ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل روم به دیوار ✳️ حکایت و اصطلاح انگلیسی

معنی و مفهوم روم به دیوار به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل روم به دیوار : یعنی شخصی که در جمعی نشسته است و با دیدن صحنه‌ای، یکدفعه صورت خود رو سمت دیوار می‌برد و می‌گوید روم به دیوار. این ضرب المثل برای شنیدن و یا گفتن کلمه‌ای که بیان آن سخت باشد به کار می‌رود.

برای آشنایی و مفهوم بیشتر در ادامه با داستان این حکایت با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل در پوست خود نمی گنجید

معنی ضرب المثل روم به دیوار

مفهوم ضرب المثل روم به دیوار

ضرب المثل روم به دیوار در واقع، در موارد بسیاری به کار گرفته می‌شود که برای روشن شدن مفهوم آن، مثال‌های مختلفی می‌توان زد.

1- شنیدم پسر فلانی با سن کمی که دارد، با چند تا پسر ولگرد، به فلان محله‌ای که اسمش بد در رفته، به خوش‌ گذرانی رفته است.(بیان اظهار شرم)

2-روم به دیوار باشه: بهتر از دیدن تو است (به شخصی می‌گویند که از دیدن او و کارهای او دلخوشی ندارند!)

3-روم به دیـوار! دیگه نبینم چنین کاری از تو سر بزنه، مادری خطاب به فرزندش که کار اشتباه و ناشایستی انجام داده است.

داستان یا تاریخچه

در زمان قدیم مخصوصاً بین زنان ضرب المثل روم به دیوار رواج زیادی داشته، مثلا اگر دختری تیپ ناجوری از نظر آن‌ها داشته، وقتی از کوچه رد می‌شده در گوش هم پچ پچ می‌کردند که روم به دیوار نگاه کنید چه لباسی پوشیده خجالت نمی‌کشد یا چه خانواده ای دارد که به او تذکر نمی‌دهند.

وقتی کسی طلا می‌خرید، به طلاهای دستانش نگاه می‌کردند و می‌گفتند روم به دیوار این طلاهای قشنگ را یه وقت کسی ندزدد. این اصطلاحات شاید ریشه خاصی نداشته باشند اما همین که چندین بار در موقعیتی مشابه به کار برده شده، کم کم بین همه‌ی مردم رواج پیدا کرده است. مثل همین اصطلاح که معمولا در هنگام شرم و حیا یا حتی شوخی به کار می‌رود.

گسترش و باز آفرینی

این ضرب المثل به منظور خجالت کشیدن یا شرمگین شدن از کار کسی، برای بررسی و فهمیدن بهتر است. در شرایطی که جمعی دور هم نشسته باشند و یک نفر از بین این افراد کلمه بدی و نابجایی در مورد بعضی از آن‌ها بگوید و به چند تن از اشخاصی که در آن جمع هستند، بی حرمتی کند. مثلا اماکن دارد یک نفر در بین آن‌ها فرد بزرگ‌تری باشد و اینگونه بگوید وای (روم به دیوار) این چه حرفی بود که زدی…

انشاء با موضوع ضرب المثل

مقدمه: این ضرب المثل تعریفی از کار اشتباه یک یا چند شخص است که ممکن است رفتار یا حرفی باعث شود واکنش شنونده به حرفتان این باشد و اینگونه در پاسخ به شما بگوید! (روم به دیوار)

بدنه: غالبا به کارگیری این ضرب المثل در اکثر موارد قابل استفاده است و در مواردی مانند شوکه شدن و شرمسار شدن از رفتار کسی به کار برده می‌شود.

نتیجه: اگر بخواهیم جلوه روانشناسی به این ضرب المثل بدهیم، اینکه دیگران در زندگی چه کاری می‌کنند و چه راهی را می‌روند به یکدیگر مربوط نیست و مسائل شخصی هرکسی به خودش مربوط است، اما از آن جا که مردم عقلشان به چشم‌شان است دیدگاه عموم را نمی‌شود تغییر داد و کاربرد این ضرب المثل بیشتر در بین افرادی است که اهل خاله زنک بازی باشند.

اصطلاح انگلیسی ضرب المثل

Excuse my french
ببخشید فرانسوی من

مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل پارسال دوست امسال آشنا
و
معنی ضرب المثل بالاتر از سیاهی رنگی نیست

به پایان ضرب المثل روم به دیوار رسیده‌ایم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + نوزده =