مطلب پیشنهادی :
ad
+
سبک زندگی

جواب سوالات درس نهم فلسفه یازدهم ⚡️ چیستی انسان (۱)

توضیح و حل سوال های تمرینات صفحه درس 9 نهم کتاب فلسفه یازدهم انسانی

جواب سوالات درس نهم فلسفه یازدهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات بررسی ، مقایسه و تطبیق صفحه ۷۲ و ۷۵ درس ۹ نهم «چیستی انسان (۱)» کتاب فلسفه پایه یازدهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب سوالات درس هشتم فلسفه یازدهم

جواب سوالات درس نهم فلسفه یازدهم انسانی
جواب سوالات درس نهم فلسفه یازدهم انسانی

جواب بررسی صفحه ۷۲ درس ۹ فلسفه یازدهم

به نظر شما چرا این دو اندیشمند بزرگ دوره یونان به حقیقتی به نام «نفس» توجه کردند و بُعدی ماورای بدن برای انسان قائل شدند؟

پاسخ: از این رو بدان توجه کردند که از نظر آنها نفس انسان در هنگام تولد، حالت بالقوه دارد و هیچ بالفعلی ندارد؛ نه علم، نه احساس، نه محبت، نه نفرت و نه هیچ چیز دیگری. نفس، به تدریج این امور را کسب می کند و به «فعلیت» می رساند.

پاسخ مقایسه صفحه ۷۵ درس نهم فلسفه یازدهم

دیدگاه معتقدین به روح و بدن را با دیدگاه ماتریالیست‌ها و داروینیست‌ها مقایسه کنید و نقاط قوّت و ضعف این دو دیدگاه را بیان نمایید.

پاسخ: در جدول زیر:

معتقدین به روح و بدنمعتقدین به انسان تک‌ساحتی
آنهایی که به روح و بدن برای انسان قائل‌اند، معتقدند که اموری مانند احساسِ اختیار، مسئولیت پذیری، توجه به امور معنوی، توجه به خوبی و بدی‌های اخلاقی و … در زندگی بشر وجود دارد که برتر از خواست‌ها و تمایلات مادی انسان است و این امور ناشی از یک بعد متعالی‌تر در انسان یعنی روح مجرد است.داروینیست‌ها و ماتریالیست‌ها معتقدند انسان تفاوتی با سایر حیوانات ندارد اما چون انسان حیوان پیچیده‌تری است و مغز کامل‌تری نسبت به سایر حیوانات دارد برای نیازهای مادی و حیوانی خود مانند حفظ بقا، تغذیه بهتر، امنیت کامل‌تر و نظایر آن راه حل‌های پیچیده‌تری پیدا کرده است. برای مثال اینکه انسان عدل را زیبا و ظلم را زشت پنداشته به خاطر این نبوده که واقعاً عدل زیبا و ظلم زشت است. بلکه چون او به دنبال امنیت بوده است و لازمهٔ امنیت را در قبول این دو اصل دانسته، این دو اصل را قبول کرده است. لذا از نظر آنها انسان چیزی به نام روح مجرد ندارد.

حل تطبیق صفحه ۷۵ درس ۹ فلسفه یازدهم

در این درس نظرات برخی فلاسفه درباره انسان توضیح داده شد. نظرات این فیلسوفان را با نظرات ذکر شده درباره معرفت شناسی تطبیق دهید و ببینید این نظرات با کدام نظر در معرفت شناسی قرابت بیشتری دارد.

پاسخ: در جدول زیر:

فیلسوفانتطبیق
افلاطون و ارسطواز آنجا که ارسطو و افلاطون هم برای ادراک حسی و عقلی، اعتبار قائل است، این امکان برای او بوده است که در مورد انسان نیز معتقد شود که وجود وی هم دارای حقیقتی جسمانی و هم روحانی است. 
دکارتدکارت نیز مانند ارسطو و افلاطون ادراک حسی و عقلی را معتبر می‌دانست لذا قائل به دو بعد جسمی و روحی برای انسان بوده است.
کانتهر چند کانت شناخت حسی و عقلی را فقط در حوزهٔ جهان تجربی معتبر و همهٔ براهین مستفاد از عقل محض را برای اثبات وجود روح نامعتبر می‌دانست ولی دلایل اخلاقی را برای وجود روح معتبر دانسته و در این حوزه به این استنتاج رهنمون می‌شود که نفس جاویدان است.
ماتریالیست‌ها و داروینیست‌هاداروینیست‌ها که بیشتر بر حس و تجربه تکیه کرده‌اند، لذا توجهی به جنبهٔ ماورایی و روحانی وجود انسان نکرده و او را در حد حیوان تقلیل داده‌اند.
ماتریالیست‌ها نیز ابزار حس و تجربه را تنها ابزار کسب معرفت می‌دانند، همان طور که معتقدند هستی چیزی جز ماده نیست، حیات انسانی نیز یک حیات مادی است و سخن از روح مجرد برای انسان یک سخن غیرعلمی و ناصحیح است.

همچنین بخوانید: جواب سوالات درس هفتم فلسفه یازدهم

توجه: شما دانش آموز پایه یازدهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب فلسفه یازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات درس ۹ نهم کتاب فلسفه پایه یازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 🌹

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =