زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره احمد بهمنیار ⚜️+ فعالیت های فرهنگی و آثار

مقاله کامل درباره فعالیت‌های سیاسی و آثار احمد بهمنیار

تحقیق درباره زندگینامه احمد بهمنیار : احمد بهمنیار در ۹ بهمن سال ۱۲۶۲ در خانواده‌ای مذهبی در کرمان به دنیا آمد، او تحصیلات ابتدایی خود را نزد پدرش که مردی ادیب و فاضل بود به دست آورد.

پدر او در علوم عربی، ادب، ریاضی و نجوم مهارت فوق العاده ای داشت، برای مشاهده اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

تحقیق درباره احمد بهمنیار

زندگینامه احمد بهمنیار

احمد بهمنیار از سن ۱۶ سالگی شروع به تدریس کرد و پس از مرگ پدرش حوزه علمیه او را برعهده گرفت و با کمک برادرش آنجا را اداره کرد. در سال ۱۳۲۶ روش تدریس جدیدی را برگزید و در همان مدرسه پدر خود، مدرسه‌ای چهار کلاسه به نام تربیت تاسیس کرد که بعد ها به سعادت تغییر نام داد.

فعالیت‌های سیاسی احمد بهمنیار

احمد بهمنیار از پیشگامان جنبش مشروطیت است و در انتشار روزنامه کرمان همکاری می‌کرد او تا سن سی سالگی معمم بود و حجره‌ای در مدرسه داشت و در روزنامه کرمان مقاله می‌نوشت.

در سال ۱۳۲۹ بهمنیار روزنامه دهقان را تاسیس کرد، پس از شکست محمد علی شاه و فتح تهران دو حزب دمکرات عامیون و اعتدالیون تاسیس شد و کرمانی‌ها که سال‌ها زیر سلطه خونین قاجار بودند پرچم حزب دموکرات را بالا بردند.

بهمنیار در تقویت این حزب بسیار موثر بود سپس در سال ۱۳۳۴ احمد بهمنیار و تعدادی از زندانیان آلمانی از سوی اعضای این حزب به فارس فرستاده شدند و به مدت یک سال و دو ماه در زندان کریم خان شیراز در بند بودند او در همین مدت زبان ترکی عثمانی را آموخت و صرف و نحو را به زبان ترکی توست و اشعاری را به زبان فارسی ترجمه کرد و از یک فرد زرتشتی در زندان علوم نجوم را آموخت.

فعالیت‌های فرهنگی احمد بهمنیار

بهمنیار پس از آزادی از زندان در مشهد سکونت گزید و روزنامه فکر آزاد را منتشر کرد او در سال ۱۳۰۳ به تهران رفت و به صلاح دید خود روزنامه فکر آزاد را تعطیل کرد و به استخدام اداره معارف در آمد.

پس از تدریس در مدارس امیر کبیر، شرف، ثروت، دارالفنون و دارالمعلمین به عنوان استاد تاریخ ادبیات در دانشکده معقول و منقول به تدریس مشغول شد.

پس از اینکه قانون تاسیس دانشگاه تصویب شد، مدرسان دانشگاه برای کسب درجه استادی باید مدرک دکترا داشته باشند احمد بهمنیار با تالیف کتابی به عنوان صاحب بن عباد تلاش کرد تا میزان تحصیلاتش در حد دکترا شناخته شود تا بتواند استحقاق تدریس در دانشگاه و رتبه استادی را پیدا کند.

آثار ادبی احمد بهمنیار

احمد بهمنیار علاوه بر مقالات، رسالات آموزشی زیادی نیز نگاشته است او ۵۲ سال کار مداوم داشت در این بخش به برخی از آثار و تالیفات او اشاره خواهیم کرد:

  • تاریخ ادبیات عربی در سه جلد
  • شرح حال صاحب بن عباد
  • تصحیح تاریخ بیهق
  • تصحیح التوسل الی الترسل
  • مجمع الامثال فارس- داستان نامه بهمنیاری
  • تصحیح اسرار التوحید فی مقامات شیخ ابی سعید
  • تصحیح البنیه عن الحقایق الادویه
  • ترجمه زیدة التواریخ در تاریخ آل سلجوق

نمونه‌ای از اشعار احمد بهمنیار

گاومیشی ز تشنگی بی تاب
شد ز لب چشمه تا بنوشد آب
غوككی ز شتروی و بد اندام
كاندر آن چشمه جسته بود مقام
دید چون یال و بُرز آن حیوان
از حسد شد به خویشتن پنچان
خواست خود را چو گاومیش کند
یعنی از آن چه هست بیش کند
از بزرگان عصرش آمد یار
دم فرو بست و کرد خود را باد
باد کرد و فزود باد و دمش
تا به حدی که پاره شد شکمش
شکمش پاره گشت و بیش نشد
از حسد مرد و گاومیش نشد

مقالات پیشنهادی: تحقیق درباره میرزا کوچک خان
و
تحقیق در مورد بهاءالدین خرمشاهی
و
تحقیق درباره زندگینامه محتشم کاشانی

☑️ به پایان تحقیق درباره احمد بهمنیار رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این مقاله داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 3 =