تحقیق در مورد منوچهری دامغانی ✏️ + آثار و نمونه اشعار
مقاله درباره زندگینامه و آثار منوچهری دامغانی با توضیح کامل
تحقیق در مورد زندگی منوچهری دامغانی ؛ ابوالنجم احمد بن فوس بن احمد منوچهری دامغانی که معروف به منوچهری شده، جزو یکی از بهترین و برجستهترین شاعران ایرانی به حساب میآید که در شهر دامغان واقع در استان سمنان چشم به جهان گشوده است.
ایشان فردی بود که شعرهای خود را در مورد طبیعت میسرود و این موضوع نشان میدهد که منوچهری دامغانی علاقه و اشتیاق خاصی به طبیعت و زیبایی آن دارد.
او کودکی خود را به یادگیری زبان عربی اختصاص داده بود و سپس بعد از آن به علومی از جمله پزشکی، موسیقی و ستاره شناسی و… علاقمند شد و رفته رفته به دنبال آنها رفت. در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.
آثار منوچهری دامغانی
ایشان نیز همانند سایر هنرمندان دارای یکسری آثار خاصی است که برای هر کدام از آنها اهمیت خاصی قائل میباشد. هر یک از آثار هنرمندان به میزان زیادی مورد اهمیت بوده و زحمت و زمان زیادی بردهاند. دیوان منوچهری شامل نوعهای گوناگونی اعم از قصیده، قطعه، غزل، مسمط و همچنین ترکیببند بوده است که توسط منوچهری دامغانی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
هر یک از این نوعها دارای معنا و مفهوم خاصی بوده و معمولا موضوع اکثریت آنها در مورد ستایش کردن بزرگان، وصف و خمریه هستند. ایشان تنها فردی بود که برای اولین بار توانست تا نوع مسمط را در اشعار پارسی به وجود آورده و سروید.
تمامی اشعار منوچهری براساس دو سبک بنام مدح که همان مورد ستایش قرار دادن سلاطین بزرگ، تغزل که اشعار مربوط به جوانی بوده سروده شده است. ایشان به زبان عربی علاقه بسیاری داشت و به همین دلیل در بسیاری از آثار خود از زبان عربی استفاده کرده و این موضوع میتواند میزان توانایی و قدرت او در زبان عربی را برعکس کند.
این آثار به شکلی سروده شدهاند که ممکن است گاهی برخی از افراد در مطالعه آنها به مشکل بخورند و به همین منظور بهتر است برای مطالعه اشعار ایشان تا حدودی از زبان عربی آگاهی داشته باشید.
دیوان اشعار سروده شده توسط ایشان دارای ۲۸۱۷ بیت بوده که توسط استاد بزرگوار جناب آقای عزیزالله علیزاده مورد اصلاح و تغییر قرار گرفت و پس از اتمام، در سال ۱۳۹۰ با تعداد ۳۳۶ صفحه و در انتشاراتی فردوس واقع در شهر تهران منتشر و چاپ شد. به این وسیله افراد نیز توانستند پس از چاپ، آن را خریداری کرده و به مطالعه آن بپردازند.
نمونه اشعار منوچهری دامغانی
این نمونه جزو یکی از بهترین اشعار ایشان به شمار میآید که جذابیت و زیبایی خاصی دارد. این نمونه شعر عبارتند از:
ای با عدوی ما گذرنده ز کوی ما
ای ماهروی شرم نداری ز روی ما
نامم نهاده بودی بدخوی جنگجوی
با هر کسی همی گله کردی ز خوی ما
جستی و یافتی دگری بر مراد دل
رستی ز خوی ناخوش و از گفتگوی ما
اکنون به جوی اوست روان آب عاشقی
آن روز شد که آب گذشتی به جوی ما
گویند سردتر بود آب از سبوی نو
گر مست آب ما که کهن شد سبوی ما
اکنون یکی به کام دل خویش یافتی
چندین به خیر خیر چه گردی به کوی ما؟
مقالات پیشنهادی: تحقیق درباره خسرو انوشیروان
و
تحقیق در مورد محمد میرکیانی
و
تحقیق در مورد عیسی بهنام
☑️ به پایان تحقیق در مورد زندگی منوچهری دامغانی رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.