ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل گاو نه من شیرده + داستان و ریشه

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی و پرکاربرد گاو نه من شیرده

در ضرب المثل گاو نه من شیرده کنایه از چیست؟ برای مشاهده مفاهیم، داستان و ریشه کامل این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل گاو پیشانی سفید

معنی ضرب المثل گاو نه من شیرده

معنی ضرب المثل گاو نه من شیرده

این ضرب المثل برای کسی به کار می رود که کار خوبی می کند ولی منت هم می گذارد. این کارش بقیه را ناراحت می کند و اصطلاحا به او می گویند گاو نه من شیرده. یکی از بزرگترین ویژگی انسان های سخاوتمند این است که اگر برای کسی کاری انجام دهند یا به کسی کمک کند هیچ منتی بر آن شخص وارد نمی کنند و فقط برای رضای خدا آن کار را انجام می دهند.

داستان حکایت گاو نه من شیرده

داستانی آورده اند که زن و شوهر روستایی از دار دنیا گاو بزرگ و شیرده ای داشتند که روزی نه مَن به آنها شیر می داد. (معادل ۴۰ سیر و برابر با ۳ کیلوگرم است. البته ممکن است اختلاف داشته باشد.) یعنی تقریبا روزی ۲۷ کیلو می شد از آن شیر دوشید.

قطعا این مقدار شیر، کم نبود و برای این زن و شوهر رضایت بخش بود چرا که می توانستند بخشی از آن را بفروشند یا ماست درست کنند و به هرحال کسب درآمد کنند. اما گاهی وقت ها این گاو شیرده که اسباب رضایت آنها را فراهم می کرد، موقع تمام شدن دوشیدنش عصبانی می شد و با پایش کل نه من شیر را می زد و زمین می ریخت!

قطعا در آن لحظه صاحب گاو از دستش ناراحت می حتی اگر روزهای قبل نه من شیر می داده است! از این ضرب المثل استفاده می کنند که هرگاه خواستی به کسی خوبی کنی حواست به انتهای کار باشد که همه خوبی‌هایت را اینگونه بر باد ندهی.

☑️ آیا شما نیز تاکنون از ضرب المثل «گاو نه من شیرده» استفاده کرده‌اید؟ حتما نظرتان را در مورد این حکایت از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل یک کلاغ چهل کلاغ
معنی ضرب المثل شتر دیدی ندیدی
معنی ضرب المثل شتر دیدی ندیدی
معنی ضرب المثل آب که سربالا بره قورباغه ابوعطا میخونه

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

  1. داستان درست بود
    اما تعبیر شما اشتباه بود
    در واقع تعبیر درست همان است که انتهای داستان نوشته بودید، کسی که مدت ها خوبی می کند، اما در انتها کاری می کند که همه خوبی هایش را بی ارزش می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 1 =