دستور پخت کوکو سیب زمین پخته : کوکو سیب زمینی یکی از انواع کوکوهای معروف و پر طرفدار ایرانی است.کوکو سیبزمینی یکی از محبوبترین غذاهای ما ایرانیها است که بسیار خوشمزه است و در عین حال خیلی هم سریع آماده میشود و تهیه آن نیاز به مهارت خاصی هم ندارد کوکو سیب زمینی برای پیک نیک رفتن و به عنوان میان وعده برای مدرسه بچهها بسیار مناسب است.
در این بخش از طرز تهیه ماگرتا، قصد داریم طرز تهیه این غذای خوشمزه و محبوب را به شما عزیزان آموزش دهیم. اگر شما هم جزو دوستداران کوکو سیب زمینی بوده و مایلید با بهترین طرز تهیه این غذای سنتی ایرانی آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
فیلم آموزش طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته :
مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی پخته
- سیب زمینی ۵ عدد
- تخم مرغ ۳ عدد
- پیاز ۱ عدد
- پودر سیر ۱/۲ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه ۱/۲ قاشق مرباخوری
- زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
- ریحان خشک ۲ قاشق مرباخوری
- نمک ۲ قاشق مرباخوری
- آرد سفید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع به مقدار لازم
دستور پخت کوکو سیب زمینی ساده
۱- سیب زمینیها را تمیز بشویید و آب پز کنید سپس اجازه دهید خنک شود بعد پوست آنها را بگیرید و با رنده ریز رنده کنید یا با گوشت کوب بکوبید تا له شود بعد پیاز را هم با رنده ریز رنده کنید و به آن اضافه کنید اگر پیاز خیلی آب داشت کمی از آب آن را بگیرید اگر آب پیاز خیلی زیاد باشد کوکو شل میشود و موقع پخت وا میرود.
۲- در مرحله بعد تخم مرغها را به آن اضافه کنید سپس نمک + فلفل + زردچوبه + پودر سیر + ریحان خشک را هم اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید اگر مایع کوکو شل بود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.
۳- در ماهیتابه روغن بریزید اجازه دهید تا روغن خوب داغ شود سپس با قاشق از مایع کوکو بردارید و داخل ماهیتابه بریزید و با قاشق روی آن را صاف کنید بگذارید تا خوب سرخ شود سپس طرف دیگر آن را هم سرخ کنید وقتی کوکوها سرخ شدن آنها را روی هم قرار ندهید، چون خمیر میشوند.
۴- اگر خواستید کوکو را به صورت قالبی در بیاورید ابتدا قالب کوکو را درون روغن داغ فرو کنید و با قاشق صاف کنید کمی که خودش را گرفت قالب به راحتی جدا میشود اگر روغن داغ نباشد مواد به دیوارههای قالب میچسبد.
۵- کوکو سیب زمینی را میتوانید با ماست، سبزی خوردن، گوجه و خیار شور سرو کنید علاوه بر این میتوانید کوکو را به صورت ساندویچی همراه با سس خردل و سس گوجه سرو کنید به این صورت که کف نان ساندویچی سس خردل بریزید با قاشق روی نان پخش کنید بعد کوکو را روی نان قرار دهید بعد هم گوجه و خیار شور و سس گوجه بریزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکو سیب زمینی
۱- وقتی که کوکوها را در ماهیتابه قرار دادید اگر تعدادی از آنها زودتر سرخ شد و از ماهیتابه خارج کردید جای آن کوکو جدید قرار ندهید، چون دمای کوکو جدید با کوکوهایی در حال سرخ شدن هستند فرق میکند و کوکوی جدید تمام روغن داخل ماهیتابه را جذب میکند بنابراین باید بگذارید تمام کوکوهای داخل ماهیتابه سرخ شود بعد همزمان کوکوهای جدید را داخل تابه قرار دهید.
۲- خیلی وقتها کوکو پس از پخت ترک برمی دارد و در هنگام جابجا کردن میشکند علت این اتفاق کم بودن تخم مرغ است، اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخم مرغ استفاده نکنید، زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان میرود و شکل اسفنجی و کف آلود پیدا میکند.
۳- علاوه بر ریحان خشک میتوانید بر حسب ذائقه از سبزیهای دیگر مثل نعناع، آویشن و شوید خشک همچنین از جعفری تازه هم استفاده کنید.
۴- ضخامت مناسب برای کوکو سیب زمینی بین ۱ تا ۲ سانتیمتر است که بر حسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. البته ضخامت زیاد باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد هم باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
روش دیگر پخت کوکو سیب زمینی برای ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی ۴ نفره
کوکو سیب زمینی جزو خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که برای تهیه آن نیازی به صرف هزینه زیادی نیست. عمده ماده اولیه این غذا را سیب زمینی تشکیل می دهد و همین امر به محبوبیت آن افزوده است. در این قسمت مواد اولیه لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی را بررسی کرده و در ادامه آن، طرز تهیه کوکو سیب زمینی را به صورت خلاصه بیان کرده ایم.
- سیب زمینی: ۴ الی ۵ عدد
- تخم مرغ: ۲ الی ۳ عدد
- روغن: به مقدار مورد نیاز
- پیاز: یک عدد
- زرد چوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
روش دیگر دستور پخت کوکو سیب زمینی برای ۴ نفر
تهیه غذای کوکو سیب زمینی بسیار آسان بوده و صفر تا صد آن در کمتر از یک ساعت قابل انجام است. پیشنهاد می کنیم برای این که نتیجه مطلوب تر و غذای خوشمزه تری حاصل شود، با حوصله و دقت بالا مراحل تهیه این غذای خوشمزه ایرانی را طی کنید. به طور کلی برای طرز تهیه کوکو سیب زمینی شش مرحله زیر قابل اجراست:
- در ابتدا سیب زمینی ها را شسته و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت درون قابلمه آب جوش قرار می دهیم تا آب پز شود.
- سپس آن ها را پوست می کنیم و با گوشت کوب به صورت یکدست می کوبیم.
- بعد از این که سیب زمینی سرد شد، تخم مرغ ها در ظرفی جدا گانه شکسته، بعد از هم زدن به سیب زمینی اضافه میکنیم.
- سپس پیاز را به صورت درشت رنده کرده و با مواد دیگر مخلوط می کنیم. در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه را به آن اضافه کرده و هم می زنیم.
- در مرحله بعد روغن را در تابه ریخته و می گذاریم داغ شود تا مایه کوکو سیب زمینی به ماهیتابه نچسبد.
- سپس مایه کوکو را به صورت یکدست یا به صورت گلوله هایی که کف دست پهن کرده درون روغن قرار می دهیم و مطمئن می شویم که هر دو طرف کوکوها به یک میزان سرخ شود وقتی کوکو ها به رنگ طلایی یا قهوه ای درآمد آن ها را از روی گاز بر می داریم.
اکنون غذای ما آماده است. این نکته را به یاد داشته باشید که میزان سرخ شدن کوکوها کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. به طوری که اگر مایلید کوکو سیب زمینی زنده و تازه تر باشد، آن را خیلی سرخ نکنید و اگر به کوکو سیب زمینی طلایی و ترد علاقه مند هستید، آن را کمی بیشتر از حالت عادی سرخ کنید.
همچنین بخوانید : ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﺸﮏ ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﺳﺎﺩﻩ
ترفند های طلایی برای خوشمزه تر شدن کوکو سیب زمینی
چند نکته اضافه وجود دارد که در نظر گرفتن آن ها موجب خوشمزه تر شدن و بهتر پخته شدن کوکو سیب زمینی می شود. شایان ذکر است این نکات مواردی هستند که اگر آن ها را انجام ندهید، مشکل خاصی برای غذایتان ایجاد نخواهد شد اما انجام آن ها طعم و شکل کوکو سیب زمینی را بسیار بهتر خواهد کرد. این نکات عبارتند از:
- برای گرفتن روغن اضافی کوکو سیب زمینی میتوان وقتی آن ها را از تابه برداشتیم روی حوله روغن گیر قرار دهیم تا روغن آن ها جذب حوله شود.
- اگر مایه کوکو شل شد می توانیم به آن آرد اضافه کنیم. آرد باعث سفت تر شدن کوکو شده و تردی آن را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. در هنگام استفاده از آرد، دقت کنید که حد مجاز را رعایت کرده و آرد بیش از حد داخل مایه کوکو وارد نکنید؛ چرا که در این صورت طعم و شکل کوکو تغییر کرده و ممکن است دلچسب شما نباشد.
- هم چنین می توان برای خوش طعم شدن غذا قبل از سرخ کردن به آن جعفری و پیازچه را اضافه کنیم. مواد دیگری مثل پودر سیر و ادویه های دیگر نیز بسته به سلیقه شما در این غذا قابل استفاده هستند. شایان ذکر است نعناع، گشنیز و پونه نیز طعم بی نظیری به این غذای خوشمزه و دلچسب می دهند.
- بهترین نوشیدنی که در کنار این غذا می توانید میل کنید دوغ تازه و خنک است. اضافه کردن مقداری نعناع تازه به دوغ باعث طعم بهتر آن شده و لذت خوردن کوکو سیب زمینی را برای شما دو چندان می کند.
- این غذا را می توان در کنار گوجه، خیار شور، ترشی و سایر مخلّفات سرو کرد.
- ضخامتی که بهتر است برای کوکو سیب زمینی سوخاری در نظر داشته باشید بین نیم تا دو سانتی متر است. این مقدار بر حسب ذائقه افراد قابل تغییر می باشد. ضخامت بیش از دو سانتی متر، موجب نپختن مغز کوکو شده و آن را از حالت تردی خارج می کند. ضخامت کمتر از نیم سانتی متر هم باعث خشکی و سوختن کوکو خواهد شد.
خواص کوکو سیب زمینی پخته
همان طور که می دانید، عمده ترین ماده ای که در غذای کوکو سیب زمینی شیرازی مورد استفاده قرار می گیرد، سیب زمینی است. از این رو خواصی که برای این غذا مطرح می باشد، خواصی است که سیب زمینی آن ها را در خود جای داده است.
در این قسمت، به برخی از خواص سیب زمینی اشاره کرده ایم که طبیعتاً مصرف کوکو سیب زمینی باعث بهره مندی از آن ها می شود. ناگفته نماند از آن جایی که در کوکو سیب زمینی مواد اولیه دیگری مثل تخم مرغ و پیاز هم وجود دارد، این خواص بسیار گسترده تر خواهند بود؛ برخی از خواص کوکو سیب زمینی عبارتند از:
- کاهش فشار خون
- بهبود سلامت قلب
- جلوگیری از سرطان
- بهبود سلامت مغز
- کمک به تقویت استخوان ها
- کاهش التهاب
- بهبود هضم و گوارش
- تقویت ایمنی
- مدیریت وزن
- کاهش کلسترول خون
- بهبود خواب
- کاهش علایم قبل از قاعدگی
- درمان سنگ کلیه
- درمان کمبود ویتامین ث
همچنین بخوانید : طرز تهیه شیک شکلات کافه ای در خانه
امیدواریم مطالب گفته شده مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد؛ در صورت داشتن سوال، پیشنهاد یا هر موردی در رابطه مطلب آموزش تهیه کوکو سیب زمینی، از طریق بخش دیدگاه از ماگرتا اقدام نمایید.