معنی ضرب المثل نان کسی را آجر کردن + داستان حکایت
بازآفرینی و مفهوم کامل حکایت نون کسی را آجر کردن به صورت خلاصه
معنی ضرب المثل نان کسی را آجر کردن درباره ضرر و زیان رساندن به کسی می باشد که داستان کامل و ریشه این حکایت را در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.
همچنین بخوانید: معنی ضرب المثل تا تنور گرم است نان را بچسبان
ریشه و مفهوم ضرب المثل نان کسی را آجر کردن
این داستان را می توان به صورت های مختلف بیان کرد که عبارتند از :
مفهوم اول – اولین کاربرد این کنایه برای کسی است که موجب بیکار شدن شخصی دیگر شده است و جلوی روزی او را گرفته است و دیگر درآمدی ندارد.
مفهوم دوم – از این کنایه می توان برای اشخاصی استفاده کرد که با انجام کارهایی کار و کاسبی دیگران را کساد کرده اند و باعث شده اند که درآمد بقیه کم شود.
مفهوم سوم – این ضرب المثل زمانی به کار می رود که شخصی با خصومت و حسادت خود مانع کسب درآمد شود و کار را سخت و دشوارتر کند.
داستان نان کسی را آجر کردن
پس از پایان جنگ جهانی اول و قحطی در ایران، میلیون ها نفر در این فاجعه انسانی جان خود را از دست دادند، همین تجربه برای ساخت سیلوهایی در ایران برای ذخیره سازی گندم در مواقع حساس انجام شد. زمانی که جنگ جهانی دوم شروع شد، هنوز احتمال قحطی وجود داشت که سیلوها به کار آمدند و در درون خود نانوایی های ماشینی درست کردند و بین مردم پخش کردند. این نان که بسیار سفت و مانند سنگ بود به آجر معروف شد. گندم آنقدر کمیاب بود که به نانوایی های بیرون نمی رسد و بازار آن ها کساد بود.
از همان زمان اصطلاح نان کسی را آجر کردن برای زمانی گفته می شود که بازار یک نفر کساد شود و از رونق بیفتند. در واقع نان گرم و نرمی که از تنور داغ بیرون می آید اگر آجری شود که از کوره داغ آجرپزی بیرون آید، دندان می شکند و قابل خوردن نیست. در این ضرب المثل نان همان روزی ما انسان ها می باشد که با تلاش و کار کردن به دست می آید.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد
نظر شما در مورد این حکایت و داستان نان کسی را آجر کردن چه می باشد؟ از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.