معنی جمله همه چیز را همگان دانند چیست
منظور از حکایت همه چیز را همگان دانند چیست؟ به همراه داستان کامل این ضرب المثل
معنی جمله همه چیز را همگان دانند چیست؟ این حکایت بیان می کند که هیچکس نمی تواند تمامی علم ها و دانش های جهان را بیاموزد. تفاسیر کامل این جمله را در ادامه در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.
مطلب پیشنهادی: جواب درک و دریافت صفحه ۱۳۷ فارسی پنجم
همه چیز را همگان دانند یعنی چه
دریای علم اینقدر گسترده و وسیع است که هیچ کسی نمی تواند همه آن را یاد بگیرید اما این جمله نباید باعث شود که ما به دنبال علم نباشیم و باید به قدر وسع و توانایی خودمان به دنبال آموزش و کسب دانش باشیم. شاید در نگاه اول بگوییم واقعا همه علوم را همگان می دانند اما در ادامه جمله که می گوید: همگان هنوز زاده نشده اند، یعنی هیچ انسانی نیست که به تمام علوم عالم هستی و غیب مسلط باشد و آن را بداند.
حکایت درباره ضرب المثل همه چیز را همگان دانند
این حکایت از کتاب قابوس نامه اثر عنصر المعالی کیکاووس ابن وشمگیر آورده شده است که آن را در ادامه با هم می خوانیم :
در زمان خسرو انوشیروان، فرستاده ای رسمی از روم به دربار آمد. انوشیروان برای آنکه نزد فرستاده روم به وزیر با تدبیر و هوشمند خود، بزرگمهر مباهات کند و به او بگوید که من وزیری با فراست و دانا دارم.
به بزرگمهر گفت: «تو همه چیز را میدانی و به آنها آگاهی. درست است؟» بزرگمهر پاسخ داد: «نه ای پادشاه،چنین نیست.» انوشیروان که انتظار چنین جوابی را نداشت، با ناراحتی و عصبانیت از او پرسید: «خب، کی همه چیز را می داند؟ بزرگمهر جواب داد: «همه چیز را فقط همگان دانند و همگان هنوز به دنیا نیامده است.»
همچنین بخوانید
معنی ضرب المثل راستی راه نجات است
و
معنی ضرب المثل پسر کو ندارد نشان از پدر
☑️ شما چه دیدگاهی در مورد جمله همه چیز را همگان دانند دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
زیباست😍😍
عالی است 😍😍