فناوری

آیا اپلیکیشن روسی فیس اپ – FaceApp امن و قابل اعتماد است؟

این روزها به دلیل چالش اپلیکیشن FaceApp و معروف شدن آن، گمانه‌زنی هایی درباره نا امن بودن این اپلیکیشن صورت گرفته است!

اگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعالیت می کنید باید دیده باشید که این روزها بسیاری از کاربران اینستاگرامی در چالش پیر شدن چهره خود شرکت می کنند. چالشی که از طریق اپلیکیشن روسی فیس اپ – FaceApp انجام می شود و در نتیجه از دید بسیاری از کارشناسان از امنیت لازم برخوردار نیست. در ادامه با ماگرتا همراه باشید.

[su_note note_color=”#fff891″ text_color=”#000000″ radius=”7″]چالش فیس اپ که در شبکه‌های اجتماعی به ویژه در اینستاگرام توسط سلبریتی‌ها با هشتگ‌های #AgeChallenge و #FaceAppChallenge ترند شده است ، که یکبار دیگر توجهات زیادی را به این اپلیکیشن جلب کرده است.[/su_note]
آیا اپلیکیشن روسی فیس اپ - FaceApp امن و قابل اعتماد است؟

اپلیکیشن فیس اپ پیش از این هم محبوب بود. در سال ۲۰۱۷ این اپلیکیشن ۸۰ میلیون بار دانلود شد، اما موج چالش جدید، این اپلیکیشن را محبوب‌تر از هر زمان دیگری کرده است.

این اپلیکیشن از هوش مصنوعی استفاده می‌کند که کارکردی شبیه شبکه‌های عصبی زیستی دارد، گویی که یک انسان با تخیل خوب بتواند به صورت بی‌نقص چین و چروک در پیشانی و اطراف چشم و گونه و گردن ایجاد کند، رنگ پوست را تیتره‌تر کند و تغییرات سالخوردگی مربوط به پوست را در آن ایجاد کند و حتی وضعیت و رنگ موها را تغییر بدهد.

شرکتی که در پشت سر اپ فیس‌اپ قرار دارد Wireless Lab نام دارد.مقر این شرکت در سن پترزبورگ قرار دارد و توسط کارمند سابق شرکت یندکس Yandex (موتور جستجوی روسی) به نام یاروسلاو گونچاروف، تاسیس شده است.

علل محبوبیت اپلیکیشن فیس اپ – FaceApp

دلایل محبوبیت این اپلیکیشن را در ابتدای پست و قبل از پرداختن به نکته اصلی، در این موارد ذکر شده خلاصه می‌کنیم :

۱. همه ما در بیم از پیر شدن هستیم و می‌ترسیم که چقدر چهره‌مان دگرگون یا زشت شود. پس فیس‌اپ کنجکاوی ما را تحریک می‌کند.

۲. ما می‌خواهیم بدانیم که روند گریزناپذیر پیری همان طور که سلبریتی‌ها و زیبا‌رویان قدیمی را پیر کرده، چه بر سر سپلبریتی‌های خوش‌چهره جوان فعلی می‌آورد.

۳. با کمک این عکس‌های تولیدی فیس‌اپ ما با کمترین انرژی ، بیشترین میزان لایک و بازخورد را از دنبال‌کننده‌های خود در شبکه‌های اجتماعی می‌گیریم.

۴. همان طور که در بالا اشاره شد، فیس‌اپ تصاویر خیلی طبیعی و بی‌نقصی از روند سالخوردگی می‌سازد. البته همان طور که می‌دانید فیس‌اپ فیلترهای متنوعی دارد ولی فعلا استفاده از فیلتر پیرکننده آن مد شده است.

آیا اپلیکیشن روسی فیس اپ - FaceApp امن و قابل اعتماد است؟

آیا فیس اپ – FaceApp نا امن است؟

پژوهش های جدید نشان می دهد که FaceApp به نظر نا امن است و عکسهای کاربران را برای مدتی نامشخص روی سرورهای خود ذخیره می کند. اما اجازه دهید کمی منصف باشیم این روزها بسیاری از برنامه های گوشی های هوشمند رفتاری مشابه دارند.

به خصوص برنامه های ویرایش تصویر و ویدئو. برای استفاده از برنامه مذکور، کاربران وارد آلبوم خود می شوند و تصویر مورد نظر خود را برای دریافت فیلتر آپلود می کنند. این روشی غیر معمول نیست. با این حال تصاویر برای ادیت وارد سرورهای شرکت پشتیبان این اپلیکیشن می شوند؛ موضوعی که حتی بسیاری از کاربران از آن مطلع نیستند.

یکی از مسائل مهمی که در رابطه با این اپلیکیشن مطرح شده است این موضوع است که در این اپلیکیشن هیچ مسیر امنیتی برای بارگذاری عکس ها قرار نگرفته است و به راحتی می توان به عکس های آپلود شده در این اپلیکیشن دسترسی پیدا کرد و یکی دیگر از انتقادهای وارد شده به این اپلیکیشن این موضوع بوده است که هر کاربری از هر جایی می تواند چهره هر فرد دیگری را در این اپلیکیشن قرار دهد و تغییراتی در صورت به وجود بیاورد. به همین دلیل شاید فردی بتواند از این طریق در مسائل امنیتی اختلالاتی به وجود آورد.

از لحاظ نظری، FaceApp می تواند این عکس ها را بر روی سیستم خود ذخیره کندد، اما یاروسلاو گونچاروف، مدیر اجرایی سابق Yandex و مدیر عامل شرکتی روسی که این برنامه را ایجاد کرده است می گوید که عکس های آپلود شده در برنامه ادیت ابتدا در سرورهای شرکت ذخیره می شوند و بعد مدت کوتاهی حذف می شوند. اما این ادعا قابل پیگیری نیست و ما نمی دانیم که آیا FaceApp اطلاعات عکس را حذف می کند یا خیر.

آیا اپلیکیشن روسی فیس اپ - FaceApp امن و قابل اعتماد است؟

همچنین در چند روز گذشته، یک توییت منتشر شد که در آن یک توسعه‌دهنده هشدار داده که این اپلیکیشن می‌تواند بدون دریافت اجازه از کاربر، تمام عکس‌های موجود در گوشی را برای سرورهای خود ارسال کند. این فرد بعدا اعلام کرد که با انتشار این توییت می‌خواسته خطر دسترسی اپلیکیشن FaceApp به عکس‌های موجود در گوشی را اطلاع‌رسانی کند.

سپس یکی دیگر از محققان امنیت سایبری که در توییتر با نام کاربری Elliot Alderson حضور دارد، برای بررسی این اپلیکیشن، آن را دانلود کرده تا ببیند که چه اطلاعاتی را برای سرور خود ارسال می‌کند. طبق این بررسی، اپلیکیشن FaceApp تنها عکس‌هایی موردنظر کاربر را به سرور خود می‌فرستد.

این سرورها کجا هستند؟ برخلاف نظر عموم کاربران، این سرورها در روسیه قرار ندارند بلکه در آمریکا هستند. بر اساس این بررسی‌ها، این اپلیکیشن از دیتا سنترهای آمازون در آمریکا استفاده می‌کند. البته از آنجایی که مقر اصلی شرکت سازنده FaceApp در سن پترزبورگ قرار دارد، به احتمال زیاد آن‌ها به این اطلاعات دسترسی دارند.

بالاخره از اپلیکیشن فیس اپ – FaceApp استفاده کنیم یا نکنیم؟

اما حالا باید چه کار کرد؟ آیا می توان از این اپلیکیشن استفاده کرد و یا نباید از این اپلیکیشن محبوب و بامزه استفاده کنیم؟ این موضوع در زمینه های بسیار گسترده بررسی شده است، شاید روزانه هزاران عکس در سراسر جهان در این اپلیکیشن بارگذاری شود و بدون شک سو استفاده از تک تک این عکس ها موضوعی دور از ذهن است.

در کل به عنوان نتیجه گیری نمی توان اپلیکیشن فیس اپ را اپلیکیشنی کاملاً امن دانست ولی تا کنون نیز تخلفی از این اپلیکیشن و سازندگان آن سر نزده است.

در آخر نیز ، کاربرانی که نگران دسترسی این اپلیکیشن به عکس‌های موجود در گوشی خود هستند، بهتر است که به دسترسی‌های دیگر اپلیکیشن‌های گوشی خود نگاهی بیندازند؛ زیرا به احتمال زیاد بسیاری از آن‌ها از چنین دسترسی‌ای بهره می‌برند.

به همین خاطر اگر نگران این موضوع هستید، در بخش تنظیمات سیستم‌عامل گوشی، دسترسی اپلیکیشن‌ها را بررسی کنید و در صورت صلاح‌دید، این مجوز را برای آن‌ها لغو کنید یا اینکه اپلیکیشن‌های مذکور را پاک کنید.

نظر شما دوستان چیست؟ آیا این اپلیکیشن می تواند نا امن و یک برنامه جاسوسی باشد؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 1 =