بررسی گوشی سامسونگ گلکسی M30s ؛ گوشی هوشمند میان رده و مقرون به صرفه گلکسی ام 30 اس به عنوان نسل جدید گلکسی M30 از سوی سامسونگ معرفی و عرضه شده است. گلکسی M30s قطعا بهبودهایی را نسبت به M30 داشته است، در این گوشی طراحی صفحه نمایش مانند گذشته اما دارای یک پردازنده بهتر، دوربین با زرولوشن بالاتر و قطعا ظرفیت باتری بالاتری می باشد. حال قصد داریم تا در این مقاله از بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا به نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی ام ۳۰ اس – Galaxy M30s بپردازیم، پس در ادامه با ماگرتا همراه باشید.
مشخصات اصلی گوشی سامسونگ گلکسی M30s
# | Samsung Galaxy M30s |
ابعاد | 159 × 75.1 × 8.9 میلیمتر |
وزن | 188 گرم |
سیمکارت | دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) |
جنس بدنه | جلوی شیشهای، بدنهی پلاستیکی |
فناوری شبکه | GSM / HSPA / LTE |
صفحه نمایش | 6.4 اینچی Super AMOLED |
رزولوشن | 2400 در 1080 پیکسل، 20:9 (~411 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) |
تراشه (چیپست) | Exynos 9611 (ده نانومتری) |
پردازنده مرکزی | هشت هستهای (چهار هستهی 2.3 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هستهی 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53) |
پردازه گرافیکی | Mali-G72 MP3 |
حافظه داخلی و رم | 128 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی، 6 یا 4 گیگابایت حافظه رم |
دوربین اصلی | 48 مگاپیکسل (f/2.0، لنز عریض، 1/2 اینچ سایز سنسور، 0.8 میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) 8 مگاپیکسل (f/2.2، لنز فوقعریض 12 میلیمتری) 5 مگاپیکسل (f/2.2، سنسور تشخیص عمق تصویر) |
دوربین سلفی | 16 مگاپیکسل (f/2.0) |
باتری | 6000 میلی آمپر ساعت |
سیستم عامل | اندروید 9 (پای) – One UI |
حسگرها | حسگر اثرانگشت (پشت گوشی)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطبنما |
بررسی طراحی و ظاهر سامسونگ گلکسی M30s
بررسی گلکسی ام 30 اس را از طراحی و ظاهر آن شروع می کنیم. مانند دیگر میان رده های سامسونگ این گوشی نیز دارای رنگ بندی های بسیار زیبای مشکی (Opal Black)، آبی یاقوتی (Sapphire Blue) و سفید (Pearl White) عرضه شده است. در قاب پشتی گلکسی M30s می توان لنزهای دوربین سه گانه، فلش LED، لوگوی سامسونگ و حسگر اثر انگشت را مشاهده کرد. میزان برآمدگی یا بیرون زدگی دوربین اصلی این گوشی بسیار کم می باشد که گوشی در سطوح صاف خیلی نمی لرزد. همچنین قاب پشتی این گوشی از جنس پلاستیک پلی کربنات با کیفیت می باشد.
با توجه به تخت بودن نمایشگر و حضور باتری بزرگ 6000، باز هم طراحی گوشی بسیار ظریف و خوش دست است. در قسمت جلویی گوشی یک صفحه نمایش 6.4 اینچی که حاشیه های نسبت کمی دارد با حفره ناچ برای دوربین سلفی در نظر گرفته است و نسبت نمایشگر به قسمت جلویی گوشی 84.2 درصد می باشد. گلکسی ام 30 اس دارای ابعاد 159 × 75.1 × 8.9 میلیمتر و وزن نسبتا زیاد 188 گرمی به دلیل باتری بزرگش می باشد.
در قسمت بالایی گوشی مشخصه خاصی دیده نمی شود، تنها بلندگوی تماس که بین پنل جلویی و قاب گوشی قرار گرفته است دیده می شود. در سمت راست آن کلیدهای ولوم (کم و زیاد کردن صدا) و پاور قرار گرفته اند. خشاب یا اسلات سیم کارت نیز در سمت چپ گوشی قرار گفته که مکان سیم کارت دوم و حافظه جانبی میکرو اس دی بصورت مشترک می باشد که باید یکی از آنها را قرار دهید.
در قسمت پایین گوشی نیز درگاه جک 3.5 میلی متری هدفون، درگاه USB تایپ C، میکروفون صدا و اسپیکر تکی آن دیده می شود. کیفیت اسپیکر گلکسی M30s تعریف چندانی ندارد، به طوری که در حالت صدای کم، صدای منتشر شده انگار از ته چاه بیرون می آید و در بالاترین حد آن نیز صدای منتشر شده کمی تیز می شود، اما دارای بلندی صدای بالایی می باشد. کیفیت انتقال صدا از جک هدفون این گوشی نیز بسیار مطلوب می باشد.
در مجموع قسمت طراحی گلکسی M30s می تواند رضایت مخاطب را به خوبی جلب کند و تجربه کاربری خوبی می توان کسب کرد. سامسونگ سعی کرده مشخصات قابل توجهی را برای این گوشی هوشمند در نظر گیرد. محصولی که در نوع خود برجسته بوده و میان رده معمولی تلقی نمی شود. کره ای ها هر سال نسل جدیدی از میان رده های خود را معرفی می کنند اما برای سال 2019 تحولی را به وجود آوردند که خیره کننده بود.
بررسی صفحه نمایش سامسونگ گلکسی M30s
در بخش دوم بررسی سامسونگ گلکسی M30s به بررسی صفحه نمایش آن می پردازیم. این گوشی نیز مانند دیگر میان رده های سامسونگ در سال 2019 دارای نمایشگری بلند و کشیده می باشد. اندازه این صفحه نمایش 6.4 اینج Infinity-U از نوع Super AMOLED با رزولوشن فول اچ دی (2400 در 1080 پیکسل) است که دارای ترکم پیکسلی 411 پیکسل در هر اینچ می باشد که یک بسیار خوب و مناسب می باشد.
اندازه حاشیه نیر در گلکسی M30s مانند M30 می باشد و بدون تغییر باقی مانده است. حاشیه پایینی حدود دو برابر حاشیه های کناری و بالایی است و ای کاش سامسونگ برای این حاشیه هم فکری میکرد. به هر حال، ام 30 اس فقط یک ماه بعد از پرچمدار Galaxy Note 10 Plus معرفی شده است و با اینکه سامسونگ برای ساخت این دستگاه فقط M30 را کمی بهبود داده، ولی می توانست اندازه حاشیه ها را کی کمتر کند. بریدگی قطره ای نمایشگر هم اصلا مزاحم نیست و بعد از کمی استفاده وجود آن را از یاد خواهید برد.
کیفیت این نمایشگر فوق العادس و کنتراست خیلی خوبی دارد، شارپنس عالی و بیشینه روشنایی 440 نیت که در حالت خودکار و مکان های بسیار روشن (مانند زیر نور آفتاب) به 640 نیت می رسد. با توجه به تنظیمات رنگی نمایش رنگ ها در نماشگر می توانند خیلی دقیق باشند. شما در این گوشی می توانید از قابلیت پرکاربرد Always On Display بهره ببرید. با فعال کردن این قابلیت صفحه نمایش شما بصورت دائم روشن می باشد و المان هایی مانند نوتیفکشن ها، تاریخ، زمان و درصد باتری را نمایش می دهد.
بررسی دوربین اصلی و سلفی سامسونگ گلکسی M30s
سامسونگ گلکسی M30s دارای دوربین سه گانه متشکل از لنز اصلی 48 مگاپیکسلی عریض و استاندارد با گشودگی دیافراگم f/2.0، لنز التراواید (فوق عریض) 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی با با گشودگی دیافراگم f/2.2 می باشد که یک فلش LED آنها را همراهی می کند.
در طول روز عکس های گرفته شده با لنز دوربین اصلی که در حالت عادی تصاویر 12 مگاپسکلی ثبت می کند دارای کیفیت بسیار خوبی است. تصاویر ثبت شده دارای شارپنس بالا، داینامیک رنج مناسب و کیفیت خوب رنگ ها می باشند. درواقع کیفیت عکس های گرفته شده با گلکسی M30s به عوان یک گوشی میان رده خیلی بهتر سایر گوشی های میان رده سامسونگ در سال 2019 است و به جرئت می توان گفت کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین آن از گوشی هایی مانند گلکسی A50 و گلکسی A70 بهتر هستند.
اما متاسفانه دوربین التراواید یا همان فوق عریض به خوبی دوربین اصلی نیست، عکس ها کمی نرم می شوند و دارای تفکیک بالایی نیستند. ولی در هر صورت کار شما برای ثبت چنین تصاویری را راه می اندازد. تصاویر پرتره (تار) با دوربین اصلی به کمک لنز 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق ثبت می شوند و کیفیت خوبی دارند. اگر نور محیطی خوب باشد، قطعا تصویر گرفته شده جزییات خوبی دارد، رنگ ها به خوبی پردازش می شوند و جداسازی سوژه از پشت زمینه به خوبی انجام می شود، اما به شخصه دوست داشتم یکم داینامیک رنج عریض تر می بود.
