مطلب پیشنهادی :
ad
+
زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق در مورد عارف قزوینی ✍️ + یکی از شعرهای معروف او

مقاله درباره زندگینامه و آثار و تصنیف های ابوالقاسم عارف قزوینی

تحقیق در مورد زندگی عارف قزوینی و آثار او: ابوالقاسم عارف قزوینی یکی از شاعران برجسته و مشهور دوران مشروطه بود که در حدود سال ۱۲۵۹ به دنیا آمد. زادگاه ایشان شهر قزوین بوده و همین علت سبب شد تا در نهایت اسمش از شهر قزوین یاد شود.

در طی چند سال ایشان به یادگیری زبان فارسی و عربی مشغول شد تا بتواند به استادی حرفه‌ای تبدیل شود. ایشان به حدی به زبان عربی علاقمند بود که جزو یکی از افرادی به شمار می‌رود که خط نستعلیق و شکسته او زبان زد عام و خاص شده بود.

عارف قزوینی علاوه بر این‌ها، به موسیقی نیز علاقمند شد که بخاطر یادگیری آن نزد استادی بنام میرزا صادق خرازی رفت و طی مدتی توانست با استفاده از صدای زیبایش در مراسم ها به روضه خوانی مشغول شود. با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

تحقیق در مورد عارف قزوینی

ازدواج عارف قزوینی

ابوالقاسم در سنین ۱۷ سالگی با نگاهی به دخترکی بنام خانم بالا عاشق او شد. پس از رفت‌وآمدهایی عارف پی برد که خانم بالا نیز به او علاقمند است و این دلیل سبب شد تا بدون هیچ مخالفتی به صورت مخفیانه با یکدیگر ازدواج کنند.

ولی این ماجرا به این شکل باقی نماند و زمانی که خانواده خانم بالا از این موضوع باخبر شدند، درگیری‌هایی به وجود آمد. ابوالقاسم که از درگیری‌ها هراس داشت و بر اثر فشارهایی مجبوری به رشت رفت.

در این مدت خانواده خانم بالا سعی کردند تا او را نسبت به عارف بدبین کرده و زده کنند. همین اتفاق نیز افتاد و زمانی که اوضاع کمی بهتر شده بود، ابوالقاسم از رشت به قزوین بازگشت.

پس از بازگشت با اینکه به خانم بالا علاقه فراوانی داشت، ولی مجبور شد او را طلاق داده و جدا شود. این ضربه سبب بروز ناراحتی‌هایی در ذهن عارف شد و او دیگر تا انتهای عمرش به ازدواج فکر نکرد.

پس از این ماجراها او در سنین ۱۹ یا ۲۰ سالگی راهی تهران شد و به دلیل اینکه صدای خوب و دلنشینی داشت توانست به دربار مظفرالدین شاه راهی پیدا کند. شاه قاجار با شنیدن صدای او پیشنهاد کرد که عارف را در ردیف فراش‌ خلوت‌های دربارش قرار دهند. ولی او این پیشنهاد را رد کرد و به زادگاهش قزوین بازگشت.

آثار و تصنیف های ابوالقاسم عارف قزوینی

ایشان همانند سایر هنرمندان دارای یکسری آثاری است که هر یک به حدی برایش مورد اهمیت هستند. در ادامه به معرفی برخی از آثار او می‌پردازیم.

  • نکنم اگر چاره دل هر جایی را، آواز افشاری
  • گریه را به مستی بهانه کردم، دستگاه شور
  • چه شورها که من به پا ز شاهناز می‌کنم، دستگاه شور
  • نمی‌دانم چه در پیمانه کردی، آواز افشاری
  • دیدم صنمی، سرو قدی، روی چو ماهی، آواز افشاری
  • ای امان از فراغت امان، دستگاه شور
  • و…

اشعار عارف قزوینی

نمونه شعر ۱:
هنگام می و فصل گل و گشت چمن شد
دربار بهاری تهی از زاغ و زغن شد
از ابر کرم، خطه ری رشک ختن شد
دلتنگ چو من مرغ قفس بهر وطن شد
چه کج رفتاری ای چرخ
چه بدکرداری ای چرخ
سر کین داری ای چرخ
نه دین داری،
نه آئین نه آیین داری ای چرخ

نمونه شعر ۲:
دیدم صنمی سرو قد و روی چو ماهی
الهی تو گواهی، خدایا تو پناهی
افکند به رخسار چو مه زلف سیاهی
الهی تو گواهی، خدایا تو پناهی
گر گویم سروش، نبود سرو خرامان
این قسم شتابان، چون کبک خرامان

مقالات پیشنهادی: تحقیق در مورد سیف فرغانی
و
تحقیق در مورد زندگینامه اقبال لاهوری
و
تحقیق درباره هوشنگ مرادی کرمانی

☑️ به پایان تحقیق در مورد زندگی عارف قزوینی رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =