ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل دارندگی و برازندگی ⚜️ + تاریخچه و انشا

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی و ایرانی «دارندگی و برازندگی» به همراه انشایی در مورد آن

معنی ضرب المثل دارندگی و برازندگی : دارندگی به معنای افزون بودن مال و اموال است و برازندگی یعنی ارزش و لیاقت همان موقعیت را داشتن است. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل به گرد پا نرسیدن

معنی ضرب المثل دارندگی و برازندگی

مفهوم ضرب المثل دارندگی و برازندگی

ضرب‌المثل دارندگی و برازندگی حکایت افرادی است که معمولا چنین ادعایی دارند که لیاقت ثروت و جایگاه دارند. هر چند که ممکن است در اصل ماجرا این حرف حقیقت نداشته باشد. در برخی موارد اما این ضرب‌المثل دارندگی و برازندگی را ما خودمان از بیرون وقتی بفهمیم که یک فرد لیاقت موقعیت و مقامی را که دارد به کار می‌بریم.

این ضرب‌المثل فضل فروشی بسیاری از افراد پولدار و دارای مقام اجتماعی خاص است که در اصل این ارزشی را که می‌گویند ندارند و اصلا برازنده صفاتی که به خود نسبت می‌دهند نیستند.

داستان حکایت دارندگی و برازندگی

ریشه ضرب‌المثل به طور حتم از قدیم‌الایام در مورد افراد ثروتمند و دارای موقعیت اجتماعی بالایی به کار می‌رفته است که مدام درباره مزایای خود فخر فروشی می‌کرده‌اند آن هم در برابر افرادی که از نظر مالی و اجتماعی ضعیف و فقیر محسوب می‌شدند ولی در اصل از شخصیت بالایی برخوردار بوده‌اند.

از همان گذشته‌های دور بسیاری افراد بوده‌اند که با اشخاص پایین‌تر از حد خود رفتار درستی نداشته‌اند و گستاخانه با آن‌ها رفتار می‌کرده‌اند و در این صورت باعث دل شکستن افراد دارای مقام پایین‌تر از خود شده‌اند، در صورتی که یک فرد برازنده در هیچ شرایطی با دیگران خصوصا افراد کم توان بد برخورد نمی‌کند و برعکس آن همیشه پشتیبان و دست‌گیر آن‌ها است.

یک فرد برازنده به هر شکلی فردی انسان دوست و همنوع دوست است و با دیگران با مهربانی و محبت بدون انتظار و توقع رفتار می‌کند.

انشا و بازآفرینی ضرب المثل دارندگی و برازندگی

مقدمه: این موضوع با اطمینان کامل قابل بیان است که اگر فردی ثروتمند یا دارای جایگاه خاص از تلاش و زحمت به موقعیتی رسیده باشد در نهایت تواضع و نجابت زندگی می‌کند و حتی در هر جایگاهی که باشد به تمامی افراد و قشرها کمک کرده و افاده‌های بی مورد و نابجا نمی‌دهد.

بدنه: هر شخصی که در مورد خود این ضرب‌المثل دارندگی و برازندگی را به کار می‌برد، باید بداند که آیا در مقامی که است می‌تواند دست کسی را که نیازمند کمک است بگیرد و یا از درد کشیدن افراد پایین‌تر از خود به درد بیاید و یا اینکه فقط این ضرب‌المثل را در حد لاف زدن به کار می‌برد؟

هیچ فرد دارا و برازنده‌ای نسبت به همنوعان خود بی‌تفاوت و بی‌اهمیت نیست و در هر شرایطی که برای او فرصتی برای کمک کردن به دیگران به او پیش بیاید، هیچ کمکی را دریغ نمی‌کند و واقعا لیاقت لغت و صفت برازندگی را دارد.

نتیجه: با تمامی حرف‌هایی که گفته این برداشت را می‌توان داشت که افرادی که واقعا لیاقت ضرب‌المثل دارندگی و برازندگی را دارند که هیچ وقت مهر و محبت خود را از دیگران دریغ نمی‌کنند و واقعا نشان می‌دهند که برازندگی مقام و موقعیت‌هایی را که داشته‌اند دارند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل یارب مباد آنکه گدا معتبر شود
و
معنی ضرب المثل چیزی در چنته نداشتن

☑️ به پایان معنی ضرب المثل دارندگی و برازندگی رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل داشتید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =