سبک زندگی

جواب درس نهم دین و زندگی دهم انسانی صفحه ۸۶ ، ۸۷ و ۸۸

گام به گام پاسخ و حل فعالیت های صفحه 86 ، 87 و 88 درس 9 نهم دینی دهم علوم انسانی

جواب درس نهم دینی دهم انسانی ؛ در این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب سوالات تفکر در آیات ، فعالیت کلاسی ، اندیشه و تحقیق و پیشنهاد صفحه ۸۶ ، ۸۷ و ۸۸ درس ۹ نهم اعتماد بر او کتاب دین و زندگی ۱ پایه دهم ادبیات و علوم انسانی آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.

پاسخ سوالات درس قبلی: جواب درس هشتم دین و زندگی دهم انسانی

جواب درس نهم دین و زندگی دهم انسانی

پاسخ تفکر در آیات صفحه ۸۶ درس نهم دین و زندگی دهم انسانی

با تفکر در آیات ابتدای درس، به سؤال‌های زیر پاسخ دهید و مشخص کنید که پاسخ‌ها را از کدام آیه به‌دست آورده‌اید.

شمارهسؤال و پاسخسوره/آیه
۱چرا باید فقط بر خدا توکل کرد؟ مگر خداوند دارای چه ویژگی‌هایی است؟
زیرا تنها خداوند یار و یاور واقعی انسان است و اگر او یاری کند، هیچ‌کس نمی‌تواند بر مؤمنان غلبه کند؛ و اگر کمک خود را بردارد، هیچ‌کس جز او یار و مددکاری نخواهد یافت.
سوره آل‌عمران، آیه ۱۶۰
۲چرا بر غیر خدا نمی‌توان توکل کرد؟
چون هیچ‌کس جز خدا توانایی کامل و قدرت بی‌پایان ندارد و ممکن است انسان‌ها ما را یاری نکنند یا ناتوان باشند، اما خداوند توانا و مهربان است و بهترین یاور برای بندگانش است.
سوره آل‌عمران، آیه ۱۶۰
۳برای رسیدن به یک تصمیم بهتر است چه مراحلی را طی کنیم تا به تصمیم درست برسیم؟
اول باید با دیگران مشورت کنیم تا از تجربه و اندیشهٔ آنان بهره ببریم، سپس با توکل بر خدا تصمیم نهایی را بگیریم و با اعتماد به او عمل کنیم.
سوره آل‌عمران، آیه ۱۵۹

پاسخ فعالیت کلاسی صفحه ۸۷ درس ۹ دین و زندگی دهم انسانی

شخصی دلیل بیمه نکردن ماشین خود را این گونه بیان می‌کند که من به خدا توکل دارم و خداوند خودش مال مرا حفظ خواهد کرد. شما عمل او را تأیید می‌کنید یا خیر؟ چرا؟

پاسخ: خیر زیرا حقیقت توکل اعتماد به خداوند و سپردن نتیجهٔ کار‌ها به اوست و این در صورتی است که انسان به وظایف خود عمل کند و هر نتیجه‌ای که به دست آید به مصلحت اوست؛ گرچه خود از مصلحت آن آگاه نباشد؛ بنابراین باید بیمه کردن ماشین (که جزء وظایف ماست) را انجام دهیم بعد به خدا توکل کنیم و هر نتیجه‌ای را خواه تصادفی رخ دهد یا ندهد به خداوند واگذار کنیم که هر اتفاقی بیفتد به مصلحت ما بوده و این همان توکل واقعی است.

پاسخ دیگر: خیر، به دلیل اینکه حقیقت توکل اعتماد به خداوند و سپردن نتیجه کار‌ها به اوست و هر نتیجه‌ای که به دست آید به مصلحت اوست؛ این در صورتی است که انسان به وظایف خود عمل کند و هر نتیجه‌ای که به دست آید به مصلحت اوست؛ بنابراین باید بیمه کردن ماشین را انجام دهیم بعد به خدا توکل کنیم که هر اتفاقی بیفتد به مصلحت ما بوده و این همان توکل واقعی است.

جواب فعالیت کلاسی صفحه ۸۷ درس ۹ دین و زندگی دهم انسانی

برخی می‌گویند دورهٔ نوجوانی و جوانی دورهٔ خطر (ریسک) کردن است. چه تفاوتی میان «خطر کردن» و «توکل بر خدا» وجود دارد؟

پاسخ: در ریسک کردن احتمال ضرر وجود دارد اما در توکل ضرری وجود ندارد.

پاسخ بلند و توضیح بیشتر: تفاوت میان “خطر کردن” و “توکل بر خدا” از دیدگاه مذهبی و فلسفی قابل بررسی است. “خطر کردن” به معنای قرار دادن خود یا دیگران در معرض خطر یا ریسک است، که ممکن است باعث آسیب یا ضرر شود. از سوی دیگر، “توکل بر خدا” به معنای اعتماد به خداوند و سپردن نتیجه کارها به اوست. این مفهوم به اعتقاد به این است که هر چیزی که اتفاق می افتد، به مصلحت انسان است و از اراده الهی می‌آید. از این منظر، “توکل بر خدا” به معنای قبول وضعیت و اعتماد به برنامه الهی است، در حالی که “خطر کردن” به معنای قرار دادن خود یا دیگران در معرض خطر یا ریسک است که ممکن است باعث آسیب یا ضرر شود.

جواب اندیشه و تحقیق صفحه ۸۷ درس نهم دین و زندگی دهم انسانی

۱- با توجه به آیات، روایات و توضیحات درس، آثار و فواید توکل را ذکر کنید.

پاسخ: ۱- تقویت عزم
۲- تجدید، محکم‌تر پیمان
۳- ورود محکم و استوار در کار‌های بزرگ
۴- افزایش شجاعت، قدرت، تحمل و صبر
۵- از دست ندادن آرمان‌ها 6- خسته نشدن در بین راه و دوری از تنبلی و ….

۲- آیا توکل، سبب تنبلی می‌شود یا تحرک؟ چرا؟

پاسخ: سبب تحرک می شود ؛ زیرا یکی از شرایط توکل صحیح، تلاش و کوشش همراه با عزم و اراده محکم برای رسیدن به مقصود است.

۳- شرایط توکل حقیقی کدام‌اند؟

پاسخ: ۱- تفکر و اندیشه
۲- مشورت با دیگران
۳- انتخاب عاقلانه ترین هدف‌ها
۴- عزم برای انجام کار یا ترک آن
۵- پس از ایجاد این شرایط در نهایت توکل بر خداوند که راهگگشای انسان می‌باشد.

پاسخ پیشنهاد صفحه ۸۸ درس ۹ دینی دهم انسانی

۱- مولوی در دفتر اول مثنوی در «قصهٔ نخجیران و بیان توکل و ترک جهد» رابطهٔ توکل و تلاش را به خوبی به تصویر می‌کشد و در ضمن آن می‌گوید:

گفت پیغمبر به آواز بلند / با توکل زانوی اشتر ببند

این داستان را مطالعه کنید و آن را برای دوستان در کلاس بیان کنید.

پاسخ: این داستان از دفتر اول مثنوی مولوی، رابطهٔ توکل و تلاش را بیان می‌کند. پیامبر اسلام توصیه می‌کند که در کنار توکل به خدا، باید کار خود را هم به درستی انجام دهیم؛ مانند بستن زانوی شتر. مولوی با این داستان می‌گوید که تنها اعتماد به خدا کافی نیست و انسان باید تلاش خود را نیز به‌کار گیرد تا به نتیجه برسد.

پاسخ دیگر: پیامبر (ص) به آن مردمانی که شتر‌هایشان را نسبته رها کرده بودند، فرمود: «ابتدا شترت را ببند و در عین حال به خداوند هم توکل کن».

۲- آیا می‌دانید شیطان بر چه کسانی مسلط نمی‌شود؟ آیهٔ ۹۹ سورهٔ نحل را مطالعه کنید و جواب را بنویسید.

آیه ۹۹ سوره نحل: إِنَّهُ لَيْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ
ترجمه: چرا که او (شیطان)، بر کسانی که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکّل می‌کنند، تسلّطی ندارد.

پاسخ: کسانی که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکل می‌کنند.

پاسخ سوالات درس بعدی: جواب درس دهم دین و زندگی دهم انسانی

توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه دهم انسانی متوسطه دوم اگر می خواهید به راحتی به تمام مطالب آموزشی کتاب دین و زندگی (۱) پایه دهم رشته علوم انسانی دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های درس ۹ نهم کتاب دینی پایه دهم انسانی متوسطه دوم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =