تحقیق در مورد عیسی بهنام ⭕️ + زندگینامه، افتخارات و آثار
مقاله دانش آموزی درباره مقالات و بهترین دستاوردهای دکتر عیسی بهنام
تحقیق در مورد زندگینامه عیسی بهنام باستان شناس معاصر، او از بنیان گذاران رشته باستانشناسی دانشگاه تهران و از پایهگذاران موزه مردم شناسی در سال ۱۲۸۵ است. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد عارف قزوینی
زندگینامه عیسی بهنام باستان شناس معاصر
در سال ۱۲۸۵ در محله قدیمی عودلاجان تهران، کودکی به نام عیسی بهنام متولد شد که علاقه زیادی به تاریخ و باستانشناسی داشت. شوربختانه در آن زمان هیچ مدرسه یا دانشگاهی این رشته را تدریس نمیکرد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه آلیانس به پایان رساند و سپس رشته ادبیات را در دوران دبیرستان ادامه داد.
بهنام همواره رویای تحصیل در رشته باستانشناسی را در سر میپروراند. در سال ۱۳۰۸ در سن ۱۸ سالگی همراه گروهی از دانشجویان جهت دست یافتن به آرزوی دیرینه خود به فرانسه رفت. ایشان در طی هشت سال زندگی در فرانسه موفق به اخذ لیسانس رشته باستان شناسی از دانشگاه علوم فرانسه و دیپلم موسسه هنر باستانشناسی شد.
در آخرین سال تحصیل بهنام در فرانسه، از طرف وزارت فرهنگ ایران برای مراسم افتتاحیه یک موزه باستانشناسی دعوت به عمل آمد. وی به افتخار این دعوت، رساله دکترای خود را رها و به ایران بازگشت. عیسی بهنام در سال ۱۳۱۶ به سمت ریاست موزه ایران منصوب شد و دلیلی برای ماندن دائمی او در ایران شد.
بالاخره بعد از سالها انتظار و تلاش، در سال ۱۳۲۰ آرزوی کودکی خود را، جامه عمل پوشاند. سپس رشته باستانشناسی را در دانشگاه تهران ثبت کرد و خود عهدهدار تدریس آن شد. عیسی بهنام سرانجام در سال ۱۳۳۳ مدرک دکترای خود را از هیئتعلمی دانشگاه تهران دریافت کرد و به مدت ۲۳ سال در آن رشته خدمت کرد.
افتخارات عیسی بهنام
عیسی بهنام از چهرههای سرشناس بینالمللی در باستانشناسی و هنر ایران به شمار میآمد و افتخارات علمی بسیاری از دانشگاههای معتبر بینالمللی دریافت کرد.
وی در برگزاری نمایشگاههای آثار ایران در پاریس در ۱۳۴۹ و ۱۳۵۰، همچنین نمایشگاههایی در بروکسل و نمایشگاه نقاشی ایران در مسکو (در سال ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳) نقش بسزایی داشت. از آنجایی که ایشان علاقه زیادی به مطالعه و معرفی فرهنگ و سنتهای بومی ایران داشت، موزه مردمشناسی را پایهگذاری کرد.
فعالیتهای دکتر بهنام
عیسی بهنام در طی سالها کار تاریخی خود، فعالیتهای دیگری نیز داشت که به چند نمونه بارز از آنها اشاره خواهیم کرد.
- فعالیت در شورای موزههای ایران
- پاسخگویی کنگره مردمشناسی در شهر پاریس (او نمایندهی رسمی دولت و مردم ایران، برای انتقال عتیقههای ایران به نمایشگاه آثار هفت هزار ساله ایران بود که در پایتخت فرانسه برگزار شد.)
- برپایی نمایشگاه نقاشی در مسکو، استان لنینگراد
- افتتاح موزه مردم شناسی تهران
آثار عیسی بهنام
۱. تالیف تاریخ صنایع و تمدن مردم فلات ایران پیش از تاریخ
۲. تاریخ صنایع اروپا در قرون وسطی
۳. ترجمه تمدنهای ایرانی
۴. هنر مادها و هخامنشیان
۵. باستانشناسی ایران باستان
بیشتر آثار بهنام بهصورت مقاله تدوین شده است. این مقالات در زمینههای باستانشناسی، تاریخ و هنر است که در مجلههای مختلفی چون هنر و مردم، سخن، پیام نوین و ایران امروز انتشار یافته است.
همچنین بخوانید:
تحقیق در مورد سیف فرغانی
و
تحقیق در مورد زندگینامه اقبال لاهوری
بهنام عیسی با مشارکت دکتر عزتالله نگهبان، سالها در ارتقا سطح و پیشرفت علم باستانشناسی در ایران کوشیدند. سرانجام پس از سالها تلاش بیوقفه در این راه پرفراز و نشیب، در سن ۷۸ سالگی در نهم آذر ۱۳۶۳، دار فانی را وداع گفت.
☑️ اگر دیدگاهی دارید درباره تحقیق در مورد عیسی بهنام دارید حتما آن را در بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.