مهران مدیری در 1346 از والدین اراکی درمیدان بروجردی در سر آسیاب دولاب منطقه ای در جنوب تهران به دنیا آمد. او سه برادر بزرگتر از خودش و دو فرزند به نام های فرهاد و شهرزاد دارد. او کارگردان، بازیگر، مجری و خوانندهٔ ایرانی است. مهران مدیری دیپلمه است و دانشگاه را نیمه کاره رها کرده است.
همچنین بخوانید : سریال هیولا مدیری ، همکاری دوباره با قاسم خانی + دانلود مستقیم
پیشنهاد نویسنده
دوران کودکی و تحصیلات مهران مدیری
پدر و مادرش اراکی هستند و بسیار مومن و مذهبی، مادرش چندین سال است که قرآن درس میدهد.پدرش کارمند وزارت نیرو است و مهران آخرین فرزند یک خانواده شش نفره است، او سه برادر بزرگتر از خود دارد.بزرگ ترین برادرش از پیانیستهای قابل است و برادر دومش(حمید) نقاش و گرافیست است و هر دو در سوئد زندگی میکنند.
کمتر کسی می داند که مهران مدیری سید اولاد پیغمبر(ص) است!خودش میگوید کودکیام برایم از پنج سالگی قابل یادآوریست، پیش از آن را به یاد ندارم، آن چیزهایی که در ذهنم به صورت یک لکه مانده، یک خانه دو طبقه کوچک و معمولی، طبقه پایین زندگی میکردیم و طبقه بالا اتاق پذیرایی بود، مهمترین وسیله در آن اتاق، یک پیانو بود، تعداد زیادی موسیقیکلاسیک و مقدار زیادی کتاب. از پنج سالگی با موسیقی آشنا شد و از 12 سالگی تنها به موسیقی کلاسیک گوش می داد، او یکی از کامل ترین آرشیوهای موسیقی کلاسیک را دارد.
او كه در خانواده اي هنردوست به دنيا آمده بود فعاليتهاي هنري خود را از نخستين سالهاي نوجواني شروع كرد و تا قبل از ورود به رشته تئاتر در دانشگاه،در چندين اثر نمايشي به عنوان بازيگر شركت نمود.
تحصيلات آكادميك او در رشته «تئاتر» ،به دليل حضور او در جبهه هاي جنگ، ناتمام ماند اما عشق او به هنرهاي نمايشي ،بار ديگر او را به عرصه نمايش در تئاتر و راديو كشانيد. او تا سال 1372 با نمايشهاي زيادي چون: شوخي، تلگراف، آرسنال، پانسيون، سيمرغ، هملت، كيسه بوكس و … روي صحنه رفت. و در اين دوران با بسياري از بزرگان تئاتر كشور چون «قطب الدين صادقي» و «ميكائيل شهرستاني» همكار شد.
زندگی شخصی مهران مدیری
مهران مدیری متاهل بوده و صاحب یک پسر به نام فرهاد و یک دختر به نام شهرزاد است، همسرش نیز خانه دار می باشد.
مهران مدیری با وجود تمام تلاش هایش برای رسیدن به جایگاهی که امروز دارد اعتقاد دارد که بیش از اندازه برای کار، زمان صرف کرده است. اما به نظر می رسد که هنوز هم باید زمان زیادی برای نمایش کمدی امروزی ایران صرف کند. چرا که او سبک نویی را در کمدی نمایشی ایران رونق داد که این سبک تا امروز ابداع گری قدرتمند چون او به خود ندیده است
شروع فعالیت مهران مدیری
آغاز بازی و کارگردانی مجموعههای طنز
پرواز ۵۷
پرواز ۵۷ مجموعه طنز تلویزیونی بود که در دهه فجر سال ۱۳۷۲ از شبکه یک پخش شد. این نخستین کار کارگردانی مدیری در یک سریال طنز تلویزیونی بود.
پرواز ۵۷ را میتوان دومین نقطهٔ عطف مجموعههای طنز تلویزیونی پس از پیروزی انقلاب دانست. بازیگرانی مانند نصرالله رادش با بازی در این سریال وارد عرصه تلویزیون و طنز ایران شدند.
