تحقیق درباره شهید مفتح ✳️+ نحوه شهادت و نقش او در انقلاب
بهترین مقاله درباره شهید مفتح برای دانش آموزان کلاسی و تمامی پایه ها
تحقیق درباره شهید مفتح : آیت الله مفتح روحانی شیعه که در جریان انقلاب اسلامی نقش زیادی داشت در این مقاله میخواهیم به زندگی این شهید بزرگوار بپردازیم با بخش تحقیق ماگرتا همراه شوید.
تحقیق پیشنهادی : تحقیق درباره شهید بهشتی
زندگینامه شهید مفتح
شهید مفتح در زمانی کودکی ادبیات را نزد پدر خود آموخت سپس برای گذراندن دوره ابتدایی وارد مدرسه آخوند ملا علی شد سپس برای استفاده از اساتید بزرگ به قم مهاجرت کرد و در مدرسه دارالشفاء به کسب علوم معارف پرداخت و از محضر بزرگانی همچون آیت الله سید محمد حجت کوه کمره ای، آیت الله بروجردی، سید محمد محقق، علامه طباطبایی و امام خمینی استفاده کرد و مدرس بزرگی در حوزه قم شد.
پدرش مرحوم حجت الاسلام حاج محمود مفتح یکی از بزرگان در ادبیات فارسی و عربی بود و اشعار زیادی را به زبان عربی و فارسی در مدح و رثای اهل بیت (ع) سروده است، حاج محمد مفتح در حوزه علمیه همدان مدرس زبان ادبیات فارسی و عربی بود.
محمد مفتح در شهر قم استاد بزرگی بود و در حوزه به درجه اجتهاد رسیده بود، سپس وارد دانشگاه شد و موفق به اخذ مدرک دکترا شد رساله دکترای او درباره نهج البلاغه بود که مورد قبول دانشگاه قرار گرفت.
شهید مفتح علاوه بر تدریس در حوزه در دبیرستانهای شهر قم نیز تدریس میکرد و در این دو سنگر سعی در روشنگری دانش پژوهان داشت او کلاسهای خود را مرکزی برای تشکل مبارزه با رژیم قرار داده بود و به تاسیس انجمن اسلامی دانش آموزان همت گمارد.
او در زمان تحصیل حاشیهای بر اسفار ملاصدرا نوشت که سومین حاشیه این کتاب محسوب میشد شهید مفتح همچنین توانست کتابی به نام روش اندیشه در علم منطق را تالیف کند که این کتاب به عنوان کتاب درسی در حوزه و دانشگاه به عنوان بالاترین سطح منطق استفاده میشود یکی دیگر ای تالیفات شهید مفتح ترجمه تفسیر مجمع البیان است.
نقش شهید مفتح در انقلاب اسلامی
دکتر مفتح با هدف تشکل و سازمان دادن به طلاب دست به تشکیل مجمعی به نام جلسات علمی اسلام شناسی رد تا چهره اصلی اسلام را به مردم و جامعه نشان دهند ساواک که به نقش موثر این مجمع پی برد آن را تعطیل کرد.
دکتر مفتح از سالهای ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۲ سخنرانیهایی را در شهر خوزستان کرد که در افشای چهره رژیم پهلوی موثر بود و اثر عمیقی بر مردم گذاشت.
ساواک جلسات او را چندین بار تعطیل کرد و او را ممنوع المنبر کرد اما از آنجا که دکتر مفتح پس از تبعید امام فعالیتهای خود را سرعت بخشید ورود ایشان را به شهر خوزستان ممنوع کردند.
در رمضان سال ۱۳۵۷ نهضت مردم مسلمان با رهبری امام خمینی اوج گرفته بود او در عید فطر رهبری ایشان را بی چون و چرا تاکید کرد که پس از آن یک راهپیمایی برد علیه رژیم پهلوی شکل گرفت.
در بهمن سال ۱۳۵۷ دکتر مفتح و همرزمانش جهت بازگشت امام به ایران کمیته استقبال را تشکیل دادند تا پیروزی انقلاب اسلامی را جشن بگیرند.
پس از انقلاب اسلامی به دستور امام دکتر مفتح عضو شورای انقلاب شدند.
شهادت دکتر مفتح
دکتر مفتح در ۲۷ آذر سال ۱۳۵۷ در دانشکده الهیات توسط سه نفر از اعضای گروهک فرقان ترور شد و در حرم مطهر حضرت معصومه دفن شد.
تحقیقات پیشنهادی : تحقیق درباره شهید عباس بابایی
و
تحقیق درباره شهید مرتضی آوینی
و
تحقیق درباره شهید صیاد شیرازی
سخن پایانی : به پایان تحقیقات زندگی شهید مفتح رسیدیم چنانچه در این خصوص نظر یا پیشنهادی دارید برای ما دیدگاه بگذارید.