فناوری
موضوعات داغ

گوگل آی او Google I/O 2019 ، واقعیت افزوده ها حرف اول را زدند

هرآنچه گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان ۲۰۱۹ خود معرفی کرد

گوگل آی/او  یک کنفرانس سالیانه که بر روی توسعه دهندگان متمرکز است و توسط گوگل در سان‌فرانسیسکوی کالیفرنیا برگزار می‌گردد. این کنفرانس دارای جلسات بسیار فنی است. این مراسم برای توسعه دهندگان و علاقه مندان به دنیای فناوری به جریان می‌افتد.در کنفرانس امسال هم گوگل به معرفی آخرین دستاوردهای خود پرداخت که در ماگرتا با مهمترین آنها آشنا می شویم.

قابلیت واقعیت افزوده
گوگل آی او – قابلیت واقعیت افزوده

گوگل تصمیم گرفته نقش واقعیت افزوده را در جستجوهایش پر رنگ تر کند. به همین دلیل قصد دارد در آینده برخی نتایج جستجو را به شکل سه بعدی به نمایش در آورَد. حالا به عنوان مثال در گوگل لنز اگر به دنبال یک کفش خاص می گردید، می توانید مدل سه بعدی آن را جستجو کرده و از زوایای مختلف بررسیش کنید.

ضمنا سرویس بینایی کامپیوتری گوگل لنز هم پیشرفته تر شده. گوگل دمویی از لنز به نمایش گذاشت که کاربر با گرفتن دوربین گوشی به سمت منوی یک رستوران، می توانست از غذاهایی که نسبت به بقیه محبوب تر هستند مطلع شود.

لنز حالا می تواند نوشته های روی دیوار خیابان و تابلوها را هم تشخیص دهد و به طور همزمان به شکل «متنی» و «صوتی» ترجمه کند. همچنین از این به بعد «پادکست‌ها» هم در نتایج جستجو قرار می گیرند

جستجو

گوگل لنز
گوگل آی او – گوگل لنز

در زمینهٔ کیفیت جستجو در سال‌های اخیر، موتور جستجوی گوگل به شکل قابل‌ توجهی گسترش داشته اما حالا گوگل می‌گوید که به‌زودی واقعیت افزوده و تصاویر کامپیوتری را نیز به آن اضافه خواهد کرد. به‌این‌ترتیب که می‌توانید جستجوهای خود را با استفاده از عینک‌های واقعیت افزوده به شکلی پویا مشاهده کنید. سرویس «گوگل لنز» نیز هوشمندتر خواهد شد و می‌تواند نوشته‌های انگلیسی که روی تصاویر دوربین گوشی می‌بینید را به‌صورت هم زمان ترجمه کرده یا به شما کمک کند تا میزان انعامی که باید در رستوران پرداخت کنید را محاسبه کنید. در ضمن ازاین‌پس پادکست‌ها نیز در جستجوی گوگل قابل‌مشاهده خواهند بود.

دستیار صوتی گوگل – Google Assistant

گوگل آی او اعلام کرد که با کاهش حجم دیتابیس مدل‌های صوتی به کمتر از نیم گیگابایت، اکنون می‌تواند «گوگل اسیستنت» (دستیار صوتی گوگل) را نه با کمک سرورهای خود، بلکه با کمک گوشی خود کاربر در اختیار او قرار دهد.

با این تغییر، گوگل اسیستنت به زودی بدون نیاز به اینترنت برای بررسی و اجرای درخواست‌های کاربر از جمله پخش موزیک یا اضافه کردن یک رویداد در تقویم و غیره، سریع‌تر و بهینه‌تر عمل می‌کند.

دستیار صوتی گوگل
گوگل آی او — دستیار صوتی گوگل

یکپارچه‌سازی این دستیار صوتی با اپلیکیشن مسیریاب Waze برای گزارش صوتی تصادفات و اتفاقات که کاربر شاهد آن‌ها است، از جمله امکانات تازه دستیار صوتی گوگل است. همچنین گوگل اسیستنت می‌تواند با دستور کاربر به حالت رانندگی تغییر وضعیت دهد و کاربر را طی مسیر راهنمایی کند یا دستوراتش را اجابت کند.