ساعت خوش
پس از ساخت و پخش مجموعه پرواز ۵۷، مهران مدیری ساخت سریالی دیگر را به نام ساعت خوش، با بازیگرانی نه چندان مطرح آغاز کرد که در سالهای ۱۳۷۲ و ۷۳ به صورت هفتهای یکبار از شبکه دو پخش میشد. این مجموعه شامل قطعات طنز کوتاه بود و نکته خاص آن متفاوت بودن آن با نوع طنزی بود که در آن زمان در صدا و سیما رایج بود و بسیار تکراری و یکنواخت شده بود. نوع نگاه مهران مدیری به طنز سبب مشکلاتی با برخی روزنامههای محافظهکار مانند کیهان شد. به هر رویه این مجموعه آغازگر حرکت جدید و معرفی بازیگران جدیدی در عرصه طنز شد.
تبدیل شدن بازیگران جوان ساعت خوش به ستارههای تلویزیون، چندان در آن برهه زمانی خوشایند مدیران تلویزیون نبود. ساعت خوش در اوج، یکمرتبه به پایان رسید. این تصمیم اتفاقی برای خود بازیگران هم عجیب بود.[۱۲]
رفتن از تلویزیون و ورود به شبکه نمایش خانگی
پس از پخش سریال مرد هزارچهره در سال ۱۳۸۸، تصمیم مهران مدیری بر ساخت و پخش سریال جدیدی به نام قهوه تلخ برای صدا و سیما بود اما به دلایل نامعلوم با موافقت مسئولان صدا و سیما همراه نشد، از دلایل عدم موافقت به مسائل مالی، محتوا و داستان سریال اشاره شدهاست . سرانجام در شهریور ۱۳۸۹ این مجموعه در شبکه نمایش خانگی توزیع شد. این سریال به موفقترین سریال شبکه نمایش خانگی تبدیل شد و به عنوان پرفروشترین سریال شبکه نمایش خانگی لقب گرفت. آغاز داستان این سریال در مورد نیما زند کریمی، استاد دانشگاه در رشته تاریخ، شخصی که در زندگی خود با مشکلات مالی مواجه شدهاست، میباشد.
وی پس از مدتی به این نتیجه میرسد که در ایران به تحصیلات مرتبط به تاریخ اهمیتی داده نمیشود و تصمیم میگیرد بهطور کلی تاریخ را کنار بگذارد و سعی میکند همهٔ کتابهایی که در این زمینه دارد را به کتابخانه اهدا کند. در همین حین با دختری آشنا میشود که به تاریخ علاقهمند است و به پیشنهاد آن دختر به کاخی میرود، در آنجا قهوهای مینوشد که او را به گذشته میبرد.
بمب خنده
در نیمه دی ماه ۱۳۸۹ فیلمی از مهران مدیری در حال تقلید برنامههای ماهوارهای در فضای وب، و همچنین بهصورت لوح فشرده منتشر شد که به سرعت به یکی از پربازدیدترین لینکها در محیط وب فارسی و شبکههای اجتماعی تبدیل شد، اما کسی نمیدانست متعلق به کدامیک از آثار مدیری است.
ویلای من
در سال ۱۳۹۱ مهران مدیری ساخت مجموعهای جدید را برای پخش در شبکه نمایش خانگی با نام ویلای من شروع کرد. تیم بازیگران و سازندگان این مجموعه اشتراک زیادی با قهوه تلخ داشت. تولید این مجموعه با سرمایهگذاری مؤسسه فرهنگی «گلرنگ رسانه» از ۲۰ آبان ماه در منطقهازگل کلید خورد.
