ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد + داستان حکایت و به انگلیسی

داستان و مفهوم حکایت قدیمی و زیبای باد آورده را باد می برد

معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد؛ این حکایت درباره چیزهایی است که به آسانی و رایگان به دست می آیند و به همان آسانی هم از دست می روند. در بخش ضرب المثل ماگرتا تفاسیر و داستان کامل این تمثیل را می خوانیم.

همچنین بخوانید: معنی ضرب المثل هر چه بگندد نمکش می زنند

معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد

مفهوم ضرب المثل باد آورده را باد می برد

این حکایت برای افرادی کاربرد دارد که بدون هیچ زحمتی ثروتی را به دست آورده‌اند اما قدر آن را نمی دانند، چنین افرادی با ولخرجی زیاد و عدم استفاده درست از پول به زودی ثروت خود را از دست می دهند. در واقع مال بدون زحمت، برکت ندارد. به قول قدیمی ها پولی که بدون رنج و تلاش به دست می آید جوری از بین می رود که خودت هم نمی فهمی.

این ضرب المثل به انگلیسی می شود
Easy come, easy go

پیام ضرب المثل این است که اگر انسان سختکوش باشد و بداند به هیچ چیز به آسانی نمی رسد، وقتی به ثروت می رسد، جایگاه و ارزش را می داند و برای حفظ آن تمام تلاش خود را می کند.

داستان حکایت باد آورده را باد می برد

در زمان خسرو پرویز جنگی بین ایران و روم در گرفت که در آن ایرانیان پیروز شدند و قسطنطنیه پایتخت روم در محاصره سپاه ایران قرار گرفت و سقوط آن نزدیک شد. مردم رم پادشاهی به نام هرقل را به پادشاهی برگزیدند. هرقل که دید پایتخت در خطر است دستور داد گنجینه جواهرات رومی را در چهار کشتی بزرگ بگذارند تا از طریق دریا به اسکندریه منتقل شوند تا در صورت سقوط پایتخت، گنجینه های رومی در دست ایرانیان نباشد.

آنها هم همین کار را کردند. اما هنوز کشتی ها در دریای مدیترانه حرکت نکرده بودند که ناگهان باد مخالف وزید و چون در آن زمان کشتی ها با باد حرکت می کردند، ملوانان هر چه تلاش کردند نتوانستند کشتی ها را به اسکندریه منتقل کنند و کشتی ها به سمت ساحل شرقی مدیترانه که در تصرف ایرانیان بود در آمد. ایرانیان خوشحال شدند و گنج ها را به تیسفون پایتخت ساسانیان فرستادند.

خسرو پرویز چون این گنج در اثر تغییر مسیر باد بدست ایرانیان افتاده بود خسرو پرویز آنرا (گنج باد آورده) نام نهاد. از آنروز به بعد هرگاه ثروت و مالی بدون زحمت نصیب کسی شود، آنرا بادآورده می گویند.

خسرو پرویز چون این گنج در اثر تغییر جهت باد به دست ایرانیان رسیده بود، آن را (گنج آورده باد) نامید. از آن روز به بعد، هر گاه بدون زحمت به کسی مال و ثروت داده شود، آن را بادآورده می نامند. مدت زیادی از این ماجرا نگذشته بود که از خزانه‌ی خسرو پرویز دزدی شد و طلاهای باد آورده نیز غارت شد و اینگونه بود که این ضرب المثل ساخته شد.

شعر ضرب المثل باد آورده را باد میبرد

نخستین که بنهاد گنج عروس
ز چین و ز بر طاس وز روم و روس
دگر گنج پر در خوشاب بود
که بالاش یک تیر پرتاب بود
که خضرا نهادند نامش ردان
همان تازیان نامور بخردان
دگر گنج باد آورش خواندند
شمارش بکردند و در ماندند
دگر آنک نامش همی بشنوی
تو گویی همه دیبهٔ خسروی
دگر نامور گنج افراسیاب
که کس را نبودی به خشکی و آب
دگر گنج کش خواندی سوخته
کزان گنج بد کشور افروخته
دگر آنک بد شادورد بزرگ
که گویند رامشگران سترگ
به زر سرخ گوهر برو بافته
به زر اندرون رشته‌ها تافته

فردوسی، شاهنامه، پادشاهی خسرو پرویز

همچنین بخوانید
معنی ضرب المثل تهی پای رفتن به از کفش تنگ
و
معنی ضرب المثل مو را از ماست کشیدن

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل باد آورده را باد می برد نمک دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 18 =