سبک زندگی

جواب فعالیت های درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم صفحه ۳ تا ۱۰

گام به گام پاسخ و حل فعالیت های صفحه 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 8 و 9 و 10 درس 1 اول کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم و یازدهم

جواب فعالیت های درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم ؛ در این نوشته از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب سوالات فعالیت گفت و گوی کلاسی صفحه ۳ ، فعالیت گروهی صفحه ۴ ، گفت و گوی کلاسی صفحه ۷ و ۸ ، تحلیل عکس و مکث و فعالیت در خانه صفحه ۹ و ۱۰ درس ۱ اول مسابقه رسانه ها با زمان کتاب تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم و یازدهم متوسطه دوم کلیه رشته ها آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.

بعدی: جواب فعالیت های درس دوم تفکر و سواد رسانه ای دهم

جواب فعالیت های درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه ۳ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

🟩 از عکس صفحه قبل، چه نکاتی در مورد آن زمان دریافت می کنید؟

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه ۳ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ: مربوط به مجوز یک دستگاه رادیویی برای کارخانه است که نشان دهنده کمبود اینگونه وسایل در آن زمان است.

🟩 تفریح و سبک زندگی یک نوجوان هم ‌سن و سال شما در آن زمان، چه تفاوت هایی با شرایط کنونی دارد؟

پاسخ: از آنجایی که بسیاری از لوازم ارتباطی و رسانه ای امروزی مانند تلفن هوشمند و تلویزیون در آن زمان وجود نداشته است. بیشتر تفریحات به بازی های بومی محلی برمی گردد و قطعا به دور از سبک زندگی ماشینی است.

🟩 رادیو از جمله رسانه های نو و محبوب آن روزگار، بوده است. پس از دیدن فیلم «رسانه چیست؟» بگویید امروزه شما کدام رسانه ها را بیشتر دوست دارید و از آن استفاده می کنید؟

پاسخ: رسانه های امروزی بسیار متنوع است و معمولا تلویزیون از پرطرفدار ترین آنها است. من بیشتر دوست دارم از تلویزیون و رسانه های مجازی استفاده کنم.

🟩 فکر می کنید، بیست سال دیگر، افراد همسن شما، درباره زندگی امروز شما، چه چیزهایی خواهند گفت؟ هشتاد سال دیگر چطور؟

پاسخ: سرعت پیشرفت تکنولوژی از گذشته بسیار بیشتر شده است و پیش بینی آینده دور سخت است. با این حال می توان گفت که در آینده نزدیک تلفن های هوشمند به رسانه اصلی بین مردم تبدیل شوند.

🟩 در مورد تصویر زیر باهم گفت‌وگو کنید.

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه ۳ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ: هر چه تکنولوژی بیشتر می شود، دستیابی ما به اطلاعات بیشتر شده و جوامع بیشتر در هم آمیخته می شوند و فرهنگ ها به سرعت دستخوش تغییرات می شوند. پیشرفت تکنولوژی باعث ایجاد فضای متصل بین تک تک اعضای جامعه می شود و این خود باعث زود تغییر کردن نسل های جدید جوامع می شود.

جواب فعالیت گروهی صفحه 4 درس 1 تفکر و سواد رسانه ای دهم

به نظر شما با توجه به اوضاع کنونی فناوری، آینده دنیا چگونه خواهد بود؟ پیشرفته ترین رسانه‌ای که بشر در آینده خواهد ساخت چه می تواند باشد؟ یک نمونه از تغییرات در پایین صفحه ارائه شده است. شما نیز پیش بینی های خود را بنویسید.

پاسخ: کوچکتر، سریعتر و ارزان تر خواهد بود. در آینده می توان امیدوار بود که کلیه وسایل امروزی خود را کاربردی تر ببینیم. مثلا کامپیوترهای سریعتر و کوچکتر، اتوموبیل های خودران و …

پاسخ دیگر: با توجه به اوضاع کنونی، فناوری‌های آینده بسیار پیشرفته خواهند شد؛ به گونه‌ای ‌که بشر فکر آن را هم نمیتواند بکند و زندگی آنقدر با فناوری آمیخته می‌شود که از هم جدایی ناپذیرند. در آینده‌ای نه چندان دور، از صبح که بیدار می‌شویم تا شب که می‌خوابیم، مدام با فناوری‌های پیشرفته سروکار داریم.تکنولوژی روز‌به‌روز پیشرفت می‌کند و آینده آن‌را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.وابستگی انسان به آن خیلی زیاد می‌شود به‌طوری که اگر روزی رسانه‌ها از ما جدا شود،زندگی ما انسان ها مختل می‌شود.

جواب گفت و گوی کلاسی صفحه ۷ درس ۱ تفکر و سواد رسانه ای دهم

فیلم «آینده تلفن همراه» و بخشی از فیلم «یک روز شیشه ای» را، که از برنامه فناورانه سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است، ببینید و پاسخ آنها را با پاسخ های خودتان مقایسه کنید.

🟩 نقش و جایگاه شما در این آینده چیست؟

پاسخ: قطعا جوانان و نوجوانان امروز آینده را خواهند ساخت. بنابراین ما خودمان هستیم که هر کدام می توانیم به نحوی بسته به رشته تحصیلی و توانمندی هایمان در ساخت این آینده سهیم باشیم.

🟩 آیا همه این پیشرفت های فناورانه و دنیای رسانه ای می تواند جایگزین «ارتباطات رودررو» شود؟ چه می تواند جایگزین «ارتباطات رودررو» شود؟ چه ویژگی هایی در «ارتباطات انسانی» هست که در «ارتباطات رسانه ای» نیست؟

پاسخ: خیر، در ارتباطات رو در رو از همه حواس انسان استفاده می شود و توانایی های اجتماعی فرد نیز بیش از پیش تقویت می شود، اما در روش های دیگر از تعداد محدودی از حواس استفاده شده. همچنین فضای مجازی نمی تواند محل چندان مناسبی برای بهبود روابط اجتماعی باشد.

🟩 در آینده ای که ویژگی های آن توصیف شد، جایگاه انسان نسبت به فناوری و اشیا چیست و کدام یک از آنها دیگری را به خدمت خواهند گرفت؟ آیا جایگاه و سطح تفکر در انسان افزایش پیدا خواهد کرد؟ چرا؟

پاسخ: گاها شاهد برخی فیلم های علمی تخیلی هستیم که آینده را در تسخیر هوش مصنوعی متصور هستند. اما اگر هدف اصلی این فناوری ها را بهتر متوجه باشیم، می بینیم که آنها برای کمک به زندگی و تقکر بهتر ما ساخته شده اند و در راستای پیشرفت ما بکار گرفته خواهند شد.

🟩 شیخ بهایی، محمد بن زکریای رازی و بسیاری از بزرگان دیگر، یافته های خود را زمانی ارائه کردند که تعداد بسیار محدودی از فناوری ها و رسانه ها وجود داشت. آیا می توان ادعا کرد که سطح دانش و تفکر این افراد نسبت به آیندگان کمتر بوده است؟ چرا؟

پاسخ: وجود فناری های بیشتر به معنای تفکر بیشتر نیست و اینگونه افراد با آزمایش و خطاهای فراوان و سختی های زیاد به موفقیت رسیدند. شاید اگر امروز حضور داشتند با کمک فناوری های نو زودتر به اهداف خود می رسیدند.

جواب گفت و گوی کلاسی صفحه ۸ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

رسانه ها انواع متنوعی دارند. در جدول زیر، برخی خصوصیات رسانه ها با هم مقایسه شده است. شما چه نکاتی می توانید به آن اضافه کنید؟ یادتان باشد که سواد رسانه ای می خواهد از یک مصرف کننده منفعل، ساده و خام، یک مخاطب فعال، خالق، هوشمند، جستوجوگر و گزینش گر بسازد که هم تولید مناسب و هم مصرف متناسب داشته باشد.

ویژگی هارسانه های چاپیرادیوتلویزیونرسانه های اجتماعی
انتقال متن
انتقال تصویر ثابت
انتقال صدا
انتقال تصاویر متحرک
تعاملی بودن
انتقال بو

تحلیل و جواب عکس و مکث صفحه ۹ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

تحلیل و جواب عکس و مکث صفحه ۹ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

تحلیل و بررسی تصویر عکس و مکث صفحه 9 تفکر و سواد رسانه ای : در این تصویر در دو زمان متفاوت بازی های کودکان را باهم مقایسه کردهاست. شما چه بازی هایی می کردید الان چه بچه چه بازی هایی می کنند. درگذشته بازی ها فیزیکی و چهره به چهره بود، اما اکنون بازی و سرگرمی با موبایل و اینترنت باعث کم تحرکی شده و افراد در فضای مجازی باهم مسابقه می گذارند. در گذشته افراد فعال بوده و امروزه منفعل شده اند. در گذشته افراد با هم بازی می کردند و شاد بودند ولی بچه های امروز سرشان در گوشی است و گوشه نشین هستند.

جواب فعالیت در خانه صفحه ۹ و ۱۰ درس اول تفکر و سواد رسانه ای دهم

دنیای آینده رسانه‌ای، چه مزایا و معایبی خواهد داشت؟ برای پیش بینی پاسخ این پرسش، می توانید از جدول مزایا و معایب آموزش مجازی کمک بگیرید.

مزایا و معایب آموزش مجازی

مزایامعایب
هزینه های آموزش کاهش می یابد.
آموزش همگانی می شود.
محدودیت های زمانی و مکانی کاهش می یابد.
هزینه های انرژی و کاغذ کاهش می یابد.
ارتباطات اجتماعی ــ انسانی کم می شود.
دسترسی به اینترنت و فناوری مشکلاتی دارد.
دشواری زبانی و فرهنگی وجود دارد.
امکان ارتباط چهره به چهره با معلم کاهش می یابد.

مزایا و معایب دنیای رسانه ای آینده

مزایامعایب
انتقال اطلاعات بیشتر در زمان کمتر انجام می شود.

دسترسی به نقاط دور راحت تر خواهد بود.

پیشبرد کلیه امور بدون خروج از خانه ممکن می باشد
هزینه دستگاه های رسانه ای جدید زیاد است.

درگیری با حجم زیاد اطلاعات باعث سردرگرمی می شود.

کم تحرکی و اعتیاد به وسایل ارتباطی خطرناک است.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس سوم تفکر و سواد رسانه ای

توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه دهم متوسطه دوم می توانید برای دسترسی بهتر و سریعتر به جواب های درس تفکر و سواد رسانه ای ، در انتهای جواب صفحه یا فعالیت مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب فعالیت های درس 1 اول مسابقه رسانه ها با زمان کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲۸ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 8 =