جواب کارگاه نوشتن و حکایت نگاری درس چهارم نگارش دهم صفحه ۶۴ تا ۷۱
گام به گام پاسخ و حل پرسش های کارگاه نوشتن و حکایت نگاری صفحه 64 ، 65 ، 66 ، 67 و 71 درس 4 چهارم کتاب نگارش پایه دهم
جواب کارگاه نوشتن و حکایت نگاری درس 4 چهارم نگارش دهم ؛ در این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا پاسخ و جواب سوال های تمرینات کارگاه نوشتن صفحه ۶۴ ، ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ و ساده نویسی حکایت نگاری صفحه ۷۱ درس ۴ چهارم نوشته های گزارش گونه کتاب نگارش پایه دهم متوسطه دوم را فراهم کرده ایم. در ادامه با ما همراه باشید.
بعدی: جواب درس پنجم نگارش دهم
جواب کارگاه نوشتن درس چهارم نگارش دهم صفحه ۶۴ ، ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷
۱) گزارش زیر را بخوانید و متناسب با آن، پرسش هایی بنویسید؛ سپس سؤال ها را سازماندهی کنید.
موزۀ آذربایجان، یکی از مهم ترین موزههای ایران است که در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود قرار دارد. این موزه دومین موزۀ باستانشناسی پس از موزه ملی ایران است. آثار تاریخی و هنری متعلّق به دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی در اینجا به نمایش گذاشته شده است.
وقتی از در وارد میشوی به آستانۀ موزه میرسی که سمت راست آن باجۀ بلیت فروشی است. در همین محوطه، حوضچه بسیار شکیل و زیبایی جلب توجّه میکند که یکپارچه از مرمر ساخته شده است و قدمت نسبتاً زیادی دارد.
بنای موزه سه طبقه است؛ هر یک با مساحت تقریبی ۶۶۵ متر مربع. از آستانۀ موزه راهی است به سالن همکف. در همین سالن، شانزده غرفۀ شیشهای دو طبقه وجود دارد که اشياى عتيقه در آنها قرار دارند. ده غرفه از همين غرفهها معمولاً به زیرخاکیهای سفالی اختصاص دارد که برخی از آنها به دوران قبل از تاریخ و برخی دیگر به هزارۀ اول و هزارۀ دوم قبل از میلاد مربوط میشود.
از پلهها که بالا میروی، وارد تالار طبقة فوقانی می شوی؛ نام این تالار «تالار مشروطیت» است که به دلیل داشتن تابلوهاى مصوّر دوران انقلاب مشروطيت و دوران صدر مشروطيت و اشياى عتيقه ديگر، ديدنى است. وقتی از در وارد میشوی، تندیس فلزّی ستّارخان، سردار ملّی جلب نظر میکند. بر چهار دیوار تالار، سی و شش تابلو نصب شده است که تصاویری از رجال سیاست و مجاهدین معروف انقلاب مشروطیت رانشان میدهد.
یکی از همین تابلوها نمودار شهدای عاشورای سال ١١٩۵ شمسی (١٢٣۵ هـ.ق.)است و در آن، تصاویر مرحوم ثقةالاسلام با جمع یاران مشروطه طلب و انقلابی دیده میشود که به طور دسته جمعی به دار آویخته شدهاند …
در طبقۀ زیرزمینی موزه، تالار دیگری وجود دارد که آثار عتیقه، به ویژه مجسمههای خیالانگیز و تماشاییاش به فضای آن، شکوه زیادی بخشیده است.
این مجسمههای تجسّمی و تخیلی وقتی در معرض تماشاى هر تماشاگر بااحساس و نکتهدان قرار میگیرند، چنان گویای حقایق زندگی و واقعیات تاریخی هستند که با همۀ بیزبانی، زبانآوری میکنند و برخی از ماجراهای تلخ و ناگوار زندگی را آیینهسان در برابر دید تماشاگران قرار میدهند و با مهارت تحسین انگیزی به تفسیر رخدادهای عالم پرماجرا می پردازند.
هنر انشانویسى و نامەنگاری
پرسش ها:
🔵 چه چیزهایی در موزه به نمایش گذاشته شده است؟
🔵 نام موزه چیست؟
🔵 این موزه در کجا قرار دارد؟
🔵 این موزه چه اهمیتی دارد؟
🔵 ساختمان موزه چند طبقه است؟
🔵 مساحت ساختمان موزه چقدر است؟
🔵 نمای ساختمان چگونه است؟
🔵 چه چیزهایی روی دیوارهای ساختمان موزه به چشم می خورد؟
🔵 بازدید از موزه یادآور چه چهره های مشهوری است؟
🔵 تالار طبقه فوقانی چه نام دارد؟
سازماندهی پرسش ها:
🔵 نام موزه چیست؟
🔵 این موزه در کجا قرار دارد؟
🔵 این موزه چه اهمیتی دارد؟
🔵 چه چیزهایی در موزه به نمایش گذاشته شده است؟
🔵 نمای ساختمان چگونه است؟
🔵 ساختمان موزه چند طبقه است؟
🔵 مساحت ساختمان موزه چقدر است؟
🔵 تالار طبقه فوقانی چه نام دارد؟
🔵 چه چیزهایی روی دیوارهای ساختمان موزه به چشم می خورد؟
🔵 بازدید از موزه یادآور چه چهره های مشهوری است؟
۲) یکی از موضوع های زیر را انتخاب کنید و با بهره گیری از شیوه پرسش و پاسخ سازی، گزارشی بنویسید.
🟥 بازدید از یک مکان تاریخی
🟥 کتابخانه مدرسه یا شهر
🟥 اردوی دانشآموزی
🟥 سفر خانوادگی
🟥 فعالیت های یک روز تعطیل
🟥 مهمانی خانوادگی
پاسخ: در اینجا برای نمونه، موضوع فعالیتهای یک روز تعطیل را انتخاب کرده ایم.
مرحله اول: پرسش های عینی
پرسش ها:
🔵 طاق بستان دارای چند طاق است؟
🔵 طاق بستان در کجا واقع شده است؟
🔵 آیا از کتیبه های طاق بستان دیدن کردید؟
🔵 نقاشی های حک شده بر دل صخره ها چگونه بودند؟
مرحله دوم: گزینش و سازماندهی پرسش
سازماندهی پرسش ها:
🔵 طاق بستان کجا واقع شده است؟
🔵 طاق بستان دارای چند طاق است؟
🔵 آیا از کتیبه های طاق بستان دیدن کردید؟
🔵نقاشی های حک شده بر دل صخره ها چگونه بودند؟
گزارش:
به اتفاق چند تن از دوستان به کرمانشاه رفتیم، این شهر دارای مکان های تاریخی و گردشگری زیبا و زیادی است که اگر بخواهم در مورد آنها صحبت کنم، باید یک کتاب بنویسم. یکی از اماکن دیدنی کرمانشاه طاق بستان است، این مکان دارای دو طاق است که یکی از این طاق ها از طاق دیگر بزرگ است. در داخل طاق تماثیل خسروپرویز سوار بر اسب معروفش شبریز بر دل صخره حکاکی شده که می گویند صحنه تاج گذاری است.
در داخل طاق دیگر نیز مراسم تاج گذاری دیگر پادشاهان ساسانی مانند اردشیر دوم و شاپور دوم و سوم نیز حکاکی شده است، که با توجه به امکانات و افزارهای آن زمان انسان متعجب می شود و سازندگانش را تحسین می کند. همچنین سنگ نوشته های زیادی نیز به خط پهلوی کتیبه ای حک شده است.
در روبهروی این طاق ها دریاچه ای زیبا وجود دارد که آب آن از دل کوه بیرون می آید و سپس از سرریز شدن دریاچه آب آن به صورت رودخانه هایی به جریان افتاده که مناطق گردشگری بسیار زیبایی را ایجاد کرده است. به شما پیشنهاد می کنم اگر به غرب سفر کردید حتما از طاق بستان دیدن کنید.
پاسخ ساده نویسی حکایت نگاری درس چهارم نگارش دهم صفحه ۷۱
حکایت زیر را بخوانید و آن را به زبان ساده بازنویسی کنید.
حکایت: یکی را از حکما شنیدم که می گفت: هرگز کسی به جهل خویش اقرار نکرده است؛ مگر آن کس که چون دیگری در سخن باشد، همچنان ناتمام گفته، سخن آغاز کند.
سخن را سر است اى خردمند و بُن / میاور سخن در میان سخن
خداوند تدبیر و فرهنگ و هوش / نگوید سخن تا نبیند خموش
گلستان، باب چهارم: در فواید خاموشی
پاسخ ساده نویسی حکایت: از یکی از حکیمان شنیدم که گفت: تنها یک شخص به نادانی خویش اعتراف می کند و آن کسی است که هنگام سخن گفتن شخص دیگری، در حالی که هنوز سخن او تمام نشده شروع به سخن گفتن می کند و این نشانه نادانی چنین شخصی است. ای انسان دانا، سخن سر و ته و ابتدا و پایان دارد. پس در میان سخنان دیگران صحبت مکن که انسان عاقل و هوشمند تنها هنگامی صحبت می کند که سکوت باشد و کسی صحبت نکند.
پاسخ دیگر: یکی از حکما میگفت که هیچکس هرگز به احمق بودن خود اعتراف نمیکند، مگر آنکه در حین صحبت با دیگران، همچنان سخن ناتمام را آغاز کند.
سخن همیشه شروع و پایانی دارد؛ ای انسان دانا، پس در میان سخنان دیگران صحبت نکن. زیرا انسانهای فرهیخته و با فرهنگ تنها زمانی سخن میگویند که سکوت برقرار باشد.
قبلی: جواب درس سوم نگارش دهم
توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه دهم متوسطه دوم اگر می خواهید به راحتی به جواب های نگارش فارسی 1 پایه دهم رشته های نظری دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.
در این مقاله جواب سوالات کارگاه نوشتن و حکایت نگاری درس 4 چهارم نوشته های گزارش گونه کتاب نگارش پایه دهم متوسطه دوم را به صورت کامل بررسی کردیم، شما دانش آموزان عزیز می توانید از قسمت دیدگاه، نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
خیلی عالی فقط لطفا متن گزارش رو اصلاح کنید. طاق بستان دو طاق داره و اینکه مشکل نگارشی توی متن وجود داره. با تشکر
عالی