جواب فعالیت های درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم
توضیح و حل فعالیت های درس 5 پنجم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم
جواب فعالیت های درس ۵ پنجم «بهداشت و ایمنی مواد غذایی » کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم کلیه رشته های نظری ، فنی حرفه ای و کاردانش را می توانید در ادامه این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، مشاهده نمایید.
همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس چهارم سلامت و بهداشت دوازدهم
جواب فعالیت های درس 5 سلامت و بهداشت دوازدهم
در ادامه شاهد پاسخ و حل فعالیت های صفحه ۴۰ ، ۴۳ و ۴۵ درس پنجم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم خواهید بود.
پاسخ فعالیت ۱ گفت و گوی کلاسی صفحه ۴۰ درس ۵ سلامت و بهداشت دوازدهم
🔴 در تصاویر زیر برخی از نمونههای رعایت و عدم رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، از مزرعه تا سفره، نشان داده شده است، چنانچه نمونههای دیگری در محل زندگی خود سراغ دارید، آنها را ذکر کنید.
پاسخ: ۱- حمل و نقل غیربهداشتی مواد غذایی
۲- عرضهٔ مواد غذایی در محلهای غیر بهداشتی
۳- عدم رعایت بهداشت فردی توسط کارکنان
۴- آبیاری مزارع با فاضلاب و استفاده از رنگ های غیر مجاز در تولید و فرآوری مواد غذایی
۵- استفاده از سموم کشاورزی غیر مجاز یا مجاز بیش از دوز مجاز پیشنهادی
۶- استفاده از نگهدارندهها در محصولات کنسروی که بعدها مشخص شد که سرطانزا می باشند.
🔴 برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و حفظ بهداشت و ایمنی آنها، چه راهکارها و تدابیری را پیشنهاد میکنید؟
پاسخ: ۱- سازماندهی مناسب حملونقل و استفاده از ماشینهای یخچالدار برای حمل مواد غذایی فاسدنشدنی
۲- کنترل محل فروش مواد غذایی توسط بازرسان بهداشت
۳- تمیز نگهداشتن محل نگهداری مواد غذایی
حل فعالیت ۲ انفرادی صفحه ۴۳ درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم
🔴 براساس مشاهدات خود، نمونههایی از فساد و خرابی مواد غذایی را ذکر کنید و برای جلوگیری از این پدیده راهحلهای خود را پیشنهاد دهید.
پاسخ: ۱- تخممرغ: تخم مرغ دارای منافذ ریز در پوستش است و اگر در جای خشک نگهداری شود آب آن تبخیر شده و فاسد و خراب می شود. برای جلوگیری از خراب شدن تخممرغها باید آنها را در جعبه کاغذی در جای خنک نگهداری کنید تا آب آن تبخیر نشود.
۲- پنیر: برای نگهداری پنیر به هوای تازه نیاز است و اگر برای مدت طولانی در بسته بندی پلاستیکی نگهداری شود، روی آن کپک می زند. برای جلوگیری از این اتفاق، پنیر را در کاغذ نازک و در یخچال (در پلاستیک در باز) نگهداری می کنند تا هوا بتواند به گردش درآید.
۳- مواد غذایی: غذای باقی مانده باید به سرعت خنک شود تا از تکثیر باکتریها در داخل غذا جلوگیری شود. برای این کار بقیه غذا را روی یک ظرف کم عمق قرار دهید تا سریع سرد شود.
جواب فعالیت ۳ گفت و گوی گروهی صفحه ۴۵ درس ۵ سلامت و بهداشت دوازدهم
🔴 مسمومیت غذایی یکی از بیماریهای شایع ناشی از خوردن غذای فاسد و آلوده است. سایر بیماریهای غذازاد شایع در محل زندگی خود را شناسایی کنید.
پاسخ: اسهال – تهوع – استفراغ – تب – دلدرد – سردرد
بیماری وبا (ویبریوکلرا)– کبد چرب – بیماری می نی ماتا و …….
🔴 با بررسی دلایل ابتلای افراد به بیماریهای غذازاد، برای پیشگیری از آنها راه حل پیشنهاد دهید.
پاسخ: ۱- از مواد تازه برای پخت و پز استفاده کنید.
۲- باقیمانده غذا را به درستی نگهداری کنید.
۳- تا حد امکان از خوردن غذاهای مانده خودداری کنید.
۴- در هنگام آشپزی نکات بهداشت فردی را رعایت کنید.
۵- قبل از خوردن غذا دستان خود را بشویید.
همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس سوم سلامت و بهداشت دوازدهم
توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته های نظری و فنی حرفه ای و کاردانش می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب سلامت و بهداشت دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های درس ۵ پنجم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.