معنی ضرب المثل طبل تو خالی + انشا و بازآفرینی
ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «معنی ضرب المثل طبل تو خالی» به همراه انشا و بازآفرینی آن
معنی ضرب المثل طبل تو خالیست درباره فرد یا افرادی است که که بسیار پرمدعا و اهل تعریف از خود هستند و شعار بسیاری میدهند اما در اصل و ذاتشان بسیار کم ارزش هستند و همین داد و فریاد کردن زیادی خودش نشان از تو خالی بودنشان است. برای مشاهده اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار
معنی و کاربرد ضرب المثل طبل تو خالی
بسیاری از افراد هستند که هم از نظر زیبایی ظاهر به خود میرسند یا حرفهای قلمبه و سلمبه زیاد میزنند؛ یعنی اهل غلو کردن و بزرگ نمایی هستند اما در باطن و وجودشان مانند طبل تو خالی هستند که انگار چیزی بارشان نیست.
داستان حکایت طبل تو خالیست
تاریخچه و پیشینه این ضرب المثل به حکایتی از بیان نغز سعدی شیرازی برمیگردد؛ این شاعر سخنور در بیان حکایات آموزنده و شیرین در سر تا سر جهان زبانزد است. بیاناتی که سعدی در توضیح حکایات خود دارد بسیار ساده و روان و بسیار دلنشین است تا مخاطبش با هر سطح سوادی بتواند از آن مطلبش را بفهمد.
ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) برگرفته از این سخن نغز سعدی است: دانا چو طبله عطار است؛ خاموش و هنرنمای، نادان چو طبل غازی، بلند آواز و میان تهی. به این معنی که آدمهای احمق اهل قیل و قال کردن و داد و فریاد کردن هستند در حالی که میان تهی هستند و خودشان و دیگران میدانند که بی ارزش هستند.
افرادی که خودشان باور دارند که انسانهای پخته و اهل تفکری هستند تحت هیچ شرایطی اهمیت دادن به ظاهر یا بیان کردن سخنان پر از آب و تاب ندارند و حتی گاهی میشود که با همه دانایی که دارند اعتقاد دارند هنوز بسیار کم میدانند.
گسترش و باز آفرینی ضرب المثل طبل تو خالی
معمولا انسانهایی که فرهیخته و والا هستند و علم و دانش خود را درونی آموختهاند اهل تواضع هستند و جایی که لازم نمیبینند، حرفهای بیهوده نزده و رفتارهای نمایشی از خود بروز نمیدهند؛ این افراد نیازی به تعریف و تمجید از خود نمیبینند، برعکس افرادی که از اصل و اساس چیزی برای عرضه ندارند، مدام در حال زیاده گویی و حرفهای پر ادعا زدن هستند.
انشا با موضوع ضرب المثل طبل تو خالی
مقدمه: سعدی در تفسیر ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) بیان زیبایی دارد. دانا چو طبله عطار است؛ خاموش و هنرنمای، نادان چو طبل غازی، بلند آواز و میان تهی.
بدنه: هر فردی که نه بهرهای از علم و دانایی برده و نه انسان بزرگ منشی است و هر چقدر هم که سخنان پر نقض و تحسین برانگیز درباره خود و یا مسائلی بگوید، کمکی به بزرگ کردن آن فرد یا ایجاد احترام برای او نخواهد کرد.
نتیجه: نتیجهای که از ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) این است که شما نباید سعی کنید انسانهای ظاهر نما و بذلهگویی باشید؛ اگر در مورد مطلبی یا مسالهای اطلاعی ندارید یا آن چیزی نیستید که خودتان را عرضه میکنید، در اصل بسیار آدم کوته فکر و خودنمایی هستید.
اصطلاح انگلیسی ضرب المثل
در زبان انگلیسی از اصطلاح معروف «He is quite a pretentious» برای بیان این ضرب المثل استفاده می شود.
مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل روزی افتاده دست قوزی
و
معنی ضرب المثل خیاط در کوزه افتاد
⭕️ به پایان توضیحات «معنی ضرب المثل طبل تو خالی» رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این حکایت قدیمی دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.