جواب درس ۱۲ دوازدهم جامعه شناسی یازدهم انسانی
پاسخ و حل گفت و گو کنید ، با هم تکمیل کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید درس 12 دوازده کتاب جامعه شناسی 2 پایه یازدهم انسانی
جواب درس دوازدهم جامعه شناسی یازدهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات گفت و گو کنید ، با هم تکمیل کنید ، مفاهیم اساسی و خلاصه کنید صفحه ۱۰۰ ، ۱۰۲ و ۱۰۳ درس ۱۲ دوازدهم «بحرانهای معرفتی و معنوی» کتاب جامعه شناسی ۲ پایه یازدهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.
بعدی: جواب درس ۱۳ سیزدهم جامعه شناسی یازدهم انسانی
جواب سوال بخش بحران معنویت صفحه ۱۰۰ درس دوازدهم جامعه شناسی یازدهم
در فرهنگ غرب گرایش به دین و معنویت از سر گرفته شده است و حتی برای پاسخ دادن به نیاز فطری آدمی به معنویت، دینهای جدید و عرفانهای رنگارنگ همانند قارچ از زمین روییدهاند و عدهای از آنها پیروی میکنند. بحران معنویت چه زمانی و چرا در فرهنگ غرب پدید آمد؟ جامعهشناسان با چه نامهایی از این بحران یاد کردهاند؟ این بحران چه پیامدهایی داشته است؟
پاسخ: بحران معنویت در فرهنگ غرب به ویژه در قرن بیستم و پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمد. عواملی مانند تجدد، علمگرایی، مصرفگرایی و ناپایداری اجتماعی به تضعیف ارزشهای معنوی و دینی منجر شدند. جامعهشناسان این بحران را با نامهایی چون «خودکشی اجتماعی» و «بحران معنا» توصیف کردهاند.
پیامدهای این بحران شامل افزایش احساس بیمعنایی، افسردگی و گرایش به فرقهها و دینهای جدید است که به دنبال پاسخ به نیاز فطری انسان به معنویت میباشند. این وضعیت میتواند به تضعیف روابط اجتماعی و افزایش تنهایی و انزوای فردی منجر شود.
جواب گفت و گو کنید صفحه ۱۰۲ درس ۱۲ جامعه شناسی یازدهم
اجلاس هزاره ادیان در آستانه قرن بیست و یکم در نیویورک برگزار شد و در آن، اندیشمندانی از ادیان گوناگون جهان، گرد هم آمدند تا نقش دین را در استقرار صلح جهان بررسی کنند. به نظر شما چرا نشستهای مشابه این اجلاس طی قرن بیستم برگزار نشد؟ در این باره گفتوگو کنید.
پاسخ: در قرن بیستم بشریت به خصوص در قاره اروپا آمریکا دائم در گریز از دین و فاصله گرفتن از مبادی دینی بودند، اما علی رغم این گریزها، هم چنان ادیان الهی در میان بشر زنده است. بشر قرن بیستم در کنار تمام ترقی های علمی با دو جنگ جهانی و ۱۵ جنگ خانمان سوز منطقه ای رو به رو بود و همه به این خاطر فاصله گرفتن از اخلاق و معنویت بود. این اجلاس در پایان قرن ۲۰ و آغاز قرن ۲۱ این پیام را برای بشریت دارد که باید در کنار همه بشریت دارد که باید در کنار همه پیشرفتها، مجددا به دین، اخلاق و معنویت بازگشت تا تمامی بیماری های خود را با آن مداوا کند.
پاسخ دیگر: رویکرد دنیوی بعد از رنسانس، موجب ترویج این اندیشه بود که دین نمی تواند در زندگی انسانها نقشی داشته باشد و مشکلات آنها را حل نماید و به تدریج از قلمرو فرهنگ عمومی نیز بیرون خواهد رفت، اما در قرن بیستم نگاه معنوی به سطوح مختلف زندگی انسانها بازگشت و علت آن را می توان نیاز فطری انسان به حقایق معنوی دانست و اینکه تنها فرهنگ دینی می تواند علاوه بر نیازهای دنیوی انسان، نیازهای معنوی او را نیز پاسخ دهد و از پوچ گرایی و ناامیدی انسانها جلوگیری نماید. در نتیجه سازمان ملل در توجه مجدد به دین در برگزاری اجلاس هزار ادیان در آستانه قرن ۲۱، پیشقدم شد. از دلایل عدم برگزاری نشست های دینی طی قرن بیستم، می توان به ترس و نگرانی صاحبان قدرت و ثروت از به خطر افتادن منافع اقتصادی خود و نیز زیر سوال رفتن فرهنگ دنیوی و سکولار اشاره کرد.
پاسخ با هم تکمیل کنید صفحه ۱۰۲ درس دوازدهم جامعه شناسی یازدهم
بحرانهای عمیق فرهنگ غرب | پیامدها |
---|---|
بحران معرفتی | افول روشنگری مدرن و شکل گیری جریان های پست مدرن |
بحران معنویت | افول سکولاریسم (پسا سکولاریسم) |
حل مفاهیم اساسی صفحه ۱۰۳ درس ۱۲ جامعه شناسی یازدهم
پسا سکولاریسم، ….
پاسخ: اومانیسم، روشنگری، قرون وسطی، رنسانس، بحرانهای معرفتی و معنوی، فرهنگ مدرن، افول سکولاریسم، سکولاریسم، انسان دنیوی، نگاه معنوی، خرافهپرستی
جواب خلاصه کنید صفحه ۱۰۳ درس دوازدهم جامعه شناسی یازدهم
– افول سکولاریسم در غرب پیامدهای اجتماعی مختلفی داشته است.
پاسخ: – چالشهای جهانی ابتدا در سطح اقتصادی، سیاسی و نظامی رخ دادهاند و سپس در انتها به چالشهای معرفتی و معنوی اخلاقی منجر شدهاند.
– همهٔ چالشهای جهانی از لایههای عمیق فرهنگ غرب یعنی سکولاریسم، اومانیسم و روشنگری بر میخیزند. مانند بحران معرفتی – معنوی
– غرب در قرون وسطی کتاب مقدس و شهود آباء کلیسا را معتبرترین راه شناخت جهان میدانست و عقل و تجربه را نادیده میگرفت.
– غرب برای حل بحران معرفتی جدید، جایگاه وحی و شهود را نادیده گرفت و به شناخت عقلی و تجربی روی آورد.
– فرهنگ جامعه غربی در محدودهٔ زندگی خصوصی، همچنان دینی باقی ماند.
– در قرن ۲۰ محدودیتهای علمی دانش تجربی و وابستگی آن به معرفتهای غیر تجربی مشخص شد به همین دلیل بحران معرفتی جدید آغاز شد.
– موج بازگشت به نگاه معنوی که با عناوین «افول سکولاریسم» و «پسا سکولاریسم» شناخته شد نشانه بحران معنویت در فرهنگ غرب است.
– فرهنگ غرب به دلیل این که حقایق قدسی را انکار کرد نه تنها به آرمانهای انقلاب فرانسه بود نرسید بلکه دچار پوچگرایی، ناامیدی شد.
– در فرهنگ مدرن، سکولاریسم به صورت آشکار مطرح شد.
جواب آنچه از این درس آموختیم صفحه ۱۰۳ درس ۱۲ جامعه شناسی یازدهم
پاسخ: در درس دوازدهم جامعهشناسی، ما با چالشهای جهانی و بحرانهای مرتبط با فرهنگ غرب آشنا شدیم. این چالشها از درون فرهنگ غرب ناشی میشوند و شامل ابعاد اقتصادی، سیاسی، نظامی و معرفتی هستند. چالشهایی مانند فقر و غنا، همواره در حال حاضر هستند و با ظهور چالشهای جدید، ادامه مییابند.
بحران معرفتی: در فرهنگ غرب، رویکرد معرفتی از طریق عقل و تجربه به اوج خود رسید، اما محدودیتهای علمی این رویکرد باعث ظهور بحرانهای جدید در نیمهٔ دوم قرن بیستم شد. این امر منجر به تردید دربارهٔ مبانی علم تجربی و فلسفهٔ روشنگری شد و ظهور جریانهای پسامدرن را به دنبال داشت.
بحران معنویت: سکولاریسم و اومانیسم باعث کاهش گرایش به دین و معنویت شدند. با این حال، در قرن بیستم، تمایل به معنویت دوباره ظاهر شد و پدیدههایی چون «افول سکولاریسم» و «پساسکولاریسم» مطرح شدند. نیاز فطری انسان به معنویت و حقایق قدسی همچنان بر قوت خود باقی مانده است، هرچند که برخی از جستجوها به معنویتهای کاذب و خرافات منجر شدهاند.
این درس نشان میدهد که چالشها و بحرانهای فرهنگی نه تنها بر اساس ابعاد مادی بلکه از عمق هویت فرهنگی نیز ناشی میشوند و نیازمند توجه به هر دو جنبهٔ دنیوی و معنوی هستند.
قبلی: جواب درس ۱۱ یازدهم جامعه شناسی یازدهم انسانی
توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب جامعه شناسی یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات درس ۱۲ دوازدهم کتاب جامعه شناسی پایه یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💕