زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره زندگینامه وحشی بافقی ⚜️ + شعر معروف و PDF

مقاله دانش آموزی درباره ویژگی های سخن و آثار معروف وحشی بافقی

تحقیق درباره شاعر وحشی بافقی : وی یکی از شاعران بزرگ سده دهم ایران است که در این مقاله از بخش تحقیق ماگرتا می خواهیم زندگینامه او را بررسی کنیم، در ادامه با ما همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد شاعر شمس تبریزی

تحقیق درباره وحشی بافقی

زندگینامه وحشی بافقی

شمس الدین محمد وحشی بافقی در سال ۹۳۹ هجری قمری در شهر بافق یزد به دنیا آمد او برادر شاعری داشته که تخلص ان مرادی بوده است این دو برادر در محضر شرف الدین علی بافقی شاگردی می‌کردند.

وحشی بافقی ابتدا در یزد زندگی می‌کرد سپس به کاشان رفته و به مکتبداری پرداخته است او در همان شهر به شاعری پرداخت و با شعرای آن شهر همچون محتشم، فهمی، شجاع، ضمیری، غضنفر گلجاری در افتاده است و کارشان به هجو گویی کشیده شد به همین علت وحشی بافقی به یزد بازگشت و تا پایان عمر خود در این شهر ماند.

مدایح وحشی بافقی بیشتر در وصف شاه طهماسب و عبدالله خان اعتماد الدوله صدراعظم و نواب محمد ولی سلطان حاکم کرمان بود، وحشی ندیم شاه نور الله بود به همین علت از توجه او و خاندانش بهره مند شده است.

وحشی در سال ۱۹۹۱ در یزد درگذشت و در محله سر برج یزد در برابر مزار شاهزاده فاضل برادر امام هشتم (ع) به خاک سپرده شد.

ویژگی سخن وحشی بافقی

وحشی بافقی یکی از شاعران نام آور عهد صفوی است، آنچه که به شاعری او ارزش و اعتبار فراوان داده است مضمون‌ها، ظرایف شاعرانه، بیان احساسات و عواطف و نازک خیال‌های او با زبانی ساده و روان بیان شده است که گاهی ان را با زبان محاوره و گاهی مانند حرف‌های روزه مره اش بیان شده است.

او سعی کرده که از اختیارات شاعری دوری کند و در عوض اندیشه‌ها و تفکرات عالی را به همراه عواطف و احساسات گرم در اشعار خود به کار بگیرد. در اشعار او واژه‌های مشکل بسیار کم دیده می شد در عوض از واژه‌های رایج زمان خود بسیار استفاده کرده است.

آثار وحشی بافقی

این شاعر بزرگ روزگار سختی را سپری کرده بود او غزلسرای بزرگی بود که در غزلیات خود از عشق‌های نافرجام، زندگی سخت و مصائب خود بسیار یاد کرده است. کلیات وحشی شامل نه هزار بیت که شامل قصیده، غزل، رباعی، مثنوی، ترکیب بند و ترجیع بند می‌شود، وحشی بافقی دو منظومه عاشقانه دارد که اولی ناظر و منظور و دومی فرهاد و شیرین است.

اولین مثنوی او در سال ۹۶۶ به پایان رسید که شامل ۱۵۶۹ بیت است. و دومین مثنوی او از شاهکار های ادب دراماتیک پارسی است که ۱۰۷۰‌ بیت آن را او سرود و مابقی ان را که ۱۲۵۱ بیت است را وصال شیرازی سرود و آن را به پایان رساند.

دیوان اشعار او شامل ۹۰۶۷ بیت قصیده، رباعی، قطعه، غزل، مخمس، مثنوی، ترکیب بند و ترجیع بند است که در سال ۱۳۹۲ با تصحیح عزیزالله علیزاده در ۶۷۲ صفحه منتشر شد.

نمونه‌ای از شعر وحشی بافقی

کشیده عشق در زنجیر جان ناشکیبا را
نهاده کار صعبی پیش، صبربند فرسا را
توام سر رشته داری، گر پرم سوی تو معذورم
که در دست اختیاری نیست مرغ بندبر پا را
من از کافر نهادی‌های عشق این رشک می‌بینم
که با یعقوب هم خصمی بود جان زلیخا را
به گنجشکان میالا دام خود، خواهم چنان باشی
که استغنا زنی گر بینی اندر دام عنقا را
اگر دانی چو مرغان در هوای دامگه داری
ز دام خود، به صحرا افکنی اول دل ما را
نصیحتاین همه در پرده با آن طور خود رایی
مگر وحشی نمی داند زبان رمز و ایما را
فورم ایرانویج


مقالات پیشنهادی:
تحقیق در مورد فردوسی
و
تحقیق درباره علی اکبر گلشن آزادی

☑️ به پایان تحقیق درباره زندگینامه وحشی بافقی رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − یک =