زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره ابوعلی سینا ⭕️ خلاصه و کوتاه مناسب تمامی پایه ها

تحقیق درباره ابوعلی سینا فیلسوف و پزشک بزرگ مشرق زمین برای کلاس دوم تا هشتم

تحقیق درباره ابوعلی سینا به زبان ساده : ابوعلی سینا یکی از دانشمندان قدیمی و مشهور ایرانی است که نام و آوازه او در سراسر جهان پیچیده است، ابن سینا در طول دوران حیات خویش، آثار علمی متعدد ارزشمندی را پدیدی آورد و به همین دلیل امروزه جزو تاثیرگذارترین دانشمندان دنیا در جهان علم و گسترش دانش به شمار آورده می شود.

ما به عنوان یکی ایرانی باید اطلاعات جامع و دقیقی از زندگینامه و دستاوردهای ابوعلی سینا دانشمند محترم و بزرگ کشورمان داشته باشیم در این تحقیق قصد داریم نگاهی جامع و کلی به زندگینامه و دستاوردهای بوعلی سینا بیندازیم و شناخت عمیق ­تری نسبت به او به دست آوریم. در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره دکتر محمود حسابی

تحقیق درباره ابوعلی سینا

تحقیق درباره زندگینامه ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی

ابوعلی سینا در تاریخ ۱ شهریور ۳۵۹ در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود محل تولد او روستایی به نام خرمیثن در قلب بخارا که در آن زمان پایتخت ساسانیان به شمار می آمد بود. پدر او اصالتا برای بلخ بود اما مادر او اهل روستایی به نام افشنه بود.

ابوعلی سینا از همان دوران کودکی نسبت به هم سن و سالانش تفاوت‌های بسیار زیادی داشت و هوش بالای او مورد توجه مادر و پدر بود، ابن سینا زودتر از باقی هم سن و سالانش شروع به حرف زدن کرد و اولین قدم های زندگی‌­اش را برداشت.

ابن سینا از همان کودکی به تمامی موضوعات و تصاویر از زاویه‌ای تازه نگاه می کرد و همین موضوع پدر او را به این فکر واداشت که برای پرورش این هوش و استعداد در ذهن فرزندش باید به فکر اعمال آموزش های حرفه‌ای برای او باشد.

فعالیت علمی ابوعلی سینا چگونه آغاز شد؟

ابوعلی سینا در روزهای آغازین ورودش به جهان علم و دانش سعی کرد در علوم ریاضیات و پزشکی دارای تبحر و دانش بالا شود اما طولی نکشید که این دانشمند سرشار از دانایی در سایر علوم از جمله ریاضی، فیزیک، شیمی، ادبیات، موسیقی، منطق، نجوم و … دارای علم و دانش بالا شد تا حدی که پس از مدتی بو علی سینا را دانشمندی همه چیز دان خطاب می کردند.

ابن سینا چه سفرهایی رفت؟

ابن سینا دانشمندی کنجکاو و دانا بود و برای افزایش آگاهی خود در طول دوران حیاتش سفر های زیادی را رفت، گرگان، جرجان، خراسان، قزوین و همدان جزو مهم ترین سفر های ابن سینا هستند که در طول دوران حیات خود به آن ها سفر نموده است.

علت مرگ ابن سینا چه بود؟

یکی از سوالات مهمی که ممکن است برای شما ایجاد شود آن است که علت فوت ابو علی سینا چه بود؟ آیا او به قتل رسیده است یا اینکه مرگ او یک مرگ طبیعی بوده است!؟ ابو علی سینا به سختی درگیر بیماری قولنج بود و و در روزهای پایانی عمرش این موضوع به شدت او را آزار می داد تا اینکه بالاخره بیماری قولنج او را از پای درآورد و دار فانی را وداع گفت.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره دکتر محمد مصدق
تحقیق درباره سعدی شیرازی
تحقیق درباره فرد موفق ایرانی

☑️ به پایان تحقیق درباره ابوعلی سینا رسیدیم، به نظر شما چه نکته‌ای پیرامون زندگی این دانشمند بزرگ حائز اهمیت است که ما آن را در این مطلب ذکر نکردیم، خوشحال می ­شویم نظرات ارزشمندتان را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫۲۶ دیدگاه

  1. جالبه بوعلی سینا هیچ کتابی به فارسی ننوشته و تمام کتابهاش از جمله فلسفه و علم و … به عربی است کاملا مشخصه ایشان با فرهنگ اسلامی عربی بزرگ شده و تسلط کافی و کامل حتی بیشتر از اعراب به زبان عربی داشته چرا که خود عرب ها برای خواندن کتاب فلسفه ی ابن سینا نیاز دارن کسی واسشون تفسیر بکنه … ضمن اینکه او از طرف مادری و پدری در خانواده ای ترک زبان در روستای افشونه که هنوزم مردمش ترکی صحبت میکنن متولد شده و بزرگ شده … بجز دو سه شعر فارسی که اونم منسوب میدونن چیز دیگری به فارسی ننوشته … فک کنم از نظر تولد حساب کنیم ازبک حساب میشه و از نظر فرهنگش عرب حساب میشه … قطعا اگر فرهنگ فارسی میگرفت یک کتاب به فارسی مینوشت نه عربی درسته زبان علم بود ولی هم دوره های ابن سینا هم بودن که با زبان فارسی نوشتن پس فارسی نوشتن ممنوع نبوده و درباره ی ترک بودنش هم کلی تحقیق شده و گویا پدرش اهل بلخ بوده و در ان زمان آنها ترک های ختایی بودن و ان منطقه بجز ترک زبان ملیت های دیگری نداشته موفق و پیروز باشید

  2. متن شما از نظر ادبی و درست نویسی چند اشتباه دارد که به شرح زیر است:
    • کلمه «برای» در این متن به معنی «منسوب به» یا «اهل» است و باید با حرف «ر» نوشته شود. این کلمه در فارسی امروزی کمتر به کار می‌رود و معمولاً با کلمه «از» جایگزین می‌شود. بنابراین بهتر است بگوییم «پدر او اصالتاً از بلخ بود» یا «پدر او بلخی بود».
    • کلمه «مذهبی» در این متن به معنی «دارای مذهب» است و باید با حرف «ب» نوشته شود. این کلمه در فارسی امروزی به معنی «متعصب به مذهب» است و برای توصیف خانواده ابن سینا مناسب نیست. بنابراین بهتر است بگوییم «خانواده‌ای دیندار» یا «خانواده‌ای متدین».
    • کلمه «بخارا» در این متن به معنی «شهر بخارا» است و باید با حرف «ه» نوشته شود. این کلمه در فارسی امروزی به معنی «بخار» است و برای توصیف محل تولد ابن سینا مناسب نیست. بنابراین بهتر است بگوییم «شهر بخارا» یا «بخارای ایرانی».
    • کلمه «ساسانیان» در این متن به معنی «دودمان ساسانی» است و باید با حرف «ی» نوشته شود. این کلمه در فارسی امروزی به معنی «مردم ساسانی» است و برای توصیف پایتختی که ابن سینا در آن زمان به شمار می‌آمد مناسب نیست. بنابراین بهتر است بگوییم «دودمان ساسانی» یا «سلسله ساسانی».
    از نظر بار معنایی، متن شما می‌تواند بهتر و دقیق‌تر باشد. برخی از نکاتی که می‌توانید در نظر بگیرید عبارتند از:
    • تاریخ تولد ابن سینا در منابع مختلف اختلاف دارد و برخی از آن‌ها سال ۳۵۸ خورشیدی را می‌گویند1 بنابراین بهتر است بگوییم «در حدود سال ۳۵۹ خورشیدی» یا «در اواخر قرن چهارم خورشیدی».
    • محل تولد ابن سینا روستایی به نام خرمیثن نبوده و این روستا در نزدیکی شهر افشنه بوده است2 بنابراین بهتر است بگوییم «در نزدیکی روستای خرمیثن» یا «در حومه شهر افشنه».
    • شهر بخارا در زمان تولد ابن سینا پایتخت دودمان سامانی بوده و نه دودمان ساسانی که قبل از آن سقوط کرده بود3 بنابراین بهتر است بگوییم «که در آن زمان پایتخت دودمان سامانی بود» یا «که در زمان سلطنت سامانیان شکوفا بود».
    با توجه به این نکات، می‌توان متن شما را به شکل زیر بازنویسی کرد:
    ابوعلی سینا در حدود سال ۳۵۹ خورشیدی در خانواده‌ای دیندار چشم به جهان گشود. محل تولد او در حومه شهر افشنه و در نزدیکی روستای خرمیثن بود که در قلب شهر بخارا قرار داشت. شهر بخارا در آن زمان پایتخت دودمان سامانی بود و از شهرهای مهم و پررونق ایران باستان محسوب می‌شد. پدر او اصالتاً از بلخ (شهری در شمال افغانستان کنونی) بود و مادر او اهل روستای افشنه بود.

    1. باباجان حیف نت نیست تو ک زندگینامشا حفظی تو سایتی چرا؟
      همینارا بنویسی کلی ب افزایش سرانه مطالعه کشور کمک کردی😁😂

    2. داداش این تحقیق درسی برای تو دوره‌های ابتدایی نشر داده شده که خلاصه وار برای درک بهتر محتوا و شناخت این دانشمند بوده نه یه مطلبی ادبی

  3. سلام خیلی خیلی عالی من خیلی لذت بردم
    یکم بیشتر توضیح بدید فکر کنم بهتر باشه
    مثلاً که چند سالشه یا اینکه چند بار تو زندان انداختنش
    ولی خیلی خیلی با حال بود

  4. سلام ابوعلی سینا درتمام علوم در دوران کودکی آگاهی داشتند واین به خاطر زمان تشکیل نطفه ی ایشان درزمان خاصی است که ستارگان درآن شب قدرتمندترین اثرات راروی نطفه می گذارندوبیماری ایشان هم به خاطر آزارواذیت پادشاهان وبدخواهان آن زمان بودکه ایشان را آنقدراذیت کردند وباعث شدند ازاین شهربه آن شهربرود که طبیعت مدبره ی ایشان به هیچ درمانی جواب ندادوازدنیارفتندکمااینکه ایشان درعلم طب تبحرکامل داشتند

  5. به این نکته اشاره نشد که ابن سینا زندگیه پر فرار و نشیبی داشت ، سفرهای اون تنها به دلیل کنجکاوی او نبود بلکه او بارها مورد تعقیب قرار گرفت و حتی چندین بار هم به زندان انداخته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 11 =