داستان ویلای من دربارهٔ پیرمردی متمول و بیمار است که تا به حال ازدواج نکرده و هیچ فرزندی ندارد. وکیل درستکار او برای انجام روال قانونی انحصار وراثت با انتشار آگهی در روزنامه از کسانی که او را میشناسند میخواهد خود را معرفی کنند. همانند قهوهٔ تلخ، ویلای منهم از طریق شبکه نمایش خانگی پخش شد و به تعدادی از خریداران نسخهٔ اصلی این مجموعه، به قید قرعه جوایزی، از جمله سه ویلا در شمال ایران، اهدا شد. این مجموعه در جذب مخاطبان نتوانست به موفقیت قهوه تلخ دست پیدا کند.
ممنوع تصویر شدن !
پس از پخش تیزرهای انیمیشن تهران ۱۵۰۰ در سال ۱۳۹۲ با وجود آن که مهران مدیری در نقش یک بازی کرده بود، معلوم شد که هیچ اشارهای به وی نشدهاست. تهیهکننده این مجموعه در واکنش به این موضوع عنوان کرد، به دستور بازرگانی صدا و سیما، نشان دادن تصویر مهران مدیری و حتی پخش صدای او و اشاره به نامش ممنوع است.
شوخی کردم…!
در دی ماه سال ۱۳۹۲ مهران مدیری ساخت مجموعه جدیدش را با نام شوخی کردم…! آغاز کرد. این سریال برخلاف سریالهای قبلی از داستان آیتمی سرچشمه میگرفت و هر قسمت موضوع خاصی داشت و به یکی از معضلات جامعه چنگ میزد. این سریال با طیف وسیعی از بازیگران طنز همراه بود (۶۷ بازیگر). در حالی مهران مدیری در این سریال مجریگری کرد که از آخرین تجربه او در این زمینه در مجموعه طنز ۸۰، دوازده سال گذشته بود.
مهران مدیری در سال ۱۳۸۷ در برنامه مثلث شیشهای زمانی که مجری برنامه، رضا رشیدپور، از وی پرسید که دوست دارد چه کاری بسازد که تا حالا نساخته در پاسخ گفت دوست دارم در آینده کاری بسازم که هم طنز باشد و هم معضلات جامعه را بیان کند حالا به نظر میرسد شوخی کردم همان کاری باشد که مدیری در سال ۸۷ حرفش را میزد.
بازگشت به تلویزیون
در آخرین لحظات سال ۹۲ در شبکه ۳سیما در برنامه ۳ ستاره که مهران مدیری نامزد دریافت بهترین بازیگر نقش اول مرد در سریالهای برره و مرد هزار چهره شده بود در این برنامه حاضر شد و بعد از ۶ سال دوری از تلویزیون دوباره به جعبه جادویی برگشت و دو جایزه دریافت کرد. مهران مدیری در این برنامه گفت در اوایل سال ۹۳ به تلویزیون برمیگردد به سه دلیل:
- من فرزند تلویزیون هستم و عمدهٔ زندگیم و همچنین مهمترین آثارم رو در تلویزیون انجام دادم و هیچوقت نمیشه از تلویزیون رفت و برنگشت.
- شبکه نمایش خانگی قابل مقایسه با تلویزیون نیست برای اینکه من یک مخاطب ۷۰ میلیونی رو عوض کردم با یک مخاطب ۳ میلیونی که این منو آزار داده تو این سالها.
- برای این که احساس میکنم مردم به شدت نیاز دارن به حال خوب، خنده، و به لحظات شاد و این تنها کاریه که از دست من بر میآد و فکر میکنم وقتشه برگردم و این وظیفه رو انجام بدم.
در حاشیه
مجموعه تلویزیونی در حاشیه با نام سابق «اتاق عمل» ساخت آن به کارگردانی و بازیگری، طراحی صحنه و لباس مهران مدیری از مهر ۱۳۹۳ آغاز شد. از ابتدا با حاشیههایی (مخالفت گسترده از سوی نهادهای حامی پزشکان) در ساخت همراه بود و مدتی هم ضبط و تصویربرداری آن متوقف شد که بدنبال این حاشیهها با تغییراتی در متن فیلمنامه از شش فروردین ۹۴ شروع شدهاست.این مجموعه تلویزیونی چهارمین سریال مهران مدیری در دههٔ ۱۳۹۰ و اولین سریال او پس از بازگشت به تلویزیون است.
عطسه
سال ۱۳۹۴ مهران مدیری خبر از سریالی با نام عطسه داد.گفته میشد سریال «عطسه» شامل آیتمهای مختلف طنز میباشد که دارای موضوعات اجتماعی است و دارای ۱۰ قسمت میباشد که در بازهٔ زمانیِ مشخص (۲ هفته یکبار) از هفتهٔ اول تیرماه ۹۴، وارد شبکه نمایش خانگی شد.
دورهمی
مجموعه دورهمی در نوروز ۱۳۹۵ شروع به کار کرد. این مجموعه به سرعت توانست مخاطبان را به خود جذب کند تا جایی که بسیاری از کارشناسان پیشبینی کردند به زودی جای خندوانه رامبد جوان را خواهد گرفت.
۱۸ آذر ۱۳۹۵ مهران مدیری در برنامه دورهمی با استفاده از اصطلاحات «جوگیر» و «مظلوم» دربارهٔ مردانی که حق طلاق را به همسر خود میدهند باعث ایجاد واکنشها و انتقادات متعددی در خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی شد.
مجید سمیعی نیز از مهمانهای پیشین این برنامه بود که واکنشهای متفاوتی را در شبکههای اجتماعی و خبرگزاریها به همراه داشت.
قسمتهای دوم و سوم برنامه دورهمی در اکثر نظر سنجیهای انجام شده در صداوسیما از برنامههای پرمخاطبی چون نود و خندوانه بالاتر قرارگرفت و در دورههای پیاپی مهران مدیری به عنوان برترین مجری، بالاتر از عادل فردوسی پور و رامبد جوان و برنامه دورهمی به عنوان برترین برنامه در جلب رضایت مخاطب، بالاتر از نود و خندوانه قرار گرفتند.
موسیقی مهران مدیری
مهران مدیری در کنار تمام علاقه ای که به هنرهای نمایشی کارگردانی داشته است و علیرغم تمام تلاشش جهت رسیدن به جایگاهی والا در این عرصه، به عالم موسیقی نیز همیشه توجه داشته است.
مهران مدیری اولین آلبوم موسیقی خود را در سال 1379 با ملودی های ظریف و هوشمندانه با صدایی گرم و دلنشین منتشر کرد. همچنین نخستین کنسرت رسمی خود را در بهمن ماه 1383 در تهران اجرا کرد که با استقبال بینظیر مردم مواجه شد و نشان داد که سلیقه مردم را به خوبی شناخته است.
جوایز و افتخارات مهران مدیری
- طوطی طلایی بهترین بازیگر، ۱۳۵۳، برای تئاتر خرگوش
- کاندیدای بهترین کارگردانی، ۱۳۷۵، برای ساعت خوش
- بهترین بازیگر و کارگردان، ۱۳۷۷، برای مجموعه ۷۷ از جشن برترینهای شبکه ۳
- بهترین بازیگر و کارگردان، ۱۳۷۸، برای مجموعه ببخشید شما از جشن برترینهای شبکه ۳
- تندیس حافظ بهترین بازیگر کمدی تلویزیون برای سریال پاورچین از هفتمین جشن سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر-۱۳۸۲
- بهترین کارگردان طنز، ۱۳۸۴، جشن برترینهای شبکه ۳
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیون (به صورت مشترک با سیامک انصاری) برای مجموعه شبهای برره از نهمین جشن سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر-۱۳۸۵
- تندیس حافظ بهترین ترانه مجموعه و فیلم سینمایی برای مجموعه باغ مظفر از دهمین جشن سینمایی ـ تلویزیونی دنیای تصویر- ۱۳۸۶
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم همیشه پای یک زن در میان است – ۱۳۸۶
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیون برای مجموعههای مرد دو هزار چهره و قهوه تلخ – ۱۳۹۰
- دکتری افتخاری دانشگاه امریکن لیبرتی لسآنجلس – ۲۱ تیرماه ۱۳۹۰ (۱۲ ژوئن ۲۰۱۱) (مدیری به خاطرِ ضبط مجموعه قهوه تلخ نتوانست در این مراسم حضور پیدا کند. رونالد برینر به نمایندگی از مهران مدیری این مدرک را دریافت کرد و حمید سلطانی آن را در ایران به مدیری رساند)
- تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی برای برنامه دورهمی-۱۳۹۵
- تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی برای برنامه دورهمی-۱۳۹۶
- بهترین مجری مرد سال-۱۳۹۵
- تندیس بهترین مجری تلویزیون در جشنوارهٔ سین سیما برای برنامه دورهمی– نوروز ۱۳۹۷
- تندیس حافظ بهترین چهرهٔ تلویزیونی برای برنامه دورهمی – ۱۳۹۷
تمام فعالیت های هنری مهران مدیری
تئاتر
نام | سمت | کارگردان | سال |
---|---|---|---|
خرگوش | بازیگر | حمید عالمی | ۱۳۵۳ |
شوخی | بازیگر | صدرا رسولی | ۱۳۵۶ |
تلگراف | بازیگر | مهدی شریفی | ۱۳۵۸ |
پلنگ نادان | بازیگر | بهروز سلیمی | ۱۳۶۲ |
یک طنز و یک غم آوا | بازیگر | بهروز سلیمی | ۱۳۶۴ |
ساعت عمو اسکندر | آهنگساز | حسن شکلاتی | ۱۳۶۶ |
آرسنال | بازیگر | محسن حاجی یوسفی | ۱۳۶۷ |
پانسیون | بازیگر | محسن حاجی یوسفی | ۱۳۶۸ |
سیمرغ | بازیگر | دکتر قطب الدین صادقی | ۱۳۷۰ |
هملت | بازیگر | دکتر قطب الدین صادقی | ۱۳۶۹ |
کیسه بوکس | بازیگر | مؤذنی | ۱۳۷۱ |
تلویزیون
نام | سمت | کارگردان | سال | نقش |
---|---|---|---|---|
سریال مشتهای کوچک | بازیگر | اسماعیل نوری | ۱۳۷۱ | |
سریال حکایتها | بازیگر | مجتبی یاسینی | ۱۳۷۱ | |
سریال پندها و اندرزها | بازیگر | مجتبی یاسینی | ۱۳۷۱ | |
سریال نوروز ۷۲ | بازیگر | داریوش کاردان | ۱۳۷۲ | |
سریال باغ گیلاس | بازیگر | مجید بهشتی | ۱۳۷۲ | |
سریال پرواز ۵۷ | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۲ | |
سریال ساعت خوش | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۳ | |
سریال سال خوش | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۴ | |
سریال نوروز ۷۶ | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۶ | |
سریال جُنگ ۷۷ | بازیگر | مهران مدیری | ۱۳۷۷ | |
سریال ببخشید شما | مجری/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۸ | |
سریال پلاک ۱۴ | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۸ | |
سریال ۹۰ شب | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۷۹ | |
سریال طنز ۸۰ | مجری/تهیه کننده/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۰ | |
سریال دردسر والدین | بازیگر | مسعود نوابی | ۱۳۸۰ | |
سریال پاورچین | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۱ | فرهاد برره |
سریال نقطهچین | بازیگر/طراح صحنه و لباس/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۲–۱۳۸۳ | اردلان پشندی |
سریال جایزه بزرگ | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | نوروز ۱۳۸۴ | بیژن جمالی |
سریال شبهای برره | بازیگر/خواننده/کارگردان | مهران مدیری | نیمه دوم ۱۳۸۴ | شیرفرهاد پایین برره |
