سبک زندگی

سوالات متن درس دهم دینی دهم انسانی با جواب

نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 10 دهم دین و زندگی پایه دهم رشته انسانی

سوالات متن درس دهم دینی دهم انسانی با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۱۰ دهم اعتماد بر او کتاب دین و زندگی ۱ دهم رشته ادبیات و علوم انسانی متوسطه دوم را قرار داده ایم. در ادامه با بخش دین و زندگی دهم انسانی ماگرتا همراه ما باشید.

سوالات درس قبلی: سوالات متن درس نهم دینی دهم انسانی

سوالات متن درس دهم دینی دهم انسانی با جواب
سوالات متن درس دهم دینی دهم انسانی با جواب

مطلب پیشنهادی: جواب درس دهم دین و زندگی دهم انسانی

نمونه سوال های امتحانی متن درس 10 دهم دین و زندگی دهم انسانی با جواب

۱) سرنوشت ابدی انسان‌ها براساس رفتار آنان در …….. تعیین می‌شود.

پاسخ: دنیا

۲) توکل را تعریف کنید.

پاسخ: توکل بر خدا به معنای اعتماد به خداوند است.

۳) توکل بر خدا به معنای اعتماد به خداوند است، یعنی چه؟

پاسخ: یعنی انجام وظیفۀ خود در هر کار و سپردن نتیجه و محصول آن به خداوند.

۴) انسان متوکل چگونه خود را تحت حمایت خداوند قرار می دهد؟

پاسخ: انسان متوکل خداوند را تکیه گاه مطمئن خود می‌یابد و در عین عمل به وظایف، امورش را به او واگذار می‌کند و خود را تحت حمایت خداوند قرار می‌دهد.

۵) پیام آیه «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ» را بنویسید.

پاسخ: کسی که در کارهایش بر خدا توکل کند به نتیجه می رسد.

۶) چرا انسان متوکل می‌داند که در صورت انجام وظیفه، هر نتیجه‌ای که به دست آید، به مصلحت اوست، گرچه خود به آن مصلحت آگاه نباشد؟

پاسخ: زیرا خداوند آینده‌ای را می‌بیند که ما نمی‌بینیم و به مصلحت‌هایی توجه دارد که ما درک نمی‌کنیم. گاهی چیزهایی را به نفع خود می‌پنداریم در حالی که به ضرر ماست یا اموری را به ضرر خود می‌دانیم در حالی که به نفع ماست.

۷) ترجمه و پیام های آیه «وَ عَسَی أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسَی أَنْ تُحِبُّوا شَیْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ (بقره، ۲۱۶)» را بنویسید.

پاسخ: ترجمه: و بسا چیزی را خوش نمی دارید و آن برای شما خوب است و بسا چیزی را دوست می دارید م آن برای شما بد است.

پیام‌ها: ۱- خداوند به مصلحت هایی که ما نمی دانیم، آگاه است.
۲- تشخیص انسان در نفع و ضررش خطاپذیر است.

۸) سخنان امام علی (ع) را درباره ارتباط خداوند با انسان های متوکل بنویسید.

پاسخ: «خداوندا تو با آنان که به تو بیشتر عشق می‌ورزند، بیش از دیگران انس می‌گیری و برای اصلاح کار آنان که بر تو توکل می‌کنند از خودشان آماده‌تری، اسرار ایشان را می‌دانی و بر اندیشه‌هایشان آگاهی».

«اگر تنهایی، آنان را به وحشت اندازد، یاد تو آنان را آرام سازد و اگر مصیبت‌ها بر آنان فرو بارد، به تو پناه آورند و روی به درگاه تو دارند، چون می‌دانند سررشتهٔ کارها به دست توست».

۹) چه زمانی خداوند آن چیزی را که حقیقتا به نفع ما است پیش خواهد آورد؟

پاسخ: توکل کردن فقط به معنای گفتن جملهٔ «خدایا، بر تو توکل می‌کنم» نیست. بلکه انسان باید در قلب خود بر خدا توکل کند و واقعاً او را تکیه گاه خود ببیند. اگر این گونه باشیم، خداوند کارهای ما را قلب خود بر خدا توکل کند و واقعاً به بهترین وجه چاره خواهد کرد و آن چیزی را که حقیقتاً به نفع ما است پیش خواهد آورد.

۱۰) شرایط توکل حقیقی را بنویسید؟

پاسخ: ۱- توکل کردن فقط به معنای گفتن جملهٔ «خدایا، بر تو توکل می‌کنم» نیست. بلکه انسان باید در قلب خود بر خدا توکل کند و واقعاً او را تکیه گاه خود ببیند. اگر این گونه باشیم، خداوند کارهای ما را قلب خود بر خدا توکل کند و واقعاً به بهترین وجه چاره خواهد کرد و آن چیزی را که حقیقتاً به نفع ما است پیش خواهد آورد.

۲- توکل در جایی درست است که انسان مسئولیت و وظیفهٔ خود را به خوبی انجام دهد، یعنی فکر و اندیشهٔ خود را به کار گیرد، با دیگران مشورت کند، بهترین راه ممکن را انتخاب نماید و با عزم و ارادهٔ محکم برای رسیدن به مقصود تلاش کند. در این صورت است که می‌توان بر خدا توکل کرد. زیرا توکل، جانشین تنبلی و ندانم کاری افراد نیست بلکه کمک کننده و امید دهنده به کسی است که اهل همت، تعقل و پشتکار است.

