معنی ضرب المثل چوبکاری نفرمایید ⚜️ + داستان و انشا
ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «چوبکاری نفرمایید» به همراه انشایی در مورد آن
معنی ضرب المثل چوبکاری نفرمایید یعنی فردی را با چوب زدن یا تنبیه کردن، همچنین میتوان اینگونه مفهوم این ضرب المثل را بیان کرد که شخصی مقام بالایی دارد و اگر در کنارش فردی باشد که از او مقامش پایینتر باشد و کسی از او تعریف کند، آن گاه فرد مقام بالا میگوید چوبکاری نفرمایید.
یعنی مقام و دانش من بالاتر است و دارید علم من را زیر سوال میبرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل حرف حق جواب نداره
معنی ضرب المثل چوبکاری نفرمایید
بعضی از افراد چوبکاری را همان چوبهای حراج در نظر دارند؛ چرا که وقتی که کسی میخواهد جنسش را به حراج بگذارد قیمتی روی آن میگذارد اما دائم قیمت آن را تغییر میدهد و بالا میبرد تا اینکه مانند مزایده جنسش را در آخر با بالاترین قیمت به فروش میرساند و اینگونه چوبکاری میکند.
گاهی مواقع فردی انسان خوبی نیست و خطاهای خیلی زیادی از او سر میزند ولی کسی پیدا میشود که به طور دائم به او محبت و بیش از حد برای او احترام قائل میشود؛ به طوری که این احترام و محبت شایسته آن فرد نمیباشد.
چنین مواقعی اطرافیان فرد محبت کننده به او میگویند آن قدر چوبکاریش میکنی تا در آینده پرو شود و دیگر نمیتوانی جمعش کنی.
ریشه حکایت چوبکاری نفرمایید
در گذشته و تاریخ ایران تنبیههای گوناگونی وجود داشت، هر حکومتی به یک شکل اما از دوره فتحعلی شاه قاجار تا زمان ناصرالدین شاه تنبیه و مجازات به شکلی که با چوب تنبیه میشدند بود. به عنوان مثال زمانی که مردسالاری بود مردان همسرانشان را با چوب یا ترکه میزنند یا مادران بچههایشان را با چوب تنبیه میکردند؛
به طوری که ضربههای چوب در آن زمان وقتی به شکل مجازات عمل انجام میشد، خیلی دردآور و دردناک بود و خون در بدن لخته میشد. البته در دورههای پس از آن و امروزی در برخی نقاط عقب مانده هنوز هم با چوب تنبیه یا مجازات میکنند.
در دوره ناصرالدین شاه با نقشه و تصمیم گیری میرزا خان، فرماندگانی که در انجام وظایف خود کوتاهی میکردند را تنبیه میکردند تا درس عبرتی برای خدمت گزاران و عوامل دولتی باشد.
در آن زمان چوبکاری به شکل تنبیه و مجازات عمل میشد اما امروزه در حال حاضر و به تدریج مردم در گفتگوهای خودشان میگویند فلانی مرا چوبکاری میکند. اگر به شخصی میگویند چوبکاری نفرمایید یعنی آنطور که میگویید نیست یا بیشتر از این حرفها است.
انشا با موضوع ضرب المثل چوبکاری نفرمایید
مقدمه: در بعضی موارد زمانی که شخصی میخواهد از فرد دیگر تعریف یا تمجید کند و او را بالا ببرد به او میگویند چوبکاری میفرمایید.
بدنه: زمانی که کسی میخواهد فردی را خجالت زده و شرمسار نکند، میگویند چوبکاری میکنی. زمانی که بیش از حد معمول به کسی محبت میکنید و او قدرنشناس است و ارزشش را ندارد این ضرب المثل به کار برده میشود. درواقع وقتی میخواهید به جای کسی که باید پاداش دهد، پاداش میدهید، این کار چوبکاری کردن یا خجالت زده کردن او است.
از قدیم چوبکاری به معنای تنبیه و مجازات بود که امروزه به شکل کلامی است؛ کسی که این ضرب المثل را میگوید قصد دارد طرف مقابلش را مجازات کند.
نتیجه: نتیجه میگیریم میشود با زبان هم انسانها را مجازات کرد؛ به شکل زخم زبان.
مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل دنیا محل گذر است
و
معنی ضرب المثل گاو بی شاخ و دم
☑️ به پایان معنی ضرب المثل چوبکاری نفرمایید رسیدیم، اگر شما نیز دیدگاهی درباره این حکایت دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.