مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل طبل تو خالی + انشا و بازآفرینی

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «معنی ضرب المثل طبل تو خالی» به همراه انشا و بازآفرینی آن

معنی ضرب المثل طبل تو خالیست درباره فرد یا افرادی است که که بسیار پرمدعا و اهل تعریف از خود هستند و شعار بسیاری می‌دهند اما در اصل و ذاتشان بسیار کم ارزش هستند و همین داد و فریاد کردن زیادی خودش نشان از تو خالی بودنشان است. برای مشاهده اطلاعات بیشتر در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار

معنی ضرب المثل طبل تو خالی

معنی و کاربرد ضرب المثل طبل تو خالی

بسیاری از افراد هستند که هم از نظر زیبایی ظاهر به خود می‌رسند یا حرف‌های قلمبه و سلمبه زیاد می‌زنند؛ یعنی اهل غلو کردن و بزرگ نمایی هستند اما در باطن و وجودشان مانند طبل تو خالی هستند که انگار چیزی بارشان نیست.

داستان حکایت طبل تو خالیست

تاریخچه و پیشینه این ضرب المثل به حکایتی از بیان نغز سعدی شیرازی برمی‌گردد؛ این شاعر سخنور در بیان حکایات آموزنده و شیرین در سر تا سر جهان زبانزد است. بیاناتی که سعدی در توضیح حکایات خود دارد بسیار ساده و روان و بسیار دلنشین است تا مخاطبش با هر سطح سوادی بتواند از آن مطلبش را بفهمد.

ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) برگرفته از این سخن نغز سعدی است: دانا چو طبله عطار است؛ خاموش و هنرنمای، نادان چو طبل غازی، بلند آواز و میان تهی. به این معنی که آدم‌های احمق اهل قیل و قال کردن و داد و فریاد کردن هستند در حالی که میان تهی هستند و خودشان و دیگران می‌دانند که بی ارزش هستند.

افرادی که خودشان باور دارند که انسان‌های پخته و اهل تفکری هستند تحت هیچ شرایطی اهمیت دادن به ظاهر یا بیان کردن سخنان پر از آب و تاب ندارند و حتی گاهی می‌شود که با همه دانایی که دارند اعتقاد دارند هنوز بسیار کم می‌دانند.

گسترش و باز آفرینی ضرب المثل طبل تو خالی

معمولا انسان‌هایی که فرهیخته و والا هستند و علم و دانش خود را درونی آموخته‌اند اهل تواضع هستند و جایی که لازم نمی‌بینند، حرف‌های بیهوده نزده و رفتارهای نمایشی از خود بروز نمی‌دهند؛ این افراد نیازی به تعریف و تمجید از خود نمی‌بینند، برعکس افرادی که از اصل و اساس چیزی برای عرضه ندارند، مدام در حال زیاده گویی و حرف‌های پر ادعا زدن هستند.

انشا با موضوع ضرب المثل طبل تو خالی

مقدمه: سعدی در تفسیر ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) بیان زیبایی دارد. دانا چو طبله عطار است؛ خاموش و هنرنمای، نادان چو طبل غازی، بلند آواز و میان تهی.

بدنه: هر فردی که نه بهره‌ای از علم و دانایی برده و نه انسان بزرگ ‌منشی است و هر چقدر هم که سخنان پر نقض و تحسین برانگیز درباره خود و یا مسائلی بگوید، کمکی به بزرگ کردن آن فرد یا ایجاد احترام برای او نخواهد کرد.

نتیجه: نتیجه‌ای که از ضرب المثل طبل تو خالیست (طبل تو خالی) این است که شما نباید سعی کنید انسان‌های ظاهر نما و بذله‌گویی باشید؛ اگر در مورد مطلبی یا مساله‌ای اطلاعی ندارید یا آن چیزی نیستید که خودتان را عرضه می‌کنید، در اصل بسیار آدم کوته فکر و خودنمایی هستید.

اصطلاح انگلیسی ضرب المثل

در زبان انگلیسی از اصطلاح معروف «He is quite a pretentious» برای بیان این ضرب المثل استفاده می شود.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل روزی افتاده دست قوزی
و
معنی ضرب المثل خیاط در کوزه افتاد

⭕️ به پایان توضیحات «معنی ضرب المثل طبل تو خالی» رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این حکایت قدیمی دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 3 =