معنی ضرب المثل جایی که عرب نی انداخت ☑️+ گسترش و داستان
گسترش و بازآفرینی حکایت «جایی که عرب نی انداخت» با توضیح کامل
معنی ضرب المثل جایی که عرب نی انداخت ؛ این حکایت به زمانی اشاره دارد که ما بخواهیم فردی را به جایی دور که هیچ دسترسی به آن امکان پذیر نیست بفرستیم استفاده می شود. برای مشاهده مفهوم کامل، داستان و ریشه حکایت با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل تو مو بینی و من پیچش مو
مفهوم ضرب المثل جایی که عرب نی انداخت
همانطور که از ظاهر این ضرب المثل پیدا است، گویی به رفتن به مکانی اشاره دارد که دسترسی به آن سخت و دشوار است، در حقیقت این ضرب المثل به این موضوع اشاره میکند که فردی را به جایی بفرستیم که خیلی دور و غیر قابل دسترسی باشد تا از دست آن خلاص شویم.
پس اگر زمانی کسی به شما گفت که برو جایی که عرب نی انداخت باید ناراحت شوید و بفهمید که منظور او این است که حسابی از دست تو خسته شدهایم و بهتر است به جایی بروی که دیگر هیچ دسترسی به تو نداشته باشیم.
داستان و تاریخچه حکایت
این ضرب المثل، قصه جالب و شنیدنی دارد که احتمالا خواندن آن برای شما نیز خالی از لطف نباشد، در ادامه همراه ما باشید تا ماجرای دقیق داستان مثل برو آنجا که عرب نی انداخت را مطالعه کنید.
در سال های دور که خبری از ساعت وسایل زمان سنجی نبود، فهمیدن ساعت دقیق بسیار دشوار بود و عرب ها هم برای انجام مراسم عبادت و مناسک حج به دانستن زمان دقیق نیاز داشتند برای همین کار ابتکار جالبی به خرج دادند تا از ساعت دقیق مطلع شوند.
آنها به بیابان های اطراف شهر می رفتند و نیزه هایی را به سمت آسمان پرتاب می کردند، اگر نیزه به شعاع نور رسید یعنی نور خورشید بر آن عمود شد یعنی زمان ظهر است و افراد می توانند عبادت کنند.
گسترش و بازآفرینی جایی که عرب نی انداخت
روزی از روز های در یک خانواده ایرانی پسری پر شیطنت و پر جنب و جوش زندگی می کرد، خانواده این پسر از دست شیطنت های گاه و بی گاه او کلافه شده بودند و دنبال راهی بود تا از دست او خلاص شوند. در این میان روزی روزها که پسر خانواده همچنان به شیطنت های خودش ادامه می داد پدربزرگ خانواده داد زد و گفت الهی بروی آنجا که عرب نی انداخت!
پسر تعجب کرد و گفت پدربزرگ عزیز! این جمله یعنی چی!؟ پدربزرگ هم ماجرای نی انداختن اعراب را تعریف کرد و به او گفت که وقتی می خواهیم دعا کنیم تا فردی گم و گور شود و دیگر او را نبینیم از این اصطلاح استفاده می کنیم.
پسر گفت حالا چرا از این عبارت برای این دعا استفاده می شود : پدربزرگ گفت چون بیابانی که اعراب در آن مشغول نی اندازی بودند بسیار بزرگ و وسیع است و پیدا کردن فردی در آن همچون یافتن سوزن در انبار کاه است، پس بهترین دعا برای تو محسوب می شود.
همچنین بخوانید:
معنی ضرب المثل جیک جیک مستونت بود فکر زمستونت نبود
و
معنی ضرب المثل تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است
☑️ به پایان توضیح درباره ضرب المثل جایی که عرب نی انداخت رسیدیم، امیدواریم تمام ابهامات و سوالات ذهن شما پیرامون چیستی این ضرب المثل پاسخ داده شده باشد، اگر سوال یا ابهامی داشتید که ما در این مقاله به آن پاسخ نداده بودیم حتما در بخش دیدگاه ها ما به اشتراک گذارید.
البته این ضرب المثل الان مث دعای خیر میمونه
اونجایی که عربا نی مینداختن(اگر برج و آسمانخراش نساخته باشن) الان همش شده پیست صافاری و تویوتا سواری