ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل حلال زاده به داییش میره

داستان و مفهوم حکایت «حلال زاده به دایی اش می رود» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل حلال زاده به داییش میره ؛ برای مشاهده مفهوم، داستان و بازنویسی این اصطلاح قدیمی و پرکاربرد در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل پسر کو ندارد نشان از پدر

معنی ضرب المثل حلال زاده به داییش میره

معنا و مفهوم ضرب المثل حلال زاده به داییش میره

ژن‌های به کار رفته در بدن هر فردی بر اساس ارث از خانواده‌اش به او رسیده و در واقع همانطور که معلوم است خانواده‌ها دارای نوع ژنتیکی یکسانی هستند. به همین منظور از قدیم و ندیم برای تشخیص یک خانواده بر اساس خصوصیات های آن‌ها پیش می‌رفتند.

فلسفه ضرب المثل حلال زاده به داییش میره در واقع یک ضرب المثل بین النهرینی بوده که از زمان‌های قدیم تا الان مورد استفاده قرار گرفته است. به همین خاطر از روی شباهت و خصوصیات های یک کودک می‌توان به دایی او پی برد و فهمید که خواهر زاده چه کسی است.

باید بدانید که این ضرب المثل به علت شباهت دایی و خواهر زاده استفاده می‌شود و گاهی از روی خصوصیت‌های خواهر زاده می‌توان به دایی شخص پی برد. در واقع عوامل ژنتیکی که در بدن هر یک از ما وجود دارد در صورت فامیل بودن تقریبا یکسان خواهند بود و به همین منظور از روی خصوصیات یک فرد می‌توان به سایر افراد خانواده آن نیز پی برد.

داستان حکایت حلال زاده به داییش میره

در زمان‌های قدیم پادشاهی در روستایی دور افتاده حکم فرمایی می‌کرد که ۵ همسر داشت. ۳ همسر او باردار بودند و زمان کمی به فارغ شدن آن‌ها مانده بود. از قدیم رسم بوده که وقتی کسی زایمان می‌کرد از روی شباهت فرزند به دایی خود می‌فهمیدند که این فرزند کودک فلان خانواده است. به همین منظور چون ۳ همسر پادشاه باردار بودند و زمان فارغ شدن آن‌ها نیز یکسان بود، پادشاه تصمیم گرفت این رسم را روی فرزندان خود پیاده سازی کند.

به همین منظور زمانی که هریک از همسران او زایمان می‌کردند، از روی شباهت و تشابه فرزندان به دایی خود، تشخیص می‌داد که این کودک، فرزند کدامین همسر اوست. زمانی که فرزند اولش به دنیا آمد از روی شکل و قیافه او توانست شباهتش را به دایی و خانواده مادری‌اش تشبیه کرده و پاسخ درستی دهد.

به این وسیله از همان زمان استفاده از این ضرب المثل رایج شد و در بسیاری مواقع برای اینکه شباهت دایی و خواهر زاده را نشان دهند، از ضرب المثل حلال زاده به داییش میره استفاده می‌کنند.

گسترش و بازآفرینی حلال زاده به داییش میره

این ضرب المثل از قدیم تا به حال برای نشان دادن شباهت‌های خواهر زاده به دایی استفاده می‌شده است. به همین خاطر از آن زمان‌های قدیم تا کنون هر زمانی که افراد قصد داشتند شباهت خواهر زاده به دایی را نشان دهند از این ضرب المثل استفاده می‌کردند. در واقع می‌توان گفت که هر خانواده‌ای یکسری ژنتیک و خصوصیت هایی دارند که بر اساس آن‌ها می‌توان خانواده هر فردی را تشخیص داد.

برای مثال یک کودک و دایی‌اش را در نظر بگیرید که در هر کاری بسیار زرنگ هستند؛ در این حالت مردم برای تشبیه خواهر زاده و دایی از ضرب المثل حلال زاده به داییش میره استفاده می‌کنند. معنی این حرف آن‌ها این است که چون دایی او زرنگ است به همین خاطر خواهر زاده نیز به او کشیده و زرنگ شده است.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل خوبی که از حد بگذرد نادان خیال بد کند
و
معنی ضرب المثل حساب به دینار بخشش به خروار

☑️ به پایان معنی ضرب المثل حلال زاده به داییش میره رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 1 =