در شرایط نوری کم تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی کیفیت اصلی خودش را حفظ می کند، داینامیک رنج خوب، رنگ ها غلیظ، هایلات ها و سایه ها هم به خوبی کنترل می شوند، البته کمی نویز و نرمی تصویر هم دیده می شود. اما با توجه به قیمت گوشی عملکرد قابل قبولی دارد. راستی گلکسی M30s حالت عکاسی شب یا همون نایت مود هم دارد، اما به شخصه ترجیح می دهم در محیط های تاریک حالت شب دوربین اصلی را فعال نکنم، چون در این حالت عکس ها چند ثانیه طول می کشند تا ثبت شوند. کمی عکس های کراپ می شوند و کیفیت خوبی هم نداره، به طوری که جزییات به شدت کم و تصاویر به شدت نرم می باشند.
اما برخلاف دوربین اصلی، عملکرد در شب دوربین فوق عریض اصلا خوب نیست. کیفیت تصاویر گرفته شده به شدت پایین می آید، رنگ ها ضعیف، داینامیک رنج پایین و نویز هم بسیار زیاد است.
M30s چندین ویژگی دیگر هم در بخش تصویر برداری دارد که از جمله آن ها می توان به AR Emoji، فیلم برداری Super Slow-mo، حالت آهسته معمولی و حالت Super Steady که از دوربین فوق عریض استفاده میکند تا ویدیو های اکشنی ضبط کند که لرزش کمتری دارند. همه این ها در مقایسه با قابلیت هایی که سامسونگ در پرچمداران خود قرار میدهد، ویژگی هایی ابتدایی محسوب میشوند. نکته عجیب اینجاست که در تست های انجام شده، سرعت حالت Super Slow-mo و Slow motion عادی، یکسان است. در حالیکه میبایست سرعت فریم اولی چهار برابر دومی باشد!
دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 گلکسی M30s در کل کیفیت خوبی دارد، تصاویری ثبت شده دارای جزییات مناسب، داینامیک رنج خوب و اما شارپنس خوب نیست. در شب و محیط های کم نور، سلفی ها نوردهی بیش از حدی دارند، سطح جزئیات پایین می آید و به نویز تصویر افزوده میشود. حالت پرتره یا به قول سامسونگ Live Focus در دوربین سلفی هم وجود دارد و جداسازی پس زمینه از سوژه نیز اگر مشکلات تشخیص موی سر را در نظر نگیریم، عمدتا به خوبی انجام میگیرد. درست مثل دوربین پشتی، میتوان افکت های پس زمینه سلفی های پرتره را از اپلیکیشن Gallery تغییر داد.
در بخش فیلمبرداری، دوربین اصلی گلکسی M30s از حالت ضبط ویدیو در حالت رزولوشن 4k در نرخ 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند که کیفیت دارد، رنگ ها به خوبی پردازش می شوند و داینامیک رنج حد مناسبی دارد. اما در دوربین فوق عریض این طوری نیست! در این دوربین فیلمبرداری در رزولوشن 1080 با نرخ 30 فریم بر ثانیه انجام می شود که تصاویر ضبط شده اصلا شارپ نیستند و رنگ ها هم کمی مرده به نظر می آیند. اما خب از لرزش گیر خوبی برخوردار می باشد.
بررسی سخت افزار و عملکرد سامسونگ گلکسی M30s
یکی از بروزرسانی هایی که گلکسی M30s نسبت به M30 داشته است چیپست آن می باشد. سامسونگ برای گوشی از چیپست ساخت به نام Exynos 9611 (ده نانومتری) در کنار پردازنده مرکزی هشت هستهای (چهار هستهی 2.3 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هستهی 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53) و پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 استفاده کرده است.
چیپست این گوشی بسیار بهینه و عملکرد خیلی خوبی دارد و نسبت به نسخه قبلی که Exynos 7904 بود، خیلی قوی تر است، چرا که M30 اصلا گوشی قوی نسبت گلکسی M30s نیست. در بنچمارک ها ام 30 اس خیلی خوب عمل کرده و با گلکسی A50 برابری می کد، اما با این وجود گوشی های قدرتمندتری با همین مبلغ مانند ردمی نوت 8 پرو وجود دارند.
در جریان باشید که چیپست گلکسی M30s برای انجام بازی های سنگین مانند فورتنایت و پابجی ساخته نشده و برای اجرای آنها در کیفیت های گرافیکی بالا با لگ همراه خواهید شد. اما در اجرای بازی های سبک، برنامه های روزمره مانند شبکه های اجتماعی و وب گردی، این گوشی هیچ مشکلی ندارد و بدون هیچ لگ و افتی برای شما کار می کند.
شما می توانید گلکسی M30s سامسونگ را در دو نسخه با حافظه 64 گیگابایتی که دارای حافظه رم 4 گیگابایت و حافظه 128 گیگابایتی که دارای حافظه رم 6 گیگابایت است، انتخاب کنید. اگر این مقدار حافظه نیز برای شما کم بود، نگران نباشید، با استفاده کارت میکرو اس دی می توانید حافظه این گوشی را تا 1 ترابایت افزایش دهید.
بررسی نرم افزار، رابط کاربری و امنیت سامسونگ گلکسی M30s
سامسونگ گلکسی ام 30 اس از رابط کاربری اختصاصی سامسونگ به نام One UI سوار بر اندروید 9.0 (پای) بهره می برد. از قابلیت های کلیدی آن می توان به ژست های حرکتی سامسونگ است که فقط در حالت افقی عمل می کنند و به کمک همین ویژگی استفاده یک دستی با گلکسی M30s بسیار راحت است، چون اکثر کارها را تنها می توانید با انگشت شصت خود انجام دهید.
رابط کاربری One UI از قابلیت حالت دارک مود یا همان تم تاریک سراسری برخوردار می باشد و از آنجایی که کیفیت پنل نمایشگر M30s امولد است، در صورت فعال کردن این حالت مصرف باتری کاهش پیدا می کند. به طور کلی این رابط کاربری یکی بهترین ها در گوشی های اندرویدی می باشد که بسیار شیک و ساده برای استفاده آسان تر برای کاربران می باشد.
در بخش امنیت گلکسی M30s مانند نسل پیشین خود از حسگر اثر انگشت در قاب پشتی بهره می برد که متاسفانه سرعت و عملکرد آن ناخوشایند و در مقابل دیگر گوشی های هوشمند میان رده رقبا یک ضعف محسوب می شود، اما به هر حال بعد مدتی کار کردن با این گوشی می توانید به حسگر اثر انگشت آن عادت کنید.
علاوه بر حسگر انگشت در این گوشی، می توانید از قابلیت تشخیص چهره که وسیله دوربین سلفی صورت می گیرد نیز بهره ببرید، برخلاف حسگر اثر انگشت، سرعت و عملکرد گوشی در این بخش بسیار خوب و رضایت بخش می باشد و در محیط های کم نور نیز به راحتی چهره مورد نظر را شناسایی می کند.
بررسی باتری و شارژدهی سامسونگ گلکسی M30s
جذاب ترین بخش در گوشی گلکسی M30s سامسونگ بخش باتری و شارژدهی آن می باشد. در M30s ظرفیت و عمر باتری دقیقا همان چیزی است که انتظارش را داریم. یک باتری با ظرفیت بسیار بالای 6000 میلی آمپر ساعتی که مانند یک پاور بانک می باشد در گلکسی M30s قرار گرفته است. عمر شارژدهی این باتری بصورت متوسط می تواند یک تا بیش از دو روز دوام بیاورد و شمار را بدون شارژ مجدد همراهی کند. در تست های انجام شده ما به رکورد بسیار خوب 130 ساعت کار با این گوشی رسیدیم که نسبت به باقی گوشی های میان رده یک سر و گردن بالاتر می باشد.
اما متاسفانه سرعت شارژ شدن این باتری اصلا در حد طول عمر آن نیست. شارژر همراه 15 واتی داخل جعبه حدود نیم ساعت طول کشید تا شارژ گوشی را از صفر به 21 درصد برساند که برای شارژ کامل آن باید صبر زیادی داشته باشید. در کل عمر بالای باتری و سرعت شارژ شدن، ترکیب ناخوشایندی را به وجود می آورد.
جمع بندی بررسی سامسونگ گلکسی M30s
خب در این مقاله به بررسی سامسونگ گلکسی M30s پرداختیم. یک گوشی میان رده با دوربین خوب، عمر باتری بسیار بالا و همچنین نمایشگر عالی سوپر امولد که با توجه به قیمتی که دارد ارزش خرید بالاتری نسبت به گلکسی A50 دارد. البته باید گفت که هیچ گوشی بی نقص نیست، شارژ کردن این گوشی واقعا زمان بر بوده و سرعت حسگر اثر انگشت آن نیز پایین می باشد، اما از طرف دیگر دارای چیپست خیلی خوبی می باشد.
- ظرفیت و عمر باتری بالا
- کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی
- برخورداری از جک هدفون 3.5 میلی متری
- نمایشگر Super AMOLED خیره کننده
- عملکرد نچندان خوب حالت ناید مود یا شب دوربین
- مدت زمان زیاد برای شارژ شدن