط: بررسی گوشی هواوی پی 30 لایت ، P30 Lite – یک میان رده عالی


جمع بندی بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X
بررسی آنر ۹ ایکس ، Honor 9X

گوشی Honor 9X یک میان‌رده خوب با قابلیت‌های متعادل برای یک قیمت 300 یورو است. این گوشی یک نمایشگر بزرگ بدون بریدگی، عملکرد یک‌دست و دوربین به اندازه کافی توانا دارد. در کنار آن‌ها عمر خوب باتری را نیز قرار دهید. به طور کلی باید گفت که Honor 9X دستگاهی کم توقع و خوب است که نسبت به قیمت، عملکرد خوبی دارد. البته دستگاهی مثل Xiaomi Mi 9T با نمایشگر OLED، چیپست سریعتر، کیفیت دوربین بهتر و وجود یک لنز تله فوتو انتخاب بهتری است. دیگر رقیب قدرتمند این دستگاه، Redmi Note 8 Pro است که از هر لحاظ از Honor 9X بهتر ظاهر شده است و قیمت آن هم کمتر است. تنها برتری ای که Honor 9X نسبت به Note 8 Pro شیائومی دارد، نمایشگر بدون بریدگی آن است.

نقاط قوت:

  • شیوه طراحی فوق‌العاده زیبا و پوشش شیشه‌ای دوگانه
  • نمایشگر بزرگ و بدون بریدگی
  • درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون، رادیو اف‌ام، درگاه میکرو اس‌دی
  • دوام باتری طولانی مدت
  • عملکرد خوب دوربین 48 مگاپیکسلی

نقاط ضعف:

  • کیفیت دوربین عکاسی و فیلمبرداری در سطح رقبا نیست.
  • نمایشگری با کیفیت متوسط
  • سرعت شارژ نه چندان بالای 10 واتی
  • عدم پشتیبانی از ضبط ویدئوهای 4K

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 8 =