۱۱) در چه صورتی انسان می تواند بر خداوند توکل کند؟

پاسخ: توکل در جایی درست است که انسان مسئولیت و وظیفهٔ خود را به خوبی انجام دهد، یعنی فکر و اندیشهٔ خود را به کار گیرد، با دیگران مشورت کند، بهترین راه ممکن را انتخاب نماید و با عزم و ارادهٔ محکم برای رسیدن به مقصود تلاش کند. در این صورت است که می‌توان بر خدا توکل کرد. زیرا توکل، جانشین تنبلی و ندانم کاری افراد نیست بلکه کمک کننده و امید دهنده به کسی است که اهل همت، تعقل و پشتکار است.

۱۲) توکل کننده‌ای که اهل معرفت باشد، باید برای رسیدن به خواسته هایش چه کند؟

پاسخ: توکل کننده‌ای که اهل معرفت باشد، می‌داند که انسان باید در راستای راهیابی به نیازها و خواسته‌هایش، از ابزار و اسباب بهره جوید؛ زیرا این ابزار و اسباب، بنابر حکمت الهی قرار داده شده و بی‌توجهی به آنها، بی‌توجهی به حکمت و علم الهی است.

۱۳) چرا در دوره نوجوانی و جوانی نیاز شدیدتری به توکل و اعتماد بر خداوند حس می شود؟

پاسخ: نوجوانی و جوانی، دوران تصمیم‌های بزرگ و سرنوشت ساز است. هرچه عمر می‌گذرد و قوای انسان به سستی می‌گراید، توان انسان برای تصمیم‌های بزرگ نیز کاهش می‌یابد. جوان و نوجوان معمولاً شجاعت روحی بالایی دارد و دست و پای وجودش چندان به رشته‌های دنیایی بسته نشده است؛ مانند برخی بزرگسالان نیست که به ثروت یا مقام دل بسته باشد یا در حسادت نسبت به دیگری بسوزد یا در فکر تجملات زندگی باشد. او می‌تواند آرمان‌های بزرگ داشته باشد، آرمان‌هایی که از نوع پروازند، از نوع رفتن و صعود کردن، نه از نوع ماندن و در باتلاق زندگی دنیایی فرو رفتن. از این رو، در این دوره نیاز شدید‌تری به توکل و اعتماد بر خداوند حس می‌شود.

۱۴) چرا نوجوانی و جوانی، دوران تصمیم های بزرگ و سرنوشت ساز است؟

پاسخ: نوجوانی و جوانی، دوران تصمیم‌های بزرگ و سرنوشت ساز است. هرچه عمر می‌گذرد و قوای انسان به سستی می‌گراید، توان انسان برای تصمیم‌های بزرگ نیز کاهش می‌یابد. جوان و نوجوان معمولاً شجاعت روحی بالایی دارد و دست و پای وجودش چندان به رشته‌های دنیایی بسته نشده است؛ مانند برخی بزرگسالان نیست که به ثروت یا مقام دل بسته باشد یا در حسادت نسبت به دیگری بسوزد یا در فکر تجملات زندگی باشد.

۱۵) سرنوشت ابدی انسان‌ها بر اساس رفتار آنان در برزخ تعیین می شود.

پاسخ: این جمله غلط است.

۱۶) انسان متوکل می داند که در صورت انجام وظیفه، هر نتیجه ای که به دست آید، به مصلحت اوست.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۱۷) توکل کردن فقط به معنای گفتن جمله «خدایا، بر تو توکل می كنم» است.

پاسخ: این جمله غلط است.

۱۸) در دوره نوجوانی و جوانی نیاز شدیدتری به توکل و اعتماد بر خداوند حس می شود.

پاسخ: این جمله صحیح است.

۱۹) توګل در جایی درست است که انسان مسئولیت و وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد.

پاسخ: این جمله غلط است.

۲۰) سرنوشت ابدى انسان ها بر اساس رفتار آنان در ……….. تعیین می شود.

پاسخ: دنیا

۲۱) توكل بر خدا به معناى ……….. به خداوند است.

پاسخ: اعتماد

۲۲) توکل، جانشین تنبلی و ندانم کاری افراد نیست بلکه کمک کننده و امید دهنده به کسی است که اهل ……………… است.

پاسخ: همت، تعقل و پشتکار

۲۳) توکل کنندە ای که ………………. باشد، می داند که انسان باید در راستای راهیابی به نیازها و خواسته هایش از ابزار و اسباب بهره جوید.

پاسخ: اهل معرفت

۲۴) هرچە عمر می گذرد و قوای انسان به سستی می گراید، توان انسان برای …………. نیز کاهش می یابد.

پاسخ: تصمیم های بزرگ

۲۵) انسان متوکل خداوند را ………….. خود می یابد و در عین عمل به وظایف، امورش را به او واگذار می کند.

پاسخ: تکیه گاه مطمئن

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

سوالات درس بعدی: سوالات متن درس یازدهم دینی دهم انسانی

نمونه سوالات متن درس ۱۰ دهم کتاب دینی دهم انسانی متوسطه دوم با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 15 =