ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی کلمات روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم + آرایه های ادبی

معنی روان متن و معنای لغات روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم ، کلمات مهم امتحانی درس آن سوی پنجره

معنی لغت های روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم و معنای قسمت های سخت و آرایه های ادبی درس آن سوی پنجره کتاب ادبیات فارسی پایه هشتم به همراه معنای کامل واژه های سخت آن در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش آموز عزیز فراهم کرده ایم.

همچنین بخوانید: معنی کلمات روان خوانی شوق آموختن فارسی هشتم

معنی کلمات روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم
معنی کلمات روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم

معنی کلمات روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم

  • کتاب: هفده داستان کوتاهِ کوتاه
  • مترجم: سارا طهرانیان

بستری بودند: تحت مراقبت پزشکی بودند
شور: هیجان
صمیمی: مهربان و دوستانه
توصیف می کرد: تعریف می کرد
بوستان: باغ و فضای سبز
خاص: ویژه
جزئیات: ریزه کاری
قدیمی: کهن
افق: کرانه آسمان
دل انگیز: پسندیده و زیبا

سپری شد: گذشت
مرغ: پرنده
رضایت: خوشنودی
بالأخره: سرانجام
مواجه شد: رو به رو شد
اطمینان: خاطر جمعی
در عین ناباوری: در کمال بی اعتمادی
حیرت: شگفتی و تعجب
وادار می کرده است: مجبور می کرده است

آرایه های ادبی و زبانی درس آن سوی پنجره فارسی هشتم

در بیمارستانی، دو مرد بیمار در یک اتاق بستری بودند. یکی از بیماران اجازه داشت که هر روز، بعد از ظهر، یک ساعت روی تختش بنشیند. تخت او در کنار تنها پنجرۀ اتاق بود امّا بیمار دیگر مجبور بود هیچ تکانی نخورد و همیشه پشت به هم اتاقی اش ژ با هم حرف می زدند.

هر روز بعدازظهر، بیماری که تختش کنار پنجره بود، می نشست و تمام چیزهایی را که بیرون از پنجره می دید، با شور و احساس و بیانی صمیمی برای هم اتاقی اش توصیف می کرد. بیمار دیگر در مدّت این یک ساعت، با شنیدن حال و هوای دنیای بیرون، جانی تازه می گرفت.

نکات دستوری و آرایه های ادبی:

جانی تازه می گرفت ←  کنایه از به دست آوردن روحیه و امیدوار شدن

این پنجره، رو به یک بوستان بود که دریاچۀ زیبایی داشت. مرغابی ها و قوها در دریاچه شنا می کردند و کودکان با قایق های تفریحی شان در آب سرگرم بودند. درختان کهن، به منظرۀ بیرون، زیبایی خاصّی بخشیده بودند و تصویری زیبا از شهر در افق دوردست دیده می شد. همان طور که مرد کنار پنجره این جزئیّات را توصیف می کرد، هم اتاقی اش چشمانش را می بست و در ذهن خود به تماشای زیبایی های آن مناظر دل انگیز می پرداخت.

نکات دستوری و آرایه های ادبی:

سرگم بودند ← کنایه از مشغولِ کاری بودن

روزها و هفته ها این چنین سپری شد؛ امّا صبح یک روز، هنگامی که پرستار برای مراقبت وارد اتاق آنها شد، ناگهان منظره ای شگفت را دید. حادثه برایش سنگین بود و پذیرش آن دشوار. آری، مرد کنار پنجره آن چنان به فضای بیرون دل باخته بود که مرغ روحش به هوای آن سوی پنجره پرکشیده و رفته بود!

نکات دستوری و آرایه های ادبی:

حادثه برایش سنگین بود ← کنایه از غیر قابل باور بودن

دل باخته بود ←  کنایه از عاشق شدن

مرغ روحش ←  اضافه تشبیهی

  • روح ←  مشبه
  • مرغ ←  مشبه به

مرغ روحش پر کشیده بود ← کنایه از مردن

آری ←  قید تأیید

مرد دیگر از پرستار خواهش کرد که تختش را به کنار پنجره منتقل کند. پرستار این کار را با رضایت انجام داد و پس از اطمینان از راحتی مرد، اتاق را ترک کرد. آن مرد، به آرامی و با درد بسیار، خود را به سمت پنجره کشاند تا اوّلین نگاهش را به دنیای زیبای بیرون از پنجره بیندازد. بالأخره زمانی فرا رسید که او می توانست این دنیا را با چشمان خود ببیند.

در عین ناباوری، او با یک دیوار مواجه شد!

مرد، پرستار را صدا زد و با حیرت پرسید چه چیزی هم اتاقی اش را وادار می کرده است که چنین مناظر دل انگیزی را هر روز برای او توصیف کند؟

پرستار پاسخ داد: «شاید او می خواست با این کارش به تو قوّت قلب بدهد و امید به زندگی را در دلت زنده نگه دارد. آن مرد اصلاً نابینا بود و حتّی نمی توانست دیوار را ببیند.»

نکات دستوری و آرایه های ادبی:

قوّت قلب بدهد ← کنایه از دلگرمی و امیدواری

امید را در دل زنده کردن ← کنایه از امیدواری دوباره به زندگی

مطلب پیشنهادی: معنی کلمات درس هفدهم فارسی هشتم

در این نوشته معنی کلمات و آرایه های ادبی روان خوانی آن سوی پنجره فارسی هشتم را مرور کردیم، جهت مشاهده معنی کلمات سایر درس ها کافیست نام آن را به همراه عبارت ماگرتا در گوگل جست و جو کنید. همچنین اگر سوالی دارید آن را از قسمت دیدگاه بنویسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =