معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره ☄️ + داستان و بازآفرینی
ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «نه به باره نه به داره» به همراه بازآفرینی
معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره : این اصطلاح بیان کننده این موضوع بوده که بهتر است تا چیزی قطعی نشده از پخش کردن آن بین مردم پرهیز کنید. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل از کله سحر تا بوق سگ
مفهوم ضرب المثل نه به باره نه به داره
این ضرب المثل کنایه از به واقعیت تبدیل نشدن چیزی است که در این حالت باید تا دست یافتن به نتیجه آن صبر داشته باشید. به این وسیله خواهید توانست به نتیجه اصلی پی برده و در صورت قطعی شدن، خبر آن را بین مردم پخش کنید.
توجه داشته باشید که باید قبل از پخش کردن موضوعی ابتدا از میزان واقعیت و راستی آن اطمینان حاصل کنید و سپس به پخش آن مشغول شوید. با این کار دیگر هیچ گونه مشکلی گریبان گیرتان نخواهد شد و به خوبی میتوانید از عهده زندگی خود بربیایید.
سعی کنید هیچ وقت تنها بر اساس حدسی که ذهنتان احتمال آن را میدهد اقدام به پخش کردن خبر نکنید و صبر داشته باشید و پس از مشخص شدن نتیجه آن دست به این کار بزنید. چرا که اگر حدس شما غلط بوده باشد و تبدیل به واقعیت نشود، فردا روزی از دست صحبتهای مردم در عذاب خواهید بود و آنها همیشه با گفتههای خود شما را دچار اذیت و آزارهایی خواهند کرد.
داستان و تاریخچه این حکایت
در روزگاران قدیم خانوادهای به خواستگاری دختر زیبایی رفتند و پس از اتمام خواستگاری، خانواده پسر تصمیم گرفتند که این موضوع را به کل فامیل و اهالی روستا خبر دهند. ولی پس از مطلع شدن خانواده دختر این موضوع باید لغو میشد، چرا که آنها معتقد بودند که تا چیزی قطعی نشده بهتر است کسی از این اتفاق باخبر نشود.
خانواده پسر که بخاطر این گفته ناراحت شده بودند تصمیم گرفتند بدون توجه به گفتههای خانواده دختر، مردم و اهالی را باخبر کنند. خانواده پسر خبر نداشتند که با گفتن این موضوع ممکن است وقایع بسیاری برایشان به وجود بیاید. چندین روز گذشت و دختر با دادن جواب منفی، خانواده و خود پسر را حیرتزده کرد. زمانی که این خبر به گوش مردم روستا رسید همه مردم شروع به صحبت و غیبت راجع به دختر و پسر کردند و همین موضوع سبب شد تا این دو خانواده رسوای عالم شوند.
زمانی که خانواده دختر از این موضوع آگاه شدند که مطلع شدن مردم روستا بخاطر پسر و خانوادهاش بود عصبانی شده و نزد آنها رفتند. پدر دختر نزد پسر آمد و گفت: بفرما حال که مردم در مورد تو و خانوادهات صحبت میکنند لذت میبری؟
از آن پس هر وقت افراد میخواستند که به بقیه بفهمانند قبل از قطعی نشدن چیزی خبر آن را پخش نکرده و صدایی در نیاورند، از این ضرب المثل استفاده میکنند. در واقع میتوان گفت: هدف آنها از این کار این است که بگویند بهتر است تا اتفاقی به حقیقت تبدیل نشده، آن را نزد خود نگه دارید و مردم را تا زمانی که موضوع رخ داده شده به واقعیت زندگیتان تبدیل نشده آگاه نکنید.
گسترش و بازآفرینی ضرب المثل نه به باره نه به داره
این ضرب المثل بیشتر در زمان خواستگاری و ازدواج افراد مورد استفاده قرار میگیرد. فرض کنید کسی به خواستگاری دختری رفته و پس از اولین جلسه و بدون مشخص شدن نظر خانواده دختر و نتیجه خواستگاری کل اهل محل و مردم را از این اتفاق آگاه کند. در این حالت افراد از ضرب المثل نه به باره نه به داره استفاده کرده و میگویند عجله نداشته باشید و پس از مشخص شدن نتیجه اصلی، مردم را از این اتفاق باخبر نمایید.
مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل دست کسی را خواندن
و
معنی ضرب المثل یه روده راست تو شکمش نیست
✅ به پایان معنی ضرب المثل نه به باره نه به داره رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
چقدر باحال!
جالبه