سریال باغ مظفر | بازیگر/خواننده/کارگردان | مهران مدیری | پاییز ۱۳۸۵ | مظفر مظفرزرگنده |
سریال مرد هزارچهره | بازیگر/کارگردان/مجری طرح | مهران مدیری | نوروز ۱۳۸۷ | مسعود شصتچی |
سریال مرد دوهزارچهره | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | نوروز ۱۳۸۸ | مسعود شصتچی |
سریال در حاشیه | بازیگر/کارگردان/طراح صحنه و لباس/طراح | مهران مدیری | ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ | دکتر سهراب کاشف |
دورهمی | کارگردان/مجری/خوانند | مهران مدیری | ۱۳۹۵ | مهران مدیری |
شبکه نمایش خانگی
نام | سمت | کارگردان | سال ساخت |
---|---|---|---|
سریال گنج مظفر | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۵ |
بمب خنده (بصورت غیررسمی) | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۷ |
سریال قهوه تلخ | بازیگر/خواننده/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۸۸–۱۳۹۱ |
سریال قلب یخی (فصل سوم) | بازیگر | سامان مقدم | ۱۳۹۱ |
سریال ویلای من | بازیگر/کارگردان/طراح صحنه و لباس/تهیه کننده | مهران مدیری | ۱۳۹۱ |
سریال شوخی کردم…! | بازیگر/کارگردان/مجری/طراح صحنه و لباس/تهیه کننده | مهران مدیری | ۱۳۹۲ |
سریال عطسه | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | ۱۳۹۴ |
سریال هیولا | بازیگر/کارگردان | مهران مدیری | 1398 |
سینما
نام | سمت | کارگردان | سال |
---|---|---|---|
دیگه چه خبر!؟ | دستیار طراح صحنه | تهمینه میلانی | ۱۳۷۲ |
دیدار | بازیگر | محمدرضا هنرمند | ۱۳۷۳ |
توکیو بدون توقف | بازیگر/بازیگردان | سعید عالمزاده | ۱۳۸۱ |
همیشه پای یک زن در میان است | بازیگر | کمال تبریزی | ۱۳۸۶ |
دایره زنگی | بازیگر | پریسا بختآور | ۱۳۸۶ |
تهران ۱۵۰۰ | صدا پیشه | بهرام عظیمی | ۱۳۹۰ |
پل چوبی | بازیگر | مهدی کرم پور | ۱۳۹۰ |
ساعت پنج عصر | کارگردان/نویسنده/تهیهکننده/ بازیگر | مهران مدیری | 1395 |
ما همه با هم هستیم | بازیگر | کمال تبریزی | 1397 |
رحمان ۱۴۰۰ | بازیگر | نوچهر هادی | 1397 |
موسیقی
عنوان | توضیحات | سال |
---|---|---|
کاست برای کودکان | بازیگر، کارگردان بهروز غریب پور | ۱۳۷۲ |
کاست “دلتنگی ها” | دکلمه اشعار هاتف علیمردانی | ۱۳۷۸ |
آلبوم «از روی سادگی» | موسیقی بابک بیات و فردین خلعتبری | ۱۳۷۹ |
خوانندگی تیتراژ فیلم همنفس | موسیقی فردین خلعتبری | ۱۳۸۲ |
خوانندگی تیتراژ سریال مهر و ماه | موسیقی فردین خلعتبری | ۱۳۸۳ |
خوانندگی تیتراژ سریال شبهای برره | موسیقی بهرام دهقانیار | ۱۳۸۴ |
خوانندگی تیتراژ سریال باغ مظفر | موسیقی بهرام دهقانیار | ۱۳۸۵ |
خوانندگی تک آهنگ در آلبوم “دارکوب “ | موسیقی گروه دارکوب | ۱۳۸۹ |
خوانندگی تیتراژ سریال قهوه تلخ | موسیقی بهرام دهقانیار | ۱۳۸۹ |
خوانندگی تیتراژ سری جدید سریال قهوه تلخ | موسیقی بهرام دهقانیار | ۱۳۹۱ |
خوانندگی تیتراژ سریال دورهمی | شعر از حافظ و موسیقی مهیار علیزاده | ۱۳۹۴ |
خوانندگی تیتراژ سریال زعفرانی | شعر از مولانا و موسیقی مهیار علیزاده | ۱۳۹۴ |
خدايا چشمانم پيام محبت و عرضه گرايي منتقل كند .