به‌علاوه گوگل در تلاش است تا با همکاری دیگر توسعه‌دهندگان سرویس‌های آنلاین امکان پیگیری سفارش‌های غذا از طریق گوگل اسیستنس را هم فراهم کند. این نسخه جدید اطلاعات بیشتری در مورد کاربران خود خواهد داشت و بنابراین می‌تواند پیشنهادهای دقیق‌تر و شخصی‌تری را در کارهای روزمره ارائه کند.

گوگل داپلکس – Google Duplex

سال گذشته معرفی قابلیت گوگل داپلکس جنجال فراوانی به پا کرد. این تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی و صدایی شبیه انسان با رستوران تماس می گرفت و برایتان میز رزرو می کرد؛ بدون اینکه طرف مقابل حتی لحظه ای به ربات بودن آن شک کند. همین موضوع جنجال هایی را به دنبال داشت و برخی نگران بودند که از قابلیت های هوش مصنوعی برای فریب انسان ها استفاده شود.

اکنون نسخه جدید داپلکس با قابلیت های بیشتر معرفی شده. داپلکس حالا می تواند برایتان خودرو کرایه کند یا رزرو بلیط سینما را انجام دهد. اما یکی از مهمترین موارد در نسخه جدید تغییر صدای آن است. دیگر خبری از صدای مشابه انسان نیست تا جنجال های نسخه قبلی به حداقل برسد.

می توانید از داپلکس بخواهید برای سفر بعدی شما از یک موسسه خاص خودرو کرایه کند. داپلکس هم به وبسایت شرکت رفته و پیش چشمانتان شروع به پر کردن فرم ها می کند. هر جایی هم که به سوالی مثل جایگاه صندلی برخورد با یک پیام از شما پاسخ می خواهد.

گوگل داپلکس
گوگل آی او – گوگل داپلکس

گوگل اما قصد اضافه کردن گوگل دوپلکس به وب را دارد تا هوش مصنوعی به کار رفته در آن برای کارهای بیشتری استفاده شود. برای مثال گوگل دوپلکس اعمالی مانند مراجعه به یک وب‌سایت برای کرایه یک ماشین و پر کردن فرم‌های مربوطه را انجام دهد یا با توجه به علاقه یا خواست کاربر، خودروی مورد نظر را هم انتخاب کند.

اندروید کیو

نسخه بعدی اندروید قرار است ویژگی‌های متعددی داشته باشد که ازجمله این ویژگی‌ها حالتی است موسوم به دارک مد یا وضعیت تاریک و پاسخ‌دهی هوشمند با کمک هوش مصنوعی که قرار است در شرایط مختلف کاربرد داشته باشد. درعین‌حال ویژگی Live Caption که پیش‌ازاین توضیح داده شد، امکان زیرنویس کردن تقریبا هر ویدیویی را به‌صورت هم‌زمان فراهم می‌کند.

قابلیت Live Caption اندروید Q

قابلیت Live Caption اندروید Q
گوگل آی او – قابلیت Live Caption اندروید Q

گوگل تا کنفرانس I/O 2019 منتظر ماند تا یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های اندروید Q را به دنیا معرفی کند: قابلیت Live Caption که می‌تواند آهنگ‌ها و ویدیوها را همزمان با پخش، با دقتی بالا برایتان زیرنویس کند.

زیرنویس‌های زنده اندروید به شکل یک لایه برجسته روی اپلیکیشنی که مشغول کار با آن هستید ظاهر می‌شوند، تفاوتی هم ندارد که چه اپلیکیشنی باشد: یوتیوب، اینستاگرام، اپلیکیشن‌های پخش پادکست، اسکایپ یا حتی پیام‌رسانی مثل Duo. حتی می‌توانید از این ویژگی کاربردی روی ویدیوها و صداهایی که خودتان ضبط کرده‌اید هم بهره ببرید.

در مراسم تأکید شد که هنگام زیرنویس شدن ویدیوها، هیچ گونه اطلاعاتی به سرورهای گوگل ارسال نمی‌شود و کاربران می‌توانند باکس زیرنویس را آزادانه در نمایشگر گوشی جابجا کنند.

ارسال بسته های امینتی برای اندروید کیو از طریق پلی استور

طی کنفرانس توسعه دهندگان I/O، گوگل از قابلیتی به نام Mainline در اندروید Q رونمایی کرده که غول تکنولوژی را قادر می سازد بسته های امنیتی مهم را از طریق پلی استور برای دستگاه ها ارسال کند. این پروژه ادامه دهنده راه Treble است که سال 2017 به عنوان بخشی از امکانات اندروید Oreo معرفی شده بود.

امنیت

گوگل قول داد که ازاین‌پس کاربران کنترل بیشتری روی چگونگی استفاده از اطلاعاتشان در فروشگاه‌های این شرکت داشته باشند. ویژگی جدید Incognito mode در گوگل مپ جلوی ردگیری مکان و جستجوهای شناسه کاربری افراد را خواهد گرفت. به‌علاوه فیلترهایی برای پاک کردن خودکار فعالیت‌های اینترنتی و داده‌های نرم‌افزارها از دیروز در دسترس قرار گرفت. ضمنا پاک‌سازی خودکار اطلاعات موقعیت افراد نیز در آینده نزدیک ممکن خواهد بود.

تلفن‌های پیکسل 3A و 3A XL

تلفن‌های پیکسل 3A و 3A XL
گوگل آی او – تلفن‌های پیکسل 3A و 3A XLتلفن‌های پیکسل 3A و 3A XL

مهم‌ترین و قابل‌توجه‌ترین چیزی که البته انتظار معرفی آن هم در این مراسم می‌رفت، تلفن‌های هوشمند جدید گوگل یعنی پیکسل 3A و پیکسل 3A XL بودند؛ دو تلفن میان‌رده جدیدی که گوگل برای حضور در بازار تلفن‌های هوشمند ارزان‌قیمت‌تر از مدل‌های 3 و 3XL سری پیکسل معرفی کرد.

این تلفن‌ها با پردازنده اسنپ‌دراگون ۶۷۰، حافظه ۶۴ گیگابایتی و ۴ گیگابایت رم عرضه خواهند شد. مدل 3A با نمایشگر ۵/۶ اینچی و با قیمت ۴۰۰ دلار و مدل 3A XL با نمایشگر ۶ اینچی و قیمت ۴۸۰ دلار از امروز در چند کشور قابل خرید است.

این دو گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمی‌کنند اما قابلیت شارژ سریع دارند و با کمک تکنولوژی یادگیری ماشین که در آن‌ها تعبیه شده با تشخیص رفتار کاربر و استفاده از اپلیکیشن‌ها در گوشی‌شان، می‌توانند با یک بار شاژر کامل، تا ۳۰ ساعت روشن بمانن

از نظر سخت‌افزاری هم نمونه 3a با قیمت 399 دلار ارزان‌ترین و ساده‌ترین و 3a XL باقیمت 479 دلار گران‌ترین و قوی‌ترین گونه شمرده می‌شود.

گوگل نست هاب مکس – Nest Hub Max

گوگل در این مراسم از گجت Nest Hub نیز رونمایی کرد. دستگاه نست هاب مکس که یک نمایشگر هوشمند 10 اینچی است، در واقع گوگل هوم مکس، دوربین نست، و گوگل هوم هاب در یک دستگاه در اختیار کاربر قرار می دهد. برخلاف گوگل هوم هاب که گوگل دوربینی روی آن قرار نداده بود، نست هاب مکس می تواند به عنوان یک دوربین امنیتی داخل خانه عمل کرده و تصاویر زنده را از داخل خانه به گوشی کاربر ارسال کند.

نست هاب مکس می تواند چهره کاربر را هنگام ورود به خانه تشخیص داده و یک صفحه خانگی شخصی سازی شده مثل اعلانات تقویم یا اسلایدشویی از عکس های شخصی را نمایش دهد.

همچنین کاربر می تواند از نست هاب مکس برای برقراری تماس های ویدیویی استفاده کند و دستگاه همچنین می تواند به عنوان یک پنل کنترلی برای سایر دستگاه های هوشمند داخل خانه مورد استفاده قرار بگیرد.

گوگل نست هاب مکس
گوگل آی او – گوگل نست هاب مکس

در این گجت برخلاف «گوگل هوم هاب» که پیش از این معرفی و عرضه شده بود، یک دوربین هم قرار داده شده که امکان تشخیص چهره را در خود دارد. به علاوه، دسترسی به دوربین‌های امنیتی خانه از راه دور با کمک این ابزار ساده‌تر خواهد شد.

امکان برقراری تماس ویدیویی و استفاده از نست‌ هاب به عنوان یک پنل برای کنترل سایر ابزارک‌های هوشمند خانه نیز از کاربری‌های دیگر این دستگاه است. این گجت در تابستان سال جاری با قیمت ۲۳۰ دلار عرضه خواهد شد.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =