سبک زندگی

جواب فعالیت های درس ۱۴ سلامت و بهداشت دوازدهم

توضیح و حل فعالیت های گفت و گوی کلاسی - گروهی ، خودارزیابی و انفرادی درس 14 چهاردهم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم

جواب فعالیت های درس ۱۴ چهاردهم «پیشگیری از حوادث خانگی» کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم کلیه رشته های نظری ، فنی حرفه ای و کاردانش متوسطه دوم را می توانید در ادامه این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، مشاهده نمایید.

قبلی: جواب فعالیت های درس ۱۳ سلامت و بهداشت دوازدهم

جواب فعالیت های درس ۱۴ سلامت و بهداشت دوازدهم

جواب فعالیت های درس 14 چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

در ادامه شاهد پاسخ و حل فعالیت های صفحه ۱۷۲ ، ۱۷۴ ، ۱۸۰ ، ۱۸۱ و ۱۸۴ درس چهاردهم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم خواهید بود.

پاسخ فعالیت ۱ گفت و‌ گوی کلاسی صفحه ۱۷۲ درس چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

🔴 به نظر شما، احتمال وقوع چه حوادثی، ایمنی افراد را در منزل تهدید می‌کند؟ و علل آن چیست؟

پاسخ: مسمومیت، سوختگی، خفگی، سقوط
علل این این حوادث می تواند از عدم اطلاعات از برخی از مواد خطرناک باشد، مثلا عایق نکردن دودکش بخاری و درز داشتن آن باعث افزایش کربن مونوکسید در خانه می شود و باعث خفگی افراد منزل خواهد شد.

🔴 پیامدها و عواقب ناشی از بروز حوادث در منزل را بیان کنید.

پاسخ: ۱- باعث آسیب رسیدن به افراد می‌شود. ۲- می‌تواند مشکلات اقتصادی ایجاد کند.

پاسخ فعالیت ۲ انفرادی صفحه ۱۷۲ درس چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

🔴 با بررسی عوامل خطرساز در محل زندگی خود، آنها را شناسایی کنید و برای رفع آنها راه حل پیشنهاد دهید.

پاسخ: ۱- عدم رعایت استاندارد‌های ایمنی در ساخت خانه – برای رفع این مشکل باید در موقع ساختن خانه از یک مهندس خبره بهره برد و خانه را طبق استاندارهای جهانی ایمن سازی کرده و به صورت کامل مستحکم و ایمن ساخت.
۲- عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل خانه – برای رفع این مشکل ابتدا باید دفترچه راهنما هر یک وسایل برقی و … خانه را مطالعه کرد و یا از افرادی که در مورد آنها اطلاعات کافی را دارند کمک گرفت و بعد به کار با آنها بپردازیم.

پاسخ فعالیت ۳ پژوهش گروهی صفحه ۱۸۰ درس چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

🔴 با مراجعه به منابع معتبر درباره انواع کپسول‌های اطفای حریق و نحوه استفاده از آنها گزارشی تهیه کرده و به کلاس ارائه کنید.

پاسخ: انواع و رنگ کپسول های آتش نشانی :

یکی از راه کارهای شناخت کاربری انواع کپسول آتش نشانی توجه به رنگ بدنه کپسول ها است. در این تقسیم بندی کپسول ها به رنگ قرمز، سبز و آبی تقسیم بندی می‌شوند. اما توجه داشته باشید که برای اطلاع دقیق از نوع کاربری کپسول باید روی آن را مطالعه کنید. به عنوان مثال کپسول های پودر و گاز و کپسول های CO2 دی اکسید کربن هر دو به رنگ قرمز هستند. اما کاربری آنها متفاوت است. اما در ایران معمولا اکثر کپسول ها به رنگ قرمز بوده و تفاوت هر کدام را به صورت نواری رنگی بر روی بدنه آن مشخص می کنند.

کپسول آتش نشانی CO2 :

کاربرد کپسول CO2 بیشتر در اماکن سربسته و برای حریق های الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی استفاده می شود، زیرا هادی الکتریسیته نیست و تأثیری بر روی اینگونه وسایل باقی نمی گذارد. حتی الامکان از به کار بردن این نوع کپسول ها در فضای باز خودداری نمایید. زیرا باعث پراکندگی گاز و کاهش اثربخشی آن می شود. با توجه به اینکه قدرت پرتاب آن بین 2تا 4 متر می باشد ، می بایست تا حد امکان به آتش نزدیک شد. حداقل زمان تخلیه این خاموش کننده ها حدود 16 ثانیه است. در صورتی که کمتر از 10 درصد آن استفاده شده باشد می توان مجدداً از آن استفاده نمود. ازاین نوع کپسول برای اطفاء حریق نوع B و C استفاده می شود.

کپسول آتش نشانی آبی (آب و گاز):

جهت تأمین فشار در این نوع کپسول از گاز CO2 در داخل یک کارتریج استفاده می کنند. این نوع خاموش کننده غیرقابل کنترل است یعنی در صورت خارج شدن گاز از کارتریج امکان استفاده مجدد از آن وجود ندارد.حد اقل مدت زمان تخلیه آن حدود 60 ثانیه است. از این نوع کپسول برای اطفاء حریق لوازم چوبی ، کارتن ، مبلمان ، فرش و … استفاده می شود.این نوع کپسول مناسب برای اطفاء حریق نوع A می باشد.

کپسول آتش نشانی فوم:

کپسول فوم با نواری خردلی به دور آن برای اطفاء حریق مایعات استفاده می شود. فوم مانند آب بر روی برخی کالاها مانند تجهیزات برقی و یا کاغذی اثر نامطلوب داشته و نباید از آن استفاده نمود. کاربرد این نوع کپسول نسبت به سایر خاموش کننده ها کمتر بوده اما بهترین خاموش کننده جهت اطفاء مایعات قابل اشتعال می باشد. فوم به سرعت سطح مایع را پوشانده و با جلوگیری کردن از رسیدن اکسیژن مانع گسترش آن می شود. این نوع کپسول مناسب برای اطفاء حریق نوع B می باشد.

کپسول آتش نشانی پودری (پودر و گاز):

از این نوع کپسول برای اطفاء هر نوع حریقی استفاده می شود. اما مؤثرترین کاربرد آن برای خاموش کردن حریق مایعات و فلزات است. این نوع کپسول مناسب است برای حریق های با وسعت زیاد، مایعات اشتعال زا، منشأ الکتریکی و گازهای اشتعال زا. این نوع کپسول مناسب برای اطفاء حریق نوع A، B،C و D می باشد.

کپسول آتش نشانی بیوورسال:

کپسول های بیوورسال دارای ویژگی‌های زیر بوده و مناسب برای اطفاء حریق های جامدات و مایعات قابل اشتعال نظیر کاغذ ، پارچه، پلاستیک، چوب، روغن‌ها، گازوئیل و تینر می‌باشد:

  • دوستدار محیط زیست
  • عدم بازگشت شعله
  • عدم خورندگی
  • توانایی بسیار بالا در خاموش کردت آتش های پر حجم
  • غیر فعال کننده هر 4 عامل اصلی انتشار حریق (اکسیژن-حرارت-سوخت-زنجیره آتش)

پاسخ فعالیت ۴ گفت و‌ گوی کلاسی صفحه ۱۸۱ درس چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

🔴 آیا تاکنون با فردی که دچار انسداد راه تنفس هوایی (خفگی) شده است، مواجه شده‌اید؟ علت آن چه بوده است؟

پاسخ: بله، گرفتگی گلو در هنگام خوردن غذا، گیر کردن یک تکهٔ کوچک اسباب بازی در گلوی بچه

🔴 شایع‌ترین عوامل ایجادکننده انسداد راه تنفس هوایی کدام‌اند؟ از چه روشهایی می‌توان به فرد آسیب دیده کمک کرد؟

پاسخ: شایع‌ترین علل خفگی، گیر کردن تکه‌ای غذا در حین غذا خوردن و قورت دادن تکه‌ای کوچک از اسباب‌بازی توسط کودکان است. از راه های کمک، تشویق فرد به سرفه و بیرون راندن جسم خارجی است و در موارد شدید باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.

پاسخ فعالیت ۵ گفت و‌ گوی گروهی صفحه ۱۸۴ درس چهاردهم سلامت و بهداشت دوازدهم

🔴 با بررسی شایعترین علل سقوط افراد در مکانهای مختلف منزل (راه پله، حمام، آشپزخانه و…)،‌ روش‌های پیشگیری از احتمال سقوط را شناسایی و ارائه کنید.

پاسخ: ۱- مشکلات بینایی: از عینک مناسب استفاده شود.
۲- نور بد و روشنایی ناکافی: نور خانه را به حالت استاندارد برسانید.
۳- استفاده از دمپایی یا کفش نامناسب: از کفش مناسب استفاده کنید.
۴- مصرف قرص های خواب آور: از این نوع داروها در زمان مناسب مانند قبل از خواب استفاده کنید.
۵- اثاثیه و وسایل منزل که پراکنده هستند: همه وسایل را در جای خود قرار دهید و از پراکندگی آن جلوگیری کنید.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس ۱۲ سلامت و بهداشت دوازدهم

توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته های نظری و فنی حرفه ای و کاردانش می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب سلامت و بهداشت دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های درس ۱۴ چهاردهم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💕

